Kaktus (jaki nie wiem)

Myślę że tak, dziękibasga pisze:Czy ten kaktusisko to nie będzie E.Resinifera?
ZERKNIJ TUTAJ.
Więc posadziłem ze trzy lata temu kilka pestek do doniczki i na początku też moja cytrynka szybko nie rosła. Teraz bardzo przyspieszyła (od zeszłego lata urosła dwukrotnie). Ziemia podobno powinna być do cytrysów, ja ją trzymam w zwykłej ziemi kwiatowej. Stanowisko - nie powninno się go raczej zmieniać, ale moja dwa miesiące postoi na parapecie (okno wschodnie), potem na szafce gdzie słońca niedużo... Na dwór do tej pory nie wynosiłem wczoraj postanowiłem to jednak zmienić i teraz stoi sobie w pełnym słońcu na balkonie i tak będzie do wrześniaanoli pisze:Jak o nią dbasz: stanowisko, ziemia, podlewania, nawóz? Moja ma rok i 10cm wysokości![]()
![]()
Tak, pięknie wyglądają wiszące cytryny na drzewku i podobno kwiaty też pachną pięknie w całym pokoju. Te ceny nie są aż takie straszne, ja pewnie kupię w OBI Ogród tam są ponoć drzewka za 50 zł. Czy ktoś może ma stamtąd albo z jakiegoś innego miejsca i może polecić?anoli pisze: Owocujące ślicznie się prezenują, szkoda, że zazwyczaj w cenach kosmicznych?