Balkon, kwiaty i koty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Balkon, kwiaty i koty

Post »

:wit
Pomysł fajny a balkon.
Roślinki - zdrowe. Czekam na więcej.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09

Post »

hejo i jestem ;) kurcze te pierwsze fotki mi się nie wyświetlają ;(((
Co do bluszczu to powiem tak, faktycznie nie powinny go jeść koty, ale u mnie był dostępny i jakoś go nie wcinały. Zasadziłam sobie bluszcz trójklapowy, który zdecydowanie szybciej rośnie i łatwiej się czepia każdego podłoża, że nawet nie trzeba wspomagaczy typu kratki. Ponadto na jesieni robi się cały czerwony, czego o hederze nie powiem, bo jest cały czas zielona, do tej pory. Swoją mam pierwszy rok i jeszcze nie zimowała, ale jak ją dobrze okryję to może i da radę. Ja tam w przyszłym sezonie stawiam na szczawiki, tak mnie urzekły, że będę miała ich całe mnóstwo. Ślicznie wyglądają są niewymagające i bardzo efektowne. Z poprzedniego wzrostu mam dużo cebulek,które czekają na odpowiedni moment ;) Do zwisów znajdziesz całe mnóstwo kwiatów, ja miałam surfinię, ale nie wiem czy w przyszłym roku się zdecyduję bo strasznie ją kochają mszyce. Powojnik potrzebuje za to wielkiej donicy, a jeśli masz niewielki balkon to to średnio będzie wyglądać. Moja Mama ma nieduży i tam ma cały rok zielono bo w donice wsadza jałowce i one przepięknie zwisają, jeśli chcesz mieć zielono to może zastanów się nad nimi bo nie są super wymagające i wieloletnie. Mam gdzieś fotkę ;)
Obrazek
Wprawdzie zdjęcie za wiele nie mówi, ale po lewej widać że jest tam już balustrada i jałowce. Postaram się jak będę u niej zrobić lepsze, jeśli Cię to zaciekawi ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
sunshain
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 lis 2012, o 11:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

wielkie dzięki

wiklina zamontowana ..... siatka nad wikliną też :tan

reszta wiosną .... mam czas na szukanie i wybieranie
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Jestem ciekawa jak to teraz wygląda. Bo ja też mam siatkę "nad barierką" aż pod sufit, ale o kwiatkach w skrzynkach wystających poza balkon już nie było mowy. Siatka tak dalece utrudniała ich pielęgnację, że wymiękłam.
Awatar użytkownika
sunshain
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 lis 2012, o 11:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

masik pisze:Jestem ciekawa jak to teraz wygląda. Bo ja też mam siatkę "nad barierką" aż pod sufit, ale o kwiatkach w skrzynkach wystających poza balkon już nie było mowy. Siatka tak dalece utrudniała ich pielęgnację, że wymiękłam.
ja mam czarną siatkę - jakieś tworzywo (ala trixi) ja mam na rozciągniętym sznurku/lince tak aby można było rozwiesić pranie (poza balkonem) i dostęp do kwiatów
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Fajnie masz, ja musiałam siatkę na "sztywno" założyć na specjalnie "pod nią" zrobionym stelażu. Koty cudownie potrafiły na niej zawisnąć. Nadal potrafią :?
To usztywnienie ma swoje dobre i złe strony....te złe już opisałam a dobre to takie, że nawet ciężki winobluszcz wspinający się po niej, nie jest w stanie jej zerwać
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”