Moje odcienie zieleni
- bananowy_kot
- 200p

- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Parapety dagg
Dagmaro co tam słychać u Twoich kwiatuszków?

Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- fiskomp
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dagg pisze: I chyba zamierza zakwitnąć![]()
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
pięknie hoję "urządziłaś"
i dobrze, że masz miejsce na jej prezentację
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Witajcie!
Dziękuję, że zaglądacie, planuję odświeżyć galerię, ale ostatnio byłam zabiegana w pracy...
Dziś nabyłam wreszcie bananowca za 5 zł, ma zdrowe młode listki i zdrowy odrost, postaram się wrzucić jutro zdjęcia
fiskomp gdzieś wyczytałam, że najlepiej rozsadzać keiki, gdy jego korzenie mają przynajmniej 7 cm. Mój ma dużo korzonków, ale są one dość krótkie... więc nie wiem, roślina mateczna też puszcza pęd, więc chyba aż tak nie jest obciążona malcem.. ?
Miałam raz storczyka, który wypuścił na raz 3 keiki. Podczas, gdy ja przebywałam za granicą kwiatami opiekowała się moja mama. Gdy przyjechałam po kilku miesiącach jedyne, co jeszcze żyło to keiki na pędach, więc je rozsadziłam, ale żaden się nie przyjął, dlatego z tym się nie spieszę ;)
Dziękuję, że zaglądacie, planuję odświeżyć galerię, ale ostatnio byłam zabiegana w pracy...
Dziś nabyłam wreszcie bananowca za 5 zł, ma zdrowe młode listki i zdrowy odrost, postaram się wrzucić jutro zdjęcia
fiskomp gdzieś wyczytałam, że najlepiej rozsadzać keiki, gdy jego korzenie mają przynajmniej 7 cm. Mój ma dużo korzonków, ale są one dość krótkie... więc nie wiem, roślina mateczna też puszcza pęd, więc chyba aż tak nie jest obciążona malcem.. ?
Miałam raz storczyka, który wypuścił na raz 3 keiki. Podczas, gdy ja przebywałam za granicą kwiatami opiekowała się moja mama. Gdy przyjechałam po kilku miesiącach jedyne, co jeszcze żyło to keiki na pędach, więc je rozsadziłam, ale żaden się nie przyjął, dlatego z tym się nie spieszę ;)
Nowości:
Piękna gerbera z Biedronki ;)

Wiecie, co to? Dostałam od sąsiadów, którzy sami nie wiedzą, jaka to roślina ;)

Przybywa serduszek

I jeszcze calathea w nowej donicy i nowym miejscu (gdy wzięłam ją w swoje ręce miała dosłownie 4-5 liści, stała w zbyt ciemnym miejscu, więc były tak wyciągnięte, że nawet same się nie trzymały w pionie ... )

Piękna gerbera z Biedronki ;)
Wiecie, co to? Dostałam od sąsiadów, którzy sami nie wiedzą, jaka to roślina ;)
Przybywa serduszek
I jeszcze calathea w nowej donicy i nowym miejscu (gdy wzięłam ją w swoje ręce miała dosłownie 4-5 liści, stała w zbyt ciemnym miejscu, więc były tak wyciągnięte, że nawet same się nie trzymały w pionie ... )
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękne kwiatuszki, zwłaszcza gerberka

Niestety poprzednią gerberę wykończył mi mączlik, mam nadzieję, że ta będzie miała więcej szczęścia.
Pozdrawiamy!

Pozdrawiamy!

- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
piekna ta od sasiadow 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śliczna gerbera z B. ;)
Ten kwiatuszek od Sąsiada - też piękny. Ale, pojęcia nie mam, co to jest
Ten kwiatuszek od Sąsiada - też piękny. Ale, pojęcia nie mam, co to jest
Twoje zwierzaki są kochane, widać to po nich i że im dobrze jest u Ciebie. Zdjęcie z kotami zapisałam sobie, usmiałam się do łez jak równo śpią 
Dziękuję za odwiedziny!
Roślinka od sąsiadów to prawdopodobnie jakaś karłowata odmiana filodendrona, widziałam u nich roślinę matkę i nie była zbyt duża, a sama roślinka bardzo mi się podoba.
A koteczki moje są kochane, ale tylko ten jeden raz tak się ładnie ułożyły do zdjęcia;)
Roślinka od sąsiadów to prawdopodobnie jakaś karłowata odmiana filodendrona, widziałam u nich roślinę matkę i nie była zbyt duża, a sama roślinka bardzo mi się podoba.
A koteczki moje są kochane, ale tylko ten jeden raz tak się ładnie ułożyły do zdjęcia;)
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Tak się zapatrzyłam na Twoje śliczne roslinki na bardzo ładnych zdjęciach, że mi się prawie pierogi rozgotowały.
Tak się kończy łażenie po Forum w trakcie gotowania obiadu.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
A mnie zachwyciła Twoja calathea
Ma ładne duże liście... Szkoda, że mojej co urośnie nowy listek, to ten z dołu usycha
Tym bardziej jestem pod wrażeniem Twojej 
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Moja kicia też lubi spać łapkami w górę tak jak ten rudasek, synek mowi na to że śpi brodą do góry.dagg pisze:Skoro pokazałam Miśka, to pokażę jeszcze 3 psuje zrzucające doniczki i obgryzające czasem listki![]()
Czarnuszka ze środka znaleźliśmy ok. 5 tyg. temu. To pierwszy raz (15 min temu), gdy cała trójka położyła się razem na "kocim" fotelu ;)
Hm.. dobrze, że napisalaś o tym falku i rozdzielaniu, też poczekam ze swoimi, bardzo nie chciałabym zaszkodzić kwiatuchowi.
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
ten kwiatek od sąsiada to i ja mam... no może nie od sąsiada
zobaczę w domu nazwę czy mam na patyczku
i Ci napiszę
no i zazdroszczę przybywających serduszek, ja ułamałam swojej kerii listka i nowe... nie chcą rosnąć
no i zazdroszczę przybywających serduszek, ja ułamałam swojej kerii listka i nowe... nie chcą rosnąć
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga