Iwonko, witaj  

  Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa, zapraszam częściej 
 Marzenko
Marzenko  
  , cieszę się bardzo, że zaglądnęłaś i mam nadzieję, że będziesz wpadać częściej 

 M zaskocz koniecznie i daj cynka jaka była reakcja  
 Sirrah
 
Sirrah, witaj! Dzięki 

 Ależ się cieszę, że Cię widzę  
 
 
Zimową porą buszuję po kuchni, na wiosnę planuję całkowity remanent w ogrodzie, to będę dokumentować w wątku ogrodowym ? mam nadzieję 
 Aldonko
Aldonko,  karkówka z kapustą przepisu 
Iwonki pyyyyycha! 
Iwonko, zrobiłam wczoraj na obiad, udusiła się super w bulionie, zrobił się pyszny sosik, podałam z kluskami śląskimi. A najfajniejsze jest to, że od momentu wyjęcia mięsa z lodówki do chwili wstawienia dania do piekarnika mija może ze 3 minuty  

 Superekspresowe i pyszne danie, jeszcze raz dzięki wielkie za przepis  
 Olu
 
Olu, witaj  

  Cieszę się, że Ci przepisy przypadły do gustu 

 Pasiaste w sumie są tylko trochę bardziej pracochłonne niż zwykłe pierożki, z pierwszym plackiem mi trochę zlazło, zanim załapałam, że najważniejsze jest nie przesadzić z ilością wody smarując ciasto, równo pociąć i ściśle poukładać kolorowe paski na jasnym placku 

 Drugi płat poszedł już ekspresowo 

Mięso można zastąpić farszem serowo-szpinakowym np., a w arancini np. pieczarkami 
 Danusiu
Danusiu  witam  

  i zapraszam 

 Pomysł na siekane gołąbki świetny  Czasem trzeba się wyżyć i odstresować  
 Ja też nerwus, że hej
  Ja też nerwus, że hej 