zrobiłam : złożyliśmy basen i Książe wykopał dól na kabel i to na tyle ... muszę iść z wernady rzeczy pochować na zimię, przez weekendowe naprawy auta, szukanie części - prawie 2 miesiące nie byliśmy na działcewosiek67 pisze:
Nie wierzę, że nic nie zmieniłaś
RODoS
Re: RODOS-Rodzinne Ogródki Działkowe Okolice Sosnowca
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zguba się znalazła
Gratuluję prawka 
- wosiek67
- 500p

- Od: 26 lut 2012, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie jakoś mi to umknęło gratuluję prawka, życzę szerokiej drogi 
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ja się również do gratulacji przyłączę
Przede mną jeszcze chowanie rzeczy. W garażu jeszcze nie mam regałów, więc ciężko upychać graty
O chowaniu auta nie wspomnę
wyszło

Przede mną jeszcze chowanie rzeczy. W garażu jeszcze nie mam regałów, więc ciężko upychać graty
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Gratuluję tego prawka! Dobrze, że będziesz miała sprawne autko, bo czymś przecież musisz wozić ze szkółki te chabazie na działkę! Idzie zima, czasu będzie więcej na snucie planów, a na wiosnę ... się będzie działo! 
dzięki
żałuję,że tak późno się zdecydowałam na prawo jazdy ,a raczej mój Pan mnie "zmusił"
rok temu miał wypadek w pracy i ręka miała być niesprawna ( szyna oskalpowała mu przedramię - pozrywała mięśnie i wszystkie ścięgna, nawet odwodziciele od palcy) , dlatego też zdecydowałam o sprzedaży auta - a tu proszę... ręka sprawna i drugie auto się pojawiło - no ale wobec tego działka poszła w odstawkę
tylko rząd thuji smaragd się pojawił na przodzie, mam cała zimę na plan
muszę zaopatrzyć się w książki jeszcze .
Ja także gratuluję zrobienia prawa jazdy - według mnie, każda kobieta powinna być niezależna. Tak trzymaj 
wystawiła mnie dziewczyna z książką o ogrodach ... a ja już kopytami przebierałam i cieszyłam się,ze na weekend będę miała co czytać 
Gratuluję niezłej roboty i pięknej działeczki. Weranda super! No i wędzarnia oczywiście. Lubisz iglaki, to miej je w dużej przewadze. Pisałaś, ze twój świerk nie pachnie. Nie wszystkie pachną, np, serbskie nie. Najbardziej pachnie ten pospolity, kłujący, którego Polacy najchętniej wykorzystują w Święta na choinki. Polecam ci jałowce, które znoszą suszę. A są przeróżne gatunki. Możesz sadzić najpierw te kolumnowe, a później możesz uzupełniać nasadzenia jałowcami płożącymi.
Wiem, że nie myślisz o krzewach liściastych, ale polecałabym ci pęcherznice. Szybko rosną, są wytrzymałe na susze, nie wymagają specjalnych warunków. Latem dadzą piękną zasłonę i cień. Jesienią ślicznie się przebarwiają. Pęcherznice są w różnych kolorach - zielone, bordowe ....
Dobry pomysł tu ktoś podsunął z przesunięciem ścieżki i pofalowanie jej. W ogrodach pięknie wyglądają wszelkie zakręty, łuki - tak jak w naturze
Wiem, że nie myślisz o krzewach liściastych, ale polecałabym ci pęcherznice. Szybko rosną, są wytrzymałe na susze, nie wymagają specjalnych warunków. Latem dadzą piękną zasłonę i cień. Jesienią ślicznie się przebarwiają. Pęcherznice są w różnych kolorach - zielone, bordowe ....
Dobry pomysł tu ktoś podsunął z przesunięciem ścieżki i pofalowanie jej. W ogrodach pięknie wyglądają wszelkie zakręty, łuki - tak jak w naturze
jakie rośliny mogę posadzić na wernadzie w całkowitym cieniu ???
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na werandzie? W całkowitym cieniu? Czy pytasz o rośliny sezonowe ,letnie do wystroju werandy?
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Życzę dobrych i pogodnych Świąt w gronie rodziny i przyjaciół, oddechu od codzienności i worka prezentów.
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Pozdrawiam Swiatecznie życzac spokojnej wieczerzy Wigilijnej
pięknie Wam dziękuje za pamięć
)