Szkoda , że nie mieszkam bliżej.
Moja działka 3
- semper
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 3
Ho ho. Jakie bogate plany na przyszły rok natury towarzyskiej.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj rano udało mi się na działce złapać i przewieźć do domu Kicię. Bałam się, że to będzie trudniejsze, ale kotka zachowywała się dość spokojnie jak na dzikiego kota. Córka mi pomogła i bez problemu udało się ją zapakować do wiklinowego kosza. Płakała tylko żałośnie, ale w domu zaraz rzuciła się na jedzenie, potem wskoczyła na parapet w kuchni i tam podrzemuje. Jak ją głaszczę, to mruczy, czyli jest zadowolona. Nestor na razie czai się w przedpokoju i do kuchni jeszcze nie wszedł. Muszę dać im trochę czasu, żeby się poznały.

Irenko to szczęściarą jesteś, na 9 lat będziesz miała zapewnioną działkę, nie to co my w ROD zawieszeni w próżni.
Pozdrów Terenię i powiedz jej, że Kicia jest już u mnie w domu. Mam nadzieję, że się przyzwyczai i nas polubi.
Ewuniu czy mówisz o tamaryszku, Marysia też mnie powiadomiła, że tamaryszek, który dostała ode mnie wypuścił nowe igiełki liści.
Jak nadejdą mrozy, to zrób mu kopczyk tak jak różom, a górę okryj gałązkami iglaków i jeszcze możesz opatulić włókniną. To powinno wystarczyć.
Marzenko szyszki wobec tego zostają na jodełce. Hibiskusy zostaw w gruncie, one przetrzymały ubiegłoroczną zimę w zadołowanych doniczkach. Obsyp je ziemią tak jak róże i ewentualnie okryj gałązkami świerkowymi, albo obsyp liśćmi.
Jurku ja też mam daleko do Marysi Maski i nie jestem zmotoryzowana, a jednak planuję ją odwiedzić.
Zastanów się dobrze, może czas zaplanować jakąś objazdówkę po zaprzyjaźnionych ogrodach.

Irenko to szczęściarą jesteś, na 9 lat będziesz miała zapewnioną działkę, nie to co my w ROD zawieszeni w próżni.
Pozdrów Terenię i powiedz jej, że Kicia jest już u mnie w domu. Mam nadzieję, że się przyzwyczai i nas polubi.
Ewuniu czy mówisz o tamaryszku, Marysia też mnie powiadomiła, że tamaryszek, który dostała ode mnie wypuścił nowe igiełki liści.
Jak nadejdą mrozy, to zrób mu kopczyk tak jak różom, a górę okryj gałązkami iglaków i jeszcze możesz opatulić włókniną. To powinno wystarczyć.
Marzenko szyszki wobec tego zostają na jodełce. Hibiskusy zostaw w gruncie, one przetrzymały ubiegłoroczną zimę w zadołowanych doniczkach. Obsyp je ziemią tak jak róże i ewentualnie okryj gałązkami świerkowymi, albo obsyp liśćmi.
Jurku ja też mam daleko do Marysi Maski i nie jestem zmotoryzowana, a jednak planuję ją odwiedzić.
Zastanów się dobrze, może czas zaplanować jakąś objazdówkę po zaprzyjaźnionych ogrodach.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu, mam nadzieję, że Twoje koty się dobrze zaprzyjaźnią, bo u mnie jest dystans. Ja miałam kotkę, a siostra jak sprzedała dom to przywiozła mi swojego kota. Parchały na siebie i prychały. Do tej pory jedzą z misek odsuniętych od siebie o metr najlepiej. Ale w marcu im się to zmieni
i znów małe będę mieć, ale już mam chętną na 2.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu, masz nowego domownika widać, że jej dobrze u Ciebie jakby się źle czuła toby się chowała do kątów. Nestor też ją polubi - muszą się poznać .
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Lidziu robi się z Ciebie kocia mama
zawsze żal zostawiać zwierzaki zimą na dworze. U nas pełno dzikusków ale uciekają przed ludżmi
- gardener1987
- 500p

- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Lidziu kicia fajna i widać że grzeje się u ciebie, zobaczysz jak będzie Ci wdzięczna jak troszkę pobędzie u Ciebie:) mój znaleziony na ulicy kotek jest już duży i jak tylko jadę do teściowej to pcha mi się na kolana i tylko chce żeby go bawić:) a taki malutki był....
- slila1

Marzenko myślę, że koty potrzebują trochę czasu aby się poznać. Na razie jak Kicia podchodzi całkiem blisko do Nestora, to on na nią syczy, ona nie ucieka, więc on robi w tył zwrot i powoli odchodzi na swój fotel.
Marysiu Kicia zwiedziła już prawie całe mieszkanie, oprócz balkonów, tam na razie jej nie wypuszczę, bo to czwarte piętro, a nie wiadomo co by jej strzeliło do głowy, a raczej do łebka. Po kątach się nie chowa, jest odważna, a teraz śpi na środku przedpokoju.
Ewuniu w zeszłym roku w zimie serce mi się krajało, jak musiałam kotkę zostawiać na działce w czasie dużych mrozów. Ona jest już stara ma około 17 lat. To prawdopodobnie ciocia mojego nieżyjącego już Cezara, którego też zabrałam z działek jakieś 11 lat temu.
Aniu takie znajdy są najlepsze i umieją okazywać wdzięczność.
Ale dość już na temat kotów, bo za chwilę mnie stąd pogonią do kociego wątku.
Chciałam wkleić zdjęcia roślin i widoczków jesiennych, ale Fotosik nie chce współpracować, coś ostatnio często mu to się zdarza.
Marysiu Kicia zwiedziła już prawie całe mieszkanie, oprócz balkonów, tam na razie jej nie wypuszczę, bo to czwarte piętro, a nie wiadomo co by jej strzeliło do głowy, a raczej do łebka. Po kątach się nie chowa, jest odważna, a teraz śpi na środku przedpokoju.
Ewuniu w zeszłym roku w zimie serce mi się krajało, jak musiałam kotkę zostawiać na działce w czasie dużych mrozów. Ona jest już stara ma około 17 lat. To prawdopodobnie ciocia mojego nieżyjącego już Cezara, którego też zabrałam z działek jakieś 11 lat temu.
Aniu takie znajdy są najlepsze i umieją okazywać wdzięczność.
Ale dość już na temat kotów, bo za chwilę mnie stąd pogonią do kociego wątku.
Chciałam wkleić zdjęcia roślin i widoczków jesiennych, ale Fotosik nie chce współpracować, coś ostatnio często mu to się zdarza.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu mam czas do wiosny żeby ograbić Twój ogród po uprzednim dokładnym przeglądnięciu Twoich wątków.
Kicia śliczna.
W Z. miałam dzikie koty w ogrodzie, ale nie dały się złapać. Jeden, taki czarny jak Twój nocował w starej pralce Frani, która stała w korytarzu, gdzie dostawał się przez wybitą szybę. Zginął tragicznie pod kołami samochodu.
Dzisiaj z racji pięknej pogody chyba wszyscy ogródkomaniacy pracowicie spędzili dzień. Oby jeszcze trochę takich dni.

Czytam , że kicia coraz bardziej się przyzwyczaja do mieszkania.
Ja nie mam żadnych zwierzaczków, bo M protestuje.
Kicia śliczna.
Dzisiaj z racji pięknej pogody chyba wszyscy ogródkomaniacy pracowicie spędzili dzień. Oby jeszcze trochę takich dni.
Czytam , że kicia coraz bardziej się przyzwyczaja do mieszkania.
Ja nie mam żadnych zwierzaczków, bo M protestuje.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska

- Kontakt:
Lidziu skorzystaj z tego programu http://minus.com/ Ja już dzisiaj całkowicie zrezygnowałam z fotosika. Poleca program i jakbyś miała problemy to pisz na pw. 
- slila1

Marysiu del przeglądaj i zapisuj, mam nadzieję, że coś konkretnego znajdziesz.
Marysiu Masko jak Fotosik jutro nie ruszy, to spróbuję tego polecanego przez Ciebie, ale wiesz ciężko mi będzie znów od nowa się uczyć. W Fotosiku nawet się nie logowałam i zdjęcia wklejałam bezpłatnie.
Marysiu Masko jak Fotosik jutro nie ruszy, to spróbuję tego polecanego przez Ciebie, ale wiesz ciężko mi będzie znów od nowa się uczyć. W Fotosiku nawet się nie logowałam i zdjęcia wklejałam bezpłatnie.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Lidziu ja też noga jestem ale jakoś poszło po kilku podpowiedziach Marysi 
- Maska

- Kontakt:
Lidziu trzeba poznawać nowe rzeczy chociaż Ty stale uczysz się roślin! Ja też się nie logowałam ale od czasu do czasu strajk. W tym programie jest bardzo duży limit! Jutro służę pomocą!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Cieszę się, że kicia znalazła swój nowy dom i zimę spędzi w cieple.
Na pewno szybko się zaaklimatyzuje.
Jeśli między kotami nie dojdzie do waśni, to wszystko jakoś się ułoży.
A nie ma to jak mruczando na kolanach.
Na pewno szybko się zaaklimatyzuje.
Jeśli między kotami nie dojdzie do waśni, to wszystko jakoś się ułoży.
A nie ma to jak mruczando na kolanach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu jest piękny poranek, obejrze Rok w Ogrodzie , ogarne mieszkanie i na działke kopać i sadzić czosnek .Tereska będzie pomagać przy doniczkowych, oczyści
z liści i przygotuje do schowania w altanie, M będzie nosił kompost i obornik . Praca rozdana to do dzieła

z liści i przygotuje do schowania w altanie, M będzie nosił kompost i obornik . Praca rozdana to do dzieła