Kropelka zaprasza
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Witam w takim pięknym miejscu śliczny masz ogród mój na razie nie taki efektowny ale staram sie po pracy z moimi maluszkami też ciągle coś działamy w ogródku a u Ciebie piękne żurawki ,hortensje .kapusta marcinki a mosteczek rewelacyjny .Dużo pracy włożyłaś w ten ogród ale efekt jest piękny.Podziwiam i z chęcią będe zaglądac do twojego królestwa .

- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie się spodobała rabatka z pięknymi dorodnymi żurawkami.
. Tylko...no właśnie.
. Od wczoraj patrząc na żurawki bierze mnie złość bo przypominają mi się moje które mi właśnie ukradli.
. Teraz mam mieszane uczucia...czy warto cokolwiek kupować.
. Pozdrawiam. 
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Za żywopłotem masz drogę tak?Nie masz w jednym miejscu obsadzonego kawałka.To tak aby podziwiać Twój piękny ogród z drogi? 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Śliczniekropelka pisze:
Tu pomimo nocnego przymrozku, ogród całkiem fajnie się prezentował, było tak kolorowo i mimo wszystko radośnie.
Już chyba nie jest Ci smutno.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kropelko, wśród tych pól i łąk twój ogród wyglądada jak oaza zieleni, zupełnie jak z innej bajki. Podziwiam cię, że na takim pustkowiu, nie oglądając się na sąsiedztwo, stworzylaś tak piękny zakątek.

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hmmm, toszkę zaniedbałam forum ostatnio, no ale nie da się czasem ogarnąć wszystkiego 
Dziękuję Wam, że zaglądacie do mnie, od razu się uśmiecham na Wasze wpisy i cieplej mi na duszy
Wandziu, teraz to każdy mówi ze ładnie
Ale kiedy zaczynałam to każdy twierdził "że nic z tego nie będzie... że kiedy Ty znajdziesz na to czas przy małych dzieciach i gospodarstwie..." że to, że tamto... Ale upór jest najlepszy w dążeniu do celu, a marzenia realizuję po kawałeczku 
Marylciu- wszystko zależy od dnia, ale jednak brak słonca daje się we znaki...
Drewutnio, teraz to żałuję, że jest ta przerwa, bo żywopłocik obok już całkiem pokaźny
Ta przerwa wzięła sie stąd, że na początku były troszkę inne plany, myślałam, że ogrodzimy wszystko, a tu będzie jakaś brama/furtka . Ale życie pisze scenariusze po swojemu. Ponadto ten żywopłocik z ligustru od drogi ukorzeniałam z patyczków "po troszeczku" dosadzałam co jakiś czas kawałeczek i tak wyszło. Wiosną tego roku doasadziłam w tej przerwie świerki. Mają pełnić rolę niewysokiego zywopłociku...
Zeniu, rozumiem Twój ból doskonale. Też kiedyś na początku ukradli mi cebulki kwitnących tulipanów, ech jak ja wtedy rozpaczałam
. Na szczęście to był jednorazowy epizod.
Beciu, dziękuję. Sama się czasem zastanawiam skąd tyle siły na kopanie w ogrodzie. W końcu obowiązki domowe, 4 małych dzieci, gospodarstwo dają nieźle w kość
Ewuniu, zaraz wrzucę jakieś foteczki łącznie ze scieżeczką. Fajnie się po niej spaceruje, ale na realizację ciagu dalszego brak mi siły i ochoty
Mig- kamień jest na zaprawie, męczyłam się z tym jesienia zeszłego roku. Kiedy juz zamurowałam, stwierdziłam, ze chyba wolałam poprzednią wersję
I tak w kółko 
No to kilka foteczek i zmykam pooglądac co u Was

Dziękuję Wam, że zaglądacie do mnie, od razu się uśmiecham na Wasze wpisy i cieplej mi na duszy
Wandziu, teraz to każdy mówi ze ładnie
Marylciu- wszystko zależy od dnia, ale jednak brak słonca daje się we znaki...
Drewutnio, teraz to żałuję, że jest ta przerwa, bo żywopłocik obok już całkiem pokaźny
Zeniu, rozumiem Twój ból doskonale. Też kiedyś na początku ukradli mi cebulki kwitnących tulipanów, ech jak ja wtedy rozpaczałam
Beciu, dziękuję. Sama się czasem zastanawiam skąd tyle siły na kopanie w ogrodzie. W końcu obowiązki domowe, 4 małych dzieci, gospodarstwo dają nieźle w kość
Ewuniu, zaraz wrzucę jakieś foteczki łącznie ze scieżeczką. Fajnie się po niej spaceruje, ale na realizację ciagu dalszego brak mi siły i ochoty
Mig- kamień jest na zaprawie, męczyłam się z tym jesienia zeszłego roku. Kiedy juz zamurowałam, stwierdziłam, ze chyba wolałam poprzednią wersję
No to kilka foteczek i zmykam pooglądac co u Was

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Śliczne chryzantemy
A ścieżki w trakcie tworzenia?
Mariolka dzięki za odpowiedź.... rabata z kamyczkami
świetnie się prezentuje a ścieżka jeszcze bardziej mi się podoba
miłego dnia
miłego dnia
-
kropelka

Aniu, akurat na zdjęciu jeszcze w fazie tworzenia, ale w sumie ta część scieżki już ukończona 
Mig- dzięki kochana. W sumie to jeszcze nie tak do końca zrobione, ale wiadomo jak to jest... już w czasie realizacji pojawia się kolejny pomysł i przebudowa gotowa

Troszkę wiosny jesienią

Wspomnienie wycieczki do Częstochowy
Z moją najstarszą córką Kornelią

Mig- dzięki kochana. W sumie to jeszcze nie tak do końca zrobione, ale wiadomo jak to jest... już w czasie realizacji pojawia się kolejny pomysł i przebudowa gotowa

Troszkę wiosny jesienią

Wspomnienie wycieczki do Częstochowy
Z moją najstarszą córką Kornelią

-
kropelka

Jeszcze zeszłej jesieni była śliczna złocista kuleczka, ale zimą niestety przemarzła 

Taka miałam w 2008 roku, niestety tez przemarzła

To ogród właśnie jesienią 2008 roku, kiedy dopatrzeć się można było właściwie tylko kwitnących chryzantem

Taka miałam w 2008 roku, niestety tez przemarzła

To ogród właśnie jesienią 2008 roku, kiedy dopatrzeć się można było właściwie tylko kwitnących chryzantem

U Ciebie kolory powalają
O przebudowach coś wiem...bo sama tak mam
A porównanie zdjęcia z 2008 i teraz.... jest nieziemska zmiana i to bardzo pozytywna zmiana
O przebudowach coś wiem...bo sama tak mam
A porównanie zdjęcia z 2008 i teraz.... jest nieziemska zmiana i to bardzo pozytywna zmiana
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Ale zmian w Twoim ogrodzie i jak kolorowo
U mnie z chryzantem ta biała całkowicie wymarzła
Mariolko
pięknie wyglądają rabatki wysypane kamykiem...proszę napisz czy zabezpieczasz ten iglak na zimę który rośnie ścieżce...ten z gałązkami zwisającymi do dołu
Wydaje mi się że posadziłam w tym roku taki sam, ale nie wiem czy nie przemarznie w zimie.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mariolu...rabatki w kamykach cudowne.
. Takich widoków mi było potrzeba, jakie piękne duże kępy żurawek. Uwielbiam je podglądać jak w czasie sezonu zmieniają kolory.
. No i oczywiście nie sposób nie dostrzec pięknych chryzantem...może i ja w przyszłym roku się takich doczekam. 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Miło Cię widziec i Twoją córcię też
Mariolka rabatki wysypane żwirkiem odrazu nabierają innego "życia",a ta kamienna ścieśka wyszła świetnie
Mariolka rabatki wysypane żwirkiem odrazu nabierają innego "życia",a ta kamienna ścieśka wyszła świetnie