Ogródek Gosi cz. 8
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Gosi cz. 8
Małgoś...
..pisałaś kiedyś że nie masz orlików.Mógłbym Ci podesłać bo wylądują na kompoście.
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, skusimy mnie ceny jesiennej wyprzedaży u MS. Jak się płaci po 3-6 zł. za trawkę to można ryzykować
. Zresztą a wciąż jeszcze coś sadzę w ogrodzie, więc dlaczego trawom miałoby to nie odpowiadać
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgoś, skąd Ty bierzesz zapał do pracy ...?
Ja jakoś nie mogę się juz zmobilizować...coś czuję że jedynie okrywanie na zimę jeszcze czeka ogródek z mojej strony. Reszta na wiosnę zostaje 
Twój ogródek pomimo jesieni wygląda przepięknie. Róże kwitną, uroku dodają trawki ozdobne... ślicznie...
Twój ogródek pomimo jesieni wygląda przepięknie. Róże kwitną, uroku dodają trawki ozdobne... ślicznie...
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Nadrobiłam zaległości. Było warto, piękne obrazki z ogrodu pokazujesz.
Przede wszystkim trawy, są naprawdę imponujące (ja nie mam ani jednej i nie wiem dlaczego
Ogród wcale nie wygląda tak jakby odwiedziła go zima. U mnie oprócz śniegu był spory mróz i to on dokonał największych spustoszeń.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ja też juz zakończyłam (chyba
) prace na ten sezon...
Ale te trawki , Gosiu, cudne masz
Ale te trawki , Gosiu, cudne masz
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, będę zatem szukała krążków u siebie. Jestem bardzo ciekawa jak rozwiążesz kwestie miejsca dla trawek.
Tajeczko, moja zimowała już u mnie. Lubię takie słoneczka.
A naparstnice niektóre kwitną dopiero teraz. To nie jest powtórzenie kwitnienia. Przypuszczam, że teraz dopiero znalazły odpowiednie warunki. W lato było za sucho chyba jak dla nich. Innego wytłumaczenia nie mam.
Asiu, naprawdę się cieszę, że werbenka przypadła Ci do gustu. A ogród
Ja mam dużo mniejszy teren do sprzątania. W dodatku gęstość sadzenia powoduje, że mniej chwastów się sieje, zatem i mniej roboty. Z czasem to ja też się nie wyrabiam. Ale bardziej poza ogrodowo.
Józiu, miło, że wpadłeś. Jeśli mają wylądować na kompoście to podeślij. Tylko ja już nie mam gdzie sadzić
Edytko, ja jakoś jestem ostrożna jeśli chodzi o jesienne sadzenie traw. Zobaczymy jak Tobie przezimują. Może w przyszłym roku i ja się skuszę na takie zakupy?
A dużo zamówiłaś?
Gosiu, mój zapał wyparował wczoraj. Wszystko co miałam najpilniejszego do roboty juz zrobiłam. Resztę bałaganu zostawiam do wiosny. Jeszcze sporo kwitnie jednorocznych. Nie chciałam ich usuwać, a potem jak będzie zimno za nic mnie nie wygoni do ogrodu. Tylko poświęcę się dla róż i traw.
Helenko, mrozu dużego u mnie nie było. Dlatego tak to wszystko wygląda. A trawki naprawdę warto mieć. O tej porze roku wyglądają rewelacyjnie. Zdobią wręcz opustoszałe rabaty. Dlatego ja zaczęłam mieszać rosliny ze soba. Dużo zimozielonych, traw. A latem dużo kwitnących, które trochę zasłaniają te zielone, ale to nie szkodzi, bo teraz je widac, kiedy już w sumie powinno być zupełnie pusto. Lubię takie rabaty, bo zimą też lubie połazić po ogródku. Wtedy cieszy wszystko co wystaje z ziemi.
Ewo, zakochałam się w tym sezonie w trawkach. Są niesamowite. Tak jak pisałam niżej Helence, teraz błyszczą na rabatach. Będzie na co popatrzeć do wiosny
Na dobranoc.
Sprzed śnieżycy
Maria Teresa

Tajeczko, moja zimowała już u mnie. Lubię takie słoneczka.
A naparstnice niektóre kwitną dopiero teraz. To nie jest powtórzenie kwitnienia. Przypuszczam, że teraz dopiero znalazły odpowiednie warunki. W lato było za sucho chyba jak dla nich. Innego wytłumaczenia nie mam.
Asiu, naprawdę się cieszę, że werbenka przypadła Ci do gustu. A ogród
Ja mam dużo mniejszy teren do sprzątania. W dodatku gęstość sadzenia powoduje, że mniej chwastów się sieje, zatem i mniej roboty. Z czasem to ja też się nie wyrabiam. Ale bardziej poza ogrodowo.
Józiu, miło, że wpadłeś. Jeśli mają wylądować na kompoście to podeślij. Tylko ja już nie mam gdzie sadzić
Edytko, ja jakoś jestem ostrożna jeśli chodzi o jesienne sadzenie traw. Zobaczymy jak Tobie przezimują. Może w przyszłym roku i ja się skuszę na takie zakupy?
A dużo zamówiłaś?
Gosiu, mój zapał wyparował wczoraj. Wszystko co miałam najpilniejszego do roboty juz zrobiłam. Resztę bałaganu zostawiam do wiosny. Jeszcze sporo kwitnie jednorocznych. Nie chciałam ich usuwać, a potem jak będzie zimno za nic mnie nie wygoni do ogrodu. Tylko poświęcę się dla róż i traw.
Helenko, mrozu dużego u mnie nie było. Dlatego tak to wszystko wygląda. A trawki naprawdę warto mieć. O tej porze roku wyglądają rewelacyjnie. Zdobią wręcz opustoszałe rabaty. Dlatego ja zaczęłam mieszać rosliny ze soba. Dużo zimozielonych, traw. A latem dużo kwitnących, które trochę zasłaniają te zielone, ale to nie szkodzi, bo teraz je widac, kiedy już w sumie powinno być zupełnie pusto. Lubię takie rabaty, bo zimą też lubie połazić po ogródku. Wtedy cieszy wszystko co wystaje z ziemi.
Ewo, zakochałam się w tym sezonie w trawkach. Są niesamowite. Tak jak pisałam niżej Helence, teraz błyszczą na rabatach. Będzie na co popatrzeć do wiosny
Na dobranoc.
Sprzed śnieżycy
Maria Teresa

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu
Ale super
Piszesz że trawki lepiej na wiosnę sadzić , a ja jutro miałam jechać po trawki
i teraz nie wiem co zrobić ????
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, bardzo lubię rozetkowe kwiaty w stylu Mariitheresia, żeby jeszcze zdrowa była, to w ogóle bajka. Podoba mi się tez Bailando z takich niższych, na brzeg rabaty. Może posadzę je obok siebie. Miłego dnia 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maryski-Tereski nie udalo mi sie kupic tz kupowalam 2 razy ale raz wyszla mi Heidi Klum a raz cos czerwonego ala Erotica. Bailando moge polecic z czystym sumieniem - kwitla mi prawie nieprzerwanie, kwiaty trzymaja sie wiecznosc i nie reaguja na deszcze. Do tego zdrowe malenstwo bylo ... tak ze jak ktos lubi cieplejsze rozowe kolorki, to kupowac-kupowac 
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zamówiłam 8 odmian. Wiosną zdam relację
.
Pozdrawiam - Edyta
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Gosiu, czytam tu u Ciebie o braku zapału do pracy. Mnie to też dopadło.
Ale i Ciebie też podobno zaczyna?
No to ok. normalka.
No to ok. normalka.
Gosiu niezwykle piękne widoki są w twoim ogrodzie a zwłaszcza duża kępa chryzantem, kwiaty świetnie wyglądają. Również podziwiam trawy, bardzo ładnie prezentują się na rabacie wśród innych roślinek. Czy u ciebie mrozu nie było?
Tak kusicie z Nutką tą Maryśką-Tereską, że i ja sobie ją chyba sprawię... ulegnę Wam, no 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aguś, ja już uległam i posadziłam
Bailando też 
Sama widzisz co mamy do powiedzenia na takie pokuszenia