A gdzie eksmitujesz???maria.k55 pisze:Ilonko - Wandziu - uśmiałam się z was, kiedyś na forum czytałam, jak jedna z forumek ma słabość do róż, nie ma gdzie sadzić, ale nadal kupuje, jaką toczy walkę serca z rozumem. To samo mogę powiedzieć i o sobie, żeby kupić nową różę, muszę wyeksmitować starą i to przemeblowanie wciąż trwa bo ogródek się nie poszerza.
Ogródek przydomowy u Marii.k55
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Marysiu Twój taras jest rewelacyjny 
- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- maria.k55
- 1000p

Moniko - cieszę się, że mój taras ci się podoba, to jest miejsce mojego letniego leniuchowania
Ewa - pytasz co ja robię z różami eksmitowanymi - różny ich los, czasami idą w dobre ręce, a czasami na kompost.
Ewa - pytasz co ja robię z różami eksmitowanymi - różny ich los, czasami idą w dobre ręce, a czasami na kompost.
Marysiu dzień dobry....piękne róże i myślę że na wiosnę poszukam Augusta Luiza
następne chciejstwo
bardzo wymagająca?
następne chciejstwo
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu a co to za róża obok Augusty Luizy
Masz może jej zdjęcie w zbliżeniu?
Masz może jej zdjęcie w zbliżeniu?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- maria.k55
- 1000p

Witaj Madziu - Augusta Luiza to bardzo wdzięczna róża, a czy szczególnie wymagająca, chyba nie - pielęgnacja jednakowa jak u pozostałych.
Ilonko - ta bordowa róża to Astrid Grafin von H., już ją wczesniej pokazywałam.
Ilonko - ta bordowa róża to Astrid Grafin von H., już ją wczesniej pokazywałam.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Gloria Dei, Augusta Luiza przepiękne urzekają swoim widokiem

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
wszystkie urocze, ale Marysiu błagam nie na kompost,lepiej do sąsiada:)
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ten brunecik Astrid Grafin von H. chyba będzie dopisany do wiosennych zakupów u Jadzi tez go widziałam...uroczy i pachnie prawda?
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Piękne róże Marysiu
W przeszłości też wydałam sporo róż, tylko jedna wylądowała w śmietniku, była taką brzydulą ,że aż wstyd mi było komuś ją dać
A najpierw tak na nią polowałam 
W przeszłości też wydałam sporo róż, tylko jedna wylądowała w śmietniku, była taką brzydulą ,że aż wstyd mi było komuś ją dać
- maria.k55
- 1000p

Witajcie - goście się rozjechali, święta zaliczone, pogoda dopisała i teraz można usiąść do kompa i zobaczyć co słychać na FO.
Rewi-Ewuniu dzięki za odwiedzinki, różyczki Gloria Dei i Augusta to już klasyka różana, są wdzięczne i trzeba je mieć w kolekcji.
Monikwiaty-Moniko - na kompost idą takie róże, które są np: przemarznięte, albo żle szczepione, natomiast te, które nadają się do dalszej uprawy zmieniają właścicieli.
Ewa w - Astrid Grafin ... bardzo mocno pachnie i jest piękną różą, tylko np: u mnie rośnie siodłowato co nie bardzo mi się podoba, ale na wiosnę skrócę ją mocniej dla lepszego uformowania.
Kasia_rom - dzięki Kasiu za pochwałę różyczek, też dużo róż musiałam oddać, ale tylko dlatego, że były nie trafione gabarytowo np: Westerland rozrósł się u mnie w potężny krzaczor i zagłuszał mi inne róże, wspomniana wcześniej Angela też rosła szeroko ale to typowo parkowa więc miała prawo. Na początku nie mamy takiej orientacji w rozmiarach róż i kupuje się co się podoba, dopiero póżniej zaczynają się problemy i szukamy im nowych opiekunów.
Rewi-Ewuniu dzięki za odwiedzinki, różyczki Gloria Dei i Augusta to już klasyka różana, są wdzięczne i trzeba je mieć w kolekcji.
Monikwiaty-Moniko - na kompost idą takie róże, które są np: przemarznięte, albo żle szczepione, natomiast te, które nadają się do dalszej uprawy zmieniają właścicieli.
Ewa w - Astrid Grafin ... bardzo mocno pachnie i jest piękną różą, tylko np: u mnie rośnie siodłowato co nie bardzo mi się podoba, ale na wiosnę skrócę ją mocniej dla lepszego uformowania.
Kasia_rom - dzięki Kasiu za pochwałę różyczek, też dużo róż musiałam oddać, ale tylko dlatego, że były nie trafione gabarytowo np: Westerland rozrósł się u mnie w potężny krzaczor i zagłuszał mi inne róże, wspomniana wcześniej Angela też rosła szeroko ale to typowo parkowa więc miała prawo. Na początku nie mamy takiej orientacji w rozmiarach róż i kupuje się co się podoba, dopiero póżniej zaczynają się problemy i szukamy im nowych opiekunów.
- peonia

- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Witaj Maryniu,
ja wiernie jestem zakochana w Gloria Dei, ta róża zawsze mnie zachwyca gdy ją widzę.
Będę uważna i często Cie pytała o róże, już jestem pogubiona co kupić dalej i nie jestem awangardowa , jakoś wolę klasykę .Podoba mi się Madame Hardy, znowu biel i róż dominują w mojej palecie barw. Co Ty na to , czy znasz tą różę?
ja wiernie jestem zakochana w Gloria Dei, ta róża zawsze mnie zachwyca gdy ją widzę.
Będę uważna i często Cie pytała o róże, już jestem pogubiona co kupić dalej i nie jestem awangardowa , jakoś wolę klasykę .Podoba mi się Madame Hardy, znowu biel i róż dominują w mojej palecie barw. Co Ty na to , czy znasz tą różę?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu ależ miałaś wspaniale ukwiecony taras, prawdziwy kolorowy busz, rośliny dorodne i piękne. Odpoczynek na nim musiał być prawdziwą przyjemnością....i śliczna ogrodniczka na nim przechadza się z konewką 
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
A ja właśnie kupiłam Westerlanda, uwielbiam tą różę, a niestety zmarzła tej zimy