Nadia
Różanka Anety 2012
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różanka Anety 2012
Anetko, pokazałaś przecudny krzaczek piruetki. Jak ja bym chciał mieć takie zgrabniochy. Co ja mam robić u siebie, żeby tak kwitły?
Nadia
Nadia
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Anetko, czy u Ciebie też zima?
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, zima i do mnie zawitała
w sobotę padał śnieg a dziś w nocy było -6 st, brrrr,
Heniu, Aspiryny mają u mnie zawsze przerwę w sierpniu, za to kwitną do mrozów.
Ewa, Szwedzkiej Królowej nie mam osobiście, sfotografowałam ją u sąsiada. Piękne ma kwiaty, nie lubię za bardzo jej liści, takie szare i małe. Chyba jej nie zamówię tym bardziej, ze oglądam sobie za płotem
Julka, Pirouette kwitnie tylko na jednej gałązce
Ale Larissa i Pastelka prawie tak jak latem. Coral Palace nie przeżył tej zimy mimo, ze miał już trzy lata i był okopczykowany. Nie kupię już go więcej i już!!! Ale piękny jest...
Ewo, Justynko, Magdo, dziękuję. Jak czytam takie miłe słowa to tym bardziej nie mogę się doczekać wiosny
Majka, Nadia jest śliczna jednak kwitnienie jesienne ma znacznie słabsze, to jej jedyna wada jak dotąd.
Gosia, w donicach róże się męczą, nawet posadzone w dużej donicy to nie to co w gruncie. Ja swoje już wszystkie poprzesadzałam i widzę, że ładnie się rozrastają. Poza tym kłopotem jest przechowywanie donic zimą.
Małgosiu, co oglądam Twój wątek to widzę przepięknie kwitnące różyczki!!!
O Nadię dla Ciebie się postaramy na wiosnę
Heniu, Aspiryny mają u mnie zawsze przerwę w sierpniu, za to kwitną do mrozów.
Ewa, Szwedzkiej Królowej nie mam osobiście, sfotografowałam ją u sąsiada. Piękne ma kwiaty, nie lubię za bardzo jej liści, takie szare i małe. Chyba jej nie zamówię tym bardziej, ze oglądam sobie za płotem
Julka, Pirouette kwitnie tylko na jednej gałązce
Ewo, Justynko, Magdo, dziękuję. Jak czytam takie miłe słowa to tym bardziej nie mogę się doczekać wiosny
Majka, Nadia jest śliczna jednak kwitnienie jesienne ma znacznie słabsze, to jej jedyna wada jak dotąd.
Gosia, w donicach róże się męczą, nawet posadzone w dużej donicy to nie to co w gruncie. Ja swoje już wszystkie poprzesadzałam i widzę, że ładnie się rozrastają. Poza tym kłopotem jest przechowywanie donic zimą.
Małgosiu, co oglądam Twój wątek to widzę przepięknie kwitnące różyczki!!!
O Nadię dla Ciebie się postaramy na wiosnę
- Margo2

Pieknie kwitną, ale pojedynczymi kwiatami. A chciałabym tyle paków co u Ciebie.
Za Nadię z góry;:196
Za Nadię z góry;:196
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Szwedzką królową posadzę w takim gąszczu, że nikt nie zauważy małych liści
A jeśli ja jej nie kupię, to raczej z bliska nie zobaczę... Nie znam w okolicy wielu osób, które mają bzika na punkcie róż 
- _ninetta_
- 1000p

Alu, cieszę się, ze Nadia tak pięknie zakwitła. To zdrowa i pełna uroku różyczka.
Małgosiu, wiele pąków już nie zdążyło się rozwinąć niestety. W tym roku kupiłam niewiele róż za to dużo kwitnących bylin. Będzie kolorowo
Ewa, masz rację, trzeba spróbować. Kwiaty Queen of Sweden są niewątpliwie piękne
Małgosiu, wiele pąków już nie zdążyło się rozwinąć niestety. W tym roku kupiłam niewiele róż za to dużo kwitnących bylin. Będzie kolorowo
Ewa, masz rację, trzeba spróbować. Kwiaty Queen of Sweden są niewątpliwie piękne
Anetko, ja już sezon zamykam i zaczynam myśleć o następnym, w kontekście róż (pozostałe plany już zatwierdzone
). Na pewno przybędą do mnie kolejne renesansówki, bo to niezawodne róże.
Zdjęcie Nadii R. cudne.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zdjęcie Nadii R. cudne.
Pozdrawiam Cię serdecznie!
- Margo2

A ja zaczynam kupowac inne rosliny niż byliny, bo ich mam zdecydowanie za dużo.
Teraz skupiam się na trawach i na iglakach.
Teraz skupiam się na trawach i na iglakach.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Anetko, pytałaś u mnie o Queen of Sweeden. Ja myślałam, że jej nie masz, a tu widzę, że jednak. Ja muszę powiedzieć, że to była moja najgorsza róża w tym roku. Poza pięknymi kilkoma kwiatami na początku lata potem już tylko ledwie dychała. Przesadziłam ją teraz, ale wątpię, czy coś porządnego z niej będzie. Nikomu nie polecam. A ty byłaś z niej zadowolona?
- _ninetta_
- 1000p

Wandziu, nie mam Queen of Sweden, zrobiłam zdjęcie w ogródku sąsiada. Z tego co widziałam to kwitła raz obficie a później już miała pojedyncze kwiaty ale to jej pierwszy rok więc trzeba dać jej szansę
Małgosiu, mnie też coraz bardziej podobają się trawy, na razie mam fazę na bylinki z serii variegata, mam już wielosiła, irysa, liliowca i jukkę a poluję na rozchodnika i odętkę variegata
Na iglaki przyjdzie czas...
Aga, jakie renesansówki sobie zamówiłaś? Ja też już myślę o wiośnie i to mnie trzyma przy życiu
Małgosiu, mnie też coraz bardziej podobają się trawy, na razie mam fazę na bylinki z serii variegata, mam już wielosiła, irysa, liliowca i jukkę a poluję na rozchodnika i odętkę variegata
Aga, jakie renesansówki sobie zamówiłaś? Ja też już myślę o wiośnie i to mnie trzyma przy życiu
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja to bym wszystkie czerwone renesansówki sobie kupiła
i dosadziła na moją czerwoną rabatę ale mam jeszcze w zanadrzu czerwone Souveniry i róże Geschwinda to jakoś to mnie powstrzymuje. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Czasem jestem w podobnym nastroju-tylko myśl o wiośnie trzyma mnie przy życiu
W ogrodzie ziemia chlupie pod stopami, róże stoją w wodzie, a z nieba ciągle kapie.
Różom trzeba dać trochę czasu-na początku wcale nie zachwyciłam się swoją New Dawn-krótka była i kwitła niechętnie. Teraz to jedna z najlepszych róż-kwitnie cały sezon, po przemarznięciu odbija wysoko, liście ma zdrowe. Trzeba po prostu poczekać
Różom trzeba dać trochę czasu-na początku wcale nie zachwyciłam się swoją New Dawn-krótka była i kwitła niechętnie. Teraz to jedna z najlepszych róż-kwitnie cały sezon, po przemarznięciu odbija wysoko, liście ma zdrowe. Trzeba po prostu poczekać
- Margo2

Anetko, ja mam taką odętkę. Mogę Ci wiosną kawaleczek ukopać.
- _ninetta_
- 1000p

Małgosiu, będę wdzięczna
Ewa, nigdy nie miałam New Dawn ale skoro ją tak chwalisz muszę się nad nią zastanowić
Majeczko, skąd ja to znam
Czytałam, że będziesz zamawiać u Schmita, może się dołączę na wiosnę
Ewa, nigdy nie miałam New Dawn ale skoro ją tak chwalisz muszę się nad nią zastanowić
Majeczko, skąd ja to znam
Czytałam, że będziesz zamawiać u Schmita, może się dołączę na wiosnę