mój mały świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: mój mały świat

Post »

...chyba dobrze się zwracam....BASIU.....śliczne te Twoje baletnice, to nowe nabytki czy ubiegłoroczne.......ja w tym roku kupiłam sobie i zastanawiam się jak je teraz przezimować :?:
w towarzystwie psinki to pysznogłówka....ma takie duże kwiaty....no i hortensje ogrodowe Ci kwitną, u mnie na 4 krzaczki jest na jednym PÓŁ kwiatka albo i mniej jak pół
....zmieniająca się w kwiat.....piękna.....
atena1950
200p
200p
Od: 1 paź 2010, o 19:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu fuksje kupione od jednego z naszych ogrodników, tylko nie mam gdzie przetrzymać i jest to kwiat jednego sezonu, ale mam dwie które mają zostać do następnego roku, w tym roku sadzona ta pysznogłowka, a hortensje o dziwo znoszą moją glebę pozdrawiam Basia
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....moje glebę też znoszą, mam dobrą tylko nie kwitną......zawsze przemarzają, one kwitną na pędach ubiegłorocznych i mojej strefie zimowej coś sobie nie radzą a przecież nie traktuję ich po macoszemu......dokarmiam....podlewam......
atena1950
200p
200p

Post »

Krysiu, moje są te zwykłe ogrodowe, biała była sadzona zeszłego roku wiosna i kwitnie nad podziw,tylko ma takie słabe pędy nie mogą utrzymać kuli kwiatowej, kwitną na nowych pędach, wiosną były ścięte, one się szybko ukorzeniają, mam małą sadzonkę zobaczymy czy zakwitnie w tym roku, pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Hortensja biała bardzo ładnie Ci rośnie,moja mała w tym roku i ani jednego kwiatuszka,ale za to bukietowe zapowiadają się obficie

Basiu-2 razy enter między zdjęciami,nie będą się tak zlewać
atena1950
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....jaka zalotna ta Twoja baletnica....ładna........a zdradź tajemnice jak postępujesz z nimi w okresie zimy, jakie warunki im zapewniasz i kiedy zaczynasz je pobudzać do życia :?:
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Basieńko-jestem zachwycona tą hosteczką,czyżby następna mutantka?Pilnuj jej jak oka w głowie ;:138 Heliotrop też niczego sobie a ta jasnota za Nynusiem bardzo ładnie się płoży i akurat tam nie przeszkadza ;:63 Ładnie Ci wszystko rośnie
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

witaj Basiu
pięknieje ogród w oczach. czarujesz slicznymi zdjeciami... ale przy takich modelach...
piekne fuksje... czytałam że można zimowac je w ciepłej piwnicy, sama jednak nigdy nie miałam wiec praktycznie nie wiem....
liliowce cudne... zachwycam sie nimi już od zeszłego roku i jakoś nie może mi przejść ;:224
a co to jest na zdjeciu piątym? heliotrop?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
atena1950
200p
200p

Post »

WITAM KRYSIU MIECIU JOLU
dzięki za odwiedziny cieszę że wam się podoba, tak to heliotrop
pozdrawiam Basia
atena1950
200p
200p

Post »

NA SZKLE MALOWANE

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....czyżby szron już swoje dzieła tworzył :?: ....u mnie też dzisiejszy dzionek słoneczny ale chłodny, a teraz jak skrobie tego posta to tylko 1+ za chwilkę na pewno będzie minus........nadchodzi zima....roślinki zdążyłam pochować......

pozdrawiam
atena1950
200p
200p

Post »

WITAJ KRYSIU tak rano było u mnie, fuksje zatańczyły ostatni balet to była pieśń chaosu, którą grał i śpiewał wiatr, pozdrawiam Basia
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...ja też zdążyłam przed dzisiejszą nocą, wczorajszy dzień to utykanie wszystkich doniczkowców gdzie się dało....noc była bardzo zimna i nie lepiej jest teraz, a jeszcze miałam plany ogrodowe ale odpuszczę na cieplejsze dni

pozdrawiam
atena1950
200p
200p

Post »

WITAJ KRYSIU pochowałam do garażu fuksje, ale część chyba przemarzła, trzeba oberwać wszystkie kwiaty teraz, nie wiesz, ja nie mam pojęcia ZIELONEGO pozdrawiam Basia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”