Dzisiaj był bardzo brzydki dzień, zimny, wietrzny i pochmurny. A pod wieczór spadł deszcz ze śniegiem. Koniecznie chciałam zobaczyć jak "jesień idzie przez park" więc wybrałam się na spacer po parku oliwskim.
Wędrówki Lusi po bliskiej i bliższej okolicy.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wędrówki Lusi po bliskiej i bliższej okolicy.
Witaj Dorotko, Sobieszewo to też moje ulubione miejsce na spacery.
Dzisiaj był bardzo brzydki dzień, zimny, wietrzny i pochmurny. A pod wieczór spadł deszcz ze śniegiem. Koniecznie chciałam zobaczyć jak "jesień idzie przez park" więc wybrałam się na spacer po parku oliwskim.

- Lusia 57
- 1000p
Zapraszam Dorotko na dalszy spacer po parku a potem zajrzymy na chwilkę do ogrodu botanicznego, który już niedługo zamkną dla zwiedzających i otworzą go dopiero na wiosnę.

- Lusia 57
- 1000p
A teraz jesień w ogrodzie botanicznym.
cienista część

jesienna magnolia

piękny tulipanowiec amerykański

cienista część
jesienna magnolia
piękny tulipanowiec amerykański
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lusiu dziekuje.Ja jak zwykle wiernie podazam za Toba ...(Ty na nogach,ja na kanapie
)

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lusiu! Jaki piękny spacer po parku. Nie myślałaś o wstawieniu zdjęć w tym temacie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=5656 ?
Muszę Ci powiedzieć, że ja Park Oliwski najbardziej lubię właśnie jesienią. Na pewno wybiorę się w najbliższych dniach, ponieważ mam bliskich i bardzo kochanych na Oliwskim cmentarzu...
Ja dzisiaj spacerowałam w okolicach Małej Zbrojowni i po fortyfikacjach...Zastanawiam się gdzie mogłabym wstawić zdjęcia. Był kiedyś taki wątek o Gdańsku, ale dawno już go nie odwiedzałam. Muszę pogrzebać...
Muszę Ci powiedzieć, że ja Park Oliwski najbardziej lubię właśnie jesienią. Na pewno wybiorę się w najbliższych dniach, ponieważ mam bliskich i bardzo kochanych na Oliwskim cmentarzu...
Ja dzisiaj spacerowałam w okolicach Małej Zbrojowni i po fortyfikacjach...Zastanawiam się gdzie mogłabym wstawić zdjęcia. Był kiedyś taki wątek o Gdańsku, ale dawno już go nie odwiedzałam. Muszę pogrzebać...
- Lusia 57
- 1000p
Cieszę się Dorotko, że jesteś ze mną. Miło, wiedzieć, że ktoś tu zagląda i ogląda.
Marysiu, w wątku do którego podałaś link coś wstawiałam, na początku mojej przygody z Forum. Był też taki wątek o Kaszubach i tam wstawiałam zdjęcia ze swoich spacerów.
A ja dzisiaj byłam również na Bastionach tylko od strony początku Łąkowej, wchodziłam od strony dawnej Blaszanki. Krótki to był spacer bo zmoczył nas deszcz ze śniegiem. Gdyby nie deszcz może byśmy się spotkały.
Przy tej kładce na Olszynkę wchodziłam na bastiony

Marysiu, w wątku do którego podałaś link coś wstawiałam, na początku mojej przygody z Forum. Był też taki wątek o Kaszubach i tam wstawiałam zdjęcia ze swoich spacerów.
A ja dzisiaj byłam również na Bastionach tylko od strony początku Łąkowej, wchodziłam od strony dawnej Blaszanki. Krótki to był spacer bo zmoczył nas deszcz ze śniegiem. Gdyby nie deszcz może byśmy się spotkały.
Przy tej kładce na Olszynkę wchodziłam na bastiony
nie ma co ...bardzo piękne widoki!!
- Lusia 57
- 1000p
Dziękuję
Abi302
A to dzisiejsze niebo. Lubię takie kolory.

A to dzisiejsze niebo. Lubię takie kolory.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lusiu, dziękuję za piękny spacer po Parku Oliwskim , śliczne miejsce , śliczne zdjęcia czy to białe kudłate to Twoje?
Ostatnie zdjęcie niesamowite ten ceglasty z ołowiem rzeczywiście ładne połączenie. Gdyby ktoś te cegły otynkował już nie byłoby tak ładnie. Nabieram ogromnej ochoty na wyjazd do Gdańska na 2 - 3 dni i pochodzenie sobie po nim. Może za rok w jesieni. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Ostatnie zdjęcie niesamowite ten ceglasty z ołowiem rzeczywiście ładne połączenie. Gdyby ktoś te cegły otynkował już nie byłoby tak ładnie. Nabieram ogromnej ochoty na wyjazd do Gdańska na 2 - 3 dni i pochodzenie sobie po nim. Może za rok w jesieni. Pozdrawiam Cię serdecznie!
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lusiu - ostatnie zdjęcie - niesamowite...kolory powalają na kolana
A wiesz, że mnie w ubiegłą niedzielę udało się (Chyba???) sfocić zupełnie niechcący żaglowiec "Generał Zaruski" na Motławie

A wiesz, że mnie w ubiegłą niedzielę udało się (Chyba???) sfocić zupełnie niechcący żaglowiec "Generał Zaruski" na Motławie