Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

Chciałem tylko zaznaczyć swoja obecność. ;:138 Do Waszego gadulstwa już się przyzwyczaiłem. ;:202
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu Jureczek jest bardzo tolerancyjny, ale i czujny! Czarne chmury coś nam przyniosą! No cóż koniec października!, ale ja mam nadzieję jeszcze na jakiś ładny weekend! Miłego dnia!
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu po dłuższej przerwie, jak ci się podoba zima ;:223 mam nadzieję, że zdążyłaś oporządzić ogród, bo ja ledwo, ledwo ... ale dałam radę.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko chmury właśnie przyniosły to, co poniżej. Tak było rano, teraz nadal sypie i wieje damski wiatr.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sylvi Zima jest piękna, tylko chyba trochę za wcześnie. Roślinki trochę zabezpieczyłam, wykopałam co należy i plony zdążyłam zebrać. Reorganizację zostawiam na następny rok. Dzisiaj walczyłam z buraczkami i chrzanem. Nie miałam Maski przeciwgazowej, więc do sporządzania chrzanu przystąpiłam w goglach narciarskich, maseczce chirurgicznej i klipsie do bielizny na nosie. A i tak upłakałam się i za przeproszeniem usmarkałam, ą sąsiadka widząc mnie na schodach podejrzanie spytała, czy ktoś mnie pobił / może M ;:134 ./, a może jakaś tragedia w rodzinie? A mój niewinny M. składał zakupione półki w piwnicy, może nareszcie zmieści mi się wszystko ;:191 co może się jeszcze przydać.. plus zapasy zimowe w ilościach, jakby miała być wojna ;:163
A poniżej burak mutant, ważył 1,15kg.
Obrazek
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Marysiu jakbym wiedziała, to podrzuciłabym swoją Maskę, ale się uśmiałam :;230 Kochana ale jak się ma takie buraki (bo przecież nie jeden) to półki trzeba dokupywać. Pytanie które u mnie padło czy ten chrzan z burakami pasteryzujesz?
A co Ty tak te kwiatki posypałaś tym śniegiem? Niechby sobie jeszcze kwitły biedactwa!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już wstałam, ;:48 bo sąsiadka zza sufitu zrobiła mi pobudkę. ;:14 Może przypomniała sobie, /też emerytka ze stażem, / że należy przestawić zegarki. ;:219 Ale chyba nie,bo ona często krząta się o niezwykłych nocnych porach.
Mnie natomiast mile zaskoczyły moje czasomierze. Wszystkie trzy / w komputerze- wiadomo, w zegarku nakredensowym - M mi kupił takie "cudo"- i w telefonie prezencie od córci/ same się poprzestawiały, tak że nie musiałam wstawać po północy, żeby być na bieżąco.

Marysiu a propos ćwikły z chrzanem , to znalazłam w moich annałach, że można pasteryzować. Na próbę to uczyniłam z kilkoma słoiczkami , ale otwarłam dzisiaj jeden i stwierdziłam, że "kszan" / jak pisał w remanencie mój współpracownik/ stracił moc , a buraczki są gorzkawe. ;:145 Nie polecam więc tej metody, lepiej tradycyjnie odnawiać zapasy na bieżąco. Płacz i zgrzytanie zębów periodycznie zapewnione . :;230

A teraz żeby nie było, że ciągle się chwalę, że mam wszystko największe, to zademonstruję moje marchewkowe plony. Oto cały zbiór, jakieś 1,5 kg
Obrazek
A to najdłuższa, a jaka dorodna :shock:
Obrazek

Poza tym wszystkie jakieś kudłato-kędzierzawe, chyba zaraziły się od brzoskwini, a może chciały przygotować się do zimy. ;:219
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Marysiu, to zdjęcia naprawdę z wczoraj ;:154 ???????
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Asiu , a te są z dzisiaj
jObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, uśmiałam się niesamowicie nad Twoją miską marcheweczek, a ta największa rzeczywiście godna podziwu. :D Za to osobiste przerabianie chrzanu to chyba jakaś pokuta za coś? :roll: A sąsiadka już zawsze będzie podejrzliwie zerkać na Twojego M. :;230
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu marchewki to ja miałam podobne, ale ponieważ nie przerywane to były i mniejsze, ale u mnie to nie problem mam takie koleżanki co wszystko zjedzą Obrazek
Sąsiedzi - też ich miałam tyle lat ... teraz tylko koguty i psy!
Ja też już mam śnieg! Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

delosperma pisze:... co może się jeszcze przydać.. plus zapasy zimowe w ilościach, jakby miała być wojna ;:163
Marysiu czy ty może wiesz o czymś , o czym nas nie informują :;230
Może porobię jeszcze trochę zapasów, na wszelki wypadek :roll:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Linetko ostatnio mam takie jakieś masochistyczne zapędy. ;:144

Maseczko to może podeślę Ci tę marchewkę? :;230

Emko Rób zapasy, nigdy nic nie wiadomo. Może forumki Cię odwiedzą. ;:7
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Marysiu widzę, że zbiory warzyw się udały w tym roku
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu nim wyślesz to spróbuj mojej metody, ponieważ zawsze miałam różne marchewki (tylko w markecie są jednakowo duże) to np. do sałatki jarzynowej gotowałam w łupinach. Potem ładnie skórka schodzi i nie nakroisz się. Łupiny możesz podesłać :;230
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Marysiu z motyczką, zimę masz imponującą ;:108. U mnie tylko trochę śniegu a i tak jesteśmy pod wrażeniem.

Plony cudne, a z burakiem to trzeba na jakąś wystawę jechać. Medal gwarantowany ;:138.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”