Przy okazji czy wiadomo, co dokładnie znajduje się na tych zdjęciach (ajkie to konkretnie Lithops)?

ECH zamiast siać kupiłam już wyrośnięte kamyczki oto onekoniczynka pisze:zaczynam jeszcze raz tylko kupie nasionka i wysiewam
szukam firmy legutko
a jak tam wasze kamyczki ?
zajrzyj tu:koniczynka pisze:podpowiedzcie mi proszę czy dobrze robię
Zgadza się, można tak zrobić, ale musisz liczyć się z tym, że w przyszłym sezonie nie zakwitną i będą się ciągle dzielić, a kolejne pokolenia będą coraz mniejsze, słabsze...xray pisze:Mam pytanie a propos zimowania lithops. Niestety nie mam możliwości obniżenia im temperatury. Czy w związku z tym mają one szansę na przejście w stan hibernacji po zaprzestaniu podlewania? W internecie wyczytalem że jeśli jest wyższa temperatura to należy je od czasu do czasu spryskać lekko rozpylaczem. Chcialbym jescze spytac kiedy najlepiej je ostatni raz podlać?
Hmmm może i dużo uwagi nie wymagają ani specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych ale na pewno potrzebują wyjątkowego traktowania i wielkiej ostrożności z wodą.ula_kwiaciarka pisze:Tym bardziej, że nie wymagają dużo pielęgnacji!!!