Mój skromny ogrodzik
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój skromny ogrodzik
Zdjęcia super nie przejmuj się.Będziesz miał co sadzić

- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Od ilości fotek nie padłem z wrażenia
ale tego kolczastego ogórka zazdroszczę
próbowałem go kiedyś uprawiać niestety bez powodzenia, chyba w gruncie jest dość kłopotliwą rośliną, a dziwaczka może lepiej zasyp w przeschniętej ziemi, albo suchym torfem nie bedą tak wysychały a daleko jeszcze do wiosny. Gdzieś widziałem Twój wpis że już nic nie kwitnie w Twoim ogrodzie, warto pomyśleć i o późnojesiennych kwiatach
bo one teraz na wagę złota przedłużają nam radość z ogrodu, jesienne astry, chryzantemy nieocenione o tej porze roku, no i żurawki dobre na wszystko.

Przemku przybiegłam z rewizytą...ogród pięknie się zapowiada
Taki duży
skarpa już zagospodarowana? Wiosna u Ciebie pięknie wygląda..będę zaglądać z przyjemnością 
Taki duży
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
To lekko spóźnione życzenia składam wszystkim Hortensjom za pośrednictwem Twojego wątku.
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Przemku kusisz tym kiwano 
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Gosiu pewnie, że będę miał, co sadzić. jeszcze za rok jakieś nowinki ogrodowe dojdą
Przemku pokazałem, co miałem jeszcze w pokoju. Reszta już poszła do schowka. U mnie ten ogórek bardzo dobrze rósł. Mój też rósł w gruncie i rozrósł się niesamowicie, że aż nie zdążyłem zebrać wszystkich owoców. To, co widać to niewielki procent tego, co zebrałem
Dziwaczek za kilka dni pójdzie do pudełka z trocinami. Już o tym pomyślałem o roślinach późnojesiennych, ale zakwitną dopiero za rok
Magdo
ja ciągle zmniejszam i powiększam swój ogród, czy zapowiedź była trafna dowiemy się już na wiosnę, bo teraz tylko wszędzie patyki z oznaczeniami gdzie co rośnie
skarpa niestety jeszcze nieobsadzona, ale myślę, że taką skarpą można by było obsadzić dynią, bo i tak jest zbyt stroma na inne rośliny. Oczywiście i ja będę do ciebie zaglądał
Jasiu ja też się zdziwiłem, jak zobaczyłem w kalendarzu imię Hortensja
Akurat tutaj chyba nie ma żadnej Hortensji ale może... Jakaś Hortensja uprawiająca hortensje się znajdzie
Wiolu kuszę
bo muszę
odłożyłem Ci do nasion nasiona kiwano więc za rok będziesz się chwaliła swoimi ogórkami kolczastymi zwanymi kiwano
Przemku pokazałem, co miałem jeszcze w pokoju. Reszta już poszła do schowka. U mnie ten ogórek bardzo dobrze rósł. Mój też rósł w gruncie i rozrósł się niesamowicie, że aż nie zdążyłem zebrać wszystkich owoców. To, co widać to niewielki procent tego, co zebrałem
Magdo
Jasiu ja też się zdziwiłem, jak zobaczyłem w kalendarzu imię Hortensja
Wiolu kuszę
bo muszę
odłożyłem Ci do nasion nasiona kiwano więc za rok będziesz się chwaliła swoimi ogórkami kolczastymi zwanymi kiwano
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Ooo to znaczy że masz już jakieś chryzantemy zimujące??? i astry zwane marcinkami, bo ja mam kilka i dziś zrobiłem fotki poproszę o identyfikację w stosownym wątku, to już nie będę kupował tych samych odmian.
A z tym ogórkiem to trochę się zdziwiłem bo czytałem że lepiej się udaje pod osłonami niż w gruncie, może jeszcze kiedyś spróbuję, chociaż do warzyw to nie mam serca.
A z tym ogórkiem to trochę się zdziwiłem bo czytałem że lepiej się udaje pod osłonami niż w gruncie, może jeszcze kiedyś spróbuję, chociaż do warzyw to nie mam serca.
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Przemku i ja także czekam niecierpliwie na relację z przesadzania
Przeczytałam kilka stron wcześniej o konfiturach z jabłek i pigwy i już wiem co zrobię z owocami pigwowca dziś zerwanymi
Ale to chodziło o pigwowca czy o pigwę ?
Zdolniacha z Ciebie, wszechstronnie utalentowany, brawo
Przeczytałam kilka stron wcześniej o konfiturach z jabłek i pigwy i już wiem co zrobię z owocami pigwowca dziś zerwanymi
Ale to chodziło o pigwowca czy o pigwę ?
Zdolniacha z Ciebie, wszechstronnie utalentowany, brawo
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Przemku nie mam chryzantem, ale mam marcinki gdzieś na 14 str. są ich zdjęcia chryzantemy kupię za rok bo środki na koncie nie pozwolą mi nic kupić
Kasiu jak pogoda pozwoli to zrobię zdjęcia
Tak, chodzi mi o pigwowca , takiego wielkiego, jest bardzo kwaśny, a jak dodasz odpowiednio dużo cukru to będziesz miała słodko kwaśną konfiturę, którą można by jeść łyżkami, ale najdoskonalej nadaje się do ciast
pigwy jeszcze nie mam
Kasiu jak pogoda pozwoli to zrobię zdjęcia
Tak, chodzi mi o pigwowca , takiego wielkiego, jest bardzo kwaśny, a jak dodasz odpowiednio dużo cukru to będziesz miała słodko kwaśną konfiturę, którą można by jeść łyżkami, ale najdoskonalej nadaje się do ciast
pigwy jeszcze nie mam
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Wpadłam z rewizytą
Co ja czytam, tancerz, dobrze uczący się, gotujący i jeszcze lubiący kopać w ziemi, normalnie ideał !
Będę śledzić twoje poczynania
Co ja czytam, tancerz, dobrze uczący się, gotujący i jeszcze lubiący kopać w ziemi, normalnie ideał !
Będę śledzić twoje poczynania
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
ojej a co to za kiwano i coś tam ,zapomniałam
gdybym nie czytała opisów pomyślałam,że to zdjęcie jajeczka i plemnika
sorry ale tam mi się skojarzyło nie wiem czemu

gdybym nie czytała opisów pomyślałam,że to zdjęcie jajeczka i plemnika
sorry ale tam mi się skojarzyło nie wiem czemu
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku witaj.
Widzę, że jesteś młodym, ambitnym, pracowitym Człowiekiem.
Ogród masz bardzo duży, w dodatku uprawiasz warzywa, czego ja nie znoszę i nawet konfitury robisz.
Ja mam Wnuczka w Twoim wieku, chodzi do liceum biskupiego i chociaż także dolny i pracowity, ale ogród i rośliny nic, a nic go nie obchodzą, tym bardziej Ciebie podziwiam.
Widzę, że jesteś młodym, ambitnym, pracowitym Człowiekiem.
Ogród masz bardzo duży, w dodatku uprawiasz warzywa, czego ja nie znoszę i nawet konfitury robisz.
Ja mam Wnuczka w Twoim wieku, chodzi do liceum biskupiego i chociaż także dolny i pracowity, ale ogród i rośliny nic, a nic go nie obchodzą, tym bardziej Ciebie podziwiam.
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Czyli pigwę zamierzasz nabyć ?
U nas w okolicy też niestety pigwa przemarza, pigwowiec za to nie do zdarcia
U nas w okolicy też niestety pigwa przemarza, pigwowiec za to nie do zdarcia
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12