Kwiaty i kwiatki IwonkiD
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD
Zapelniony pieknymi koleusami 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko kwietnik super! Bardzo ładny i ślicznie wygląda z koleuskami 

- krokusik164
- 200p
- Od: 18 paź 2012, o 22:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalie są cudowne. ja zawsze z mamą wykopywałam i wsadzałam do plastikowych pojemników. zasypywałam ziemią i wstawiałam do piwnicy.
W grudniu lekko podlewam bo do tego czasu ziemia lekko przesychała w połowie lutego wstawiałyśmy je w pobliżu pieca CO i się czekało
aż pojawią się "noski". Potem już tylko stały i czekały na cieplejszy dzień. wtedy hop na dwór na kilka dni razem ze skrzyneczkami i po ok tygodniu rozpoczynała się wielka akcja rozdzielania i sadzenia dalii
przepiękny kwietnik! ojj przydałby mi się taki :P
W grudniu lekko podlewam bo do tego czasu ziemia lekko przesychała w połowie lutego wstawiałyśmy je w pobliżu pieca CO i się czekało
aż pojawią się "noski". Potem już tylko stały i czekały na cieplejszy dzień. wtedy hop na dwór na kilka dni razem ze skrzyneczkami i po ok tygodniu rozpoczynała się wielka akcja rozdzielania i sadzenia dalii

przepiękny kwietnik! ojj przydałby mi się taki :P

Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Iwonko,piękny kwietniczek
ślicznie się prezentują w nim kwiatuszki

ślicznie się prezentują w nim kwiatuszki

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Przepiękny kwietnik a kwiatuszki bombowe. Powiedz mi, one są z nasion może? Tak sobie myślę czy nie kupić wiosną nasion koleusa. Bardzo mi się podoba.
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Jaki pomysłowy ten kwietnik i sporo na nim BYŁO miejsca
Zazdroszczę umiejętności postępowania z azalią. Ja niby wszystko wiem, ale w praktyce, to nie za bardzo. Zamordowałam kiedyś różową ślicznotkę

Zazdroszczę umiejętności postępowania z azalią. Ja niby wszystko wiem, ale w praktyce, to nie za bardzo. Zamordowałam kiedyś różową ślicznotkę

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
-
- 100p
- Od: 13 sie 2012, o 21:47
Iwonko też uważam że kwietnik śliczny,a koleusy pięknie ci się rozrosły
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, kwietnik super
a koleuski fantastycznie się na nim prezentują 

Koleusy piekne mam jednego i zaczynaja mi sie bardzo podobac 

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
już widzę swój błąd w postępowaniu z moją azalią - całe lato była w domu, no ale nic, w przyszłym sezonie będzie się wietrzyć na zewnątrz, a Twoja kwitnie pięknie!
super kwietnik, nawet zaczęłam się zastanawiać, gdzie bym mogła taki wepchnąć u siebie
super kwietnik, nawet zaczęłam się zastanawiać, gdzie bym mogła taki wepchnąć u siebie

Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- kwiaciara
- 200p
- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, ależ cudny twój zielony zakątek 
Miło w takim otoczeniu usiąść i odpocząć
A regalik pojemny i pięknie udekorowany koleusikami

Miło w takim otoczeniu usiąść i odpocząć

A regalik pojemny i pięknie udekorowany koleusikami

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ przepięknie prezentują się te kwiaty wokół wypoczynku, super nastrój, pięknie to skomponowałaś i tak kolorowo, koleuski w cudnych kolorach
można tylko pozazdrościć 

- IkaD
- 1000p
- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Dorotko-Doromichu dziękuję za odwiedziny i miły komentarzyk
Monisiu,Krokusiku164,Majeczko dziękuję za miłe słowa i odwiedzinki
Dorotko dzięki kochana
koleuski mam ze szczepek kupionych tu na forum bo chciałam mieć je szybciej niż z zasianych przeze mnie nasion odmiany ROKOKO,zresztą okazało sie potem ,ze z wysianych 20 nasion wzeszło 17 ale po drodze większość siewek padła i w rezultacie tylko 4 zostały[w tym 3 jednakowe +1 inna]Wiosną wysieję resztę nasion a te ,które mam teraz co jakiś czas przycinam bo niektóre rosną bardzo szybko .
Haniu dziękuję za miłe słowa aco do azalii to są stosunkowo łatwe w uprawie tylko dać im to co lubią czyli podlewane deszczówką a zimą wodą ze stopionego śniegu ,chłodne miejsca i koniecznie letni urlop na dworzu ale w cieniu.
Irenko.Tereniu Alu bardzo dziękuję również i za to,że do mnie zaglądacie
Paulinko .Kamilko,Sylwio Dziękuję za tyle miłych słów i oczywiście za odwiedziny w moim wąteczku ,ojj...gdyby trafił się jeszcze jeden taki sam kwietnik to bez zastanowienia bym go kupiła
W sobotę 27X rano powitała nas zima ... śnieg był raczej mokry ,drobny niemniej sypał dość obficie i w taką pogodę wyruszaliśmy z M w podróż do Gdyni.Padał nam przez ponad 3 godziny ale za Łodzią ,w okolicach Łęczycy lub troszkę dalej już było pięknie ,jesiennie
To zdjęcie cyknęłam już w samochodzie za bramą chwilę przed wyjazdem

A te robiłam na początku podróży...

A to już balkonik a właściwie zabudowana loggia mojej Mamy

Paproć,na podłodze fiołki aktualnie przekwitnięte a obok żółty grudnik ,który przez rok podwoił swoją wielkość..

Monisiu,Krokusiku164,Majeczko dziękuję za miłe słowa i odwiedzinki

Dorotko dzięki kochana

Haniu dziękuję za miłe słowa aco do azalii to są stosunkowo łatwe w uprawie tylko dać im to co lubią czyli podlewane deszczówką a zimą wodą ze stopionego śniegu ,chłodne miejsca i koniecznie letni urlop na dworzu ale w cieniu.
Irenko.Tereniu Alu bardzo dziękuję również i za to,że do mnie zaglądacie

Paulinko .Kamilko,Sylwio Dziękuję za tyle miłych słów i oczywiście za odwiedziny w moim wąteczku ,ojj...gdyby trafił się jeszcze jeden taki sam kwietnik to bez zastanowienia bym go kupiła

W sobotę 27X rano powitała nas zima ... śnieg był raczej mokry ,drobny niemniej sypał dość obficie i w taką pogodę wyruszaliśmy z M w podróż do Gdyni.Padał nam przez ponad 3 godziny ale za Łodzią ,w okolicach Łęczycy lub troszkę dalej już było pięknie ,jesiennie

To zdjęcie cyknęłam już w samochodzie za bramą chwilę przed wyjazdem

A te robiłam na początku podróży...

A to już balkonik a właściwie zabudowana loggia mojej Mamy

Paproć,na podłodze fiołki aktualnie przekwitnięte a obok żółty grudnik ,który przez rok podwoił swoją wielkość..

Kwiatuszki piekne twoja mama ma
i widze fikusila tak mnie on korci zeby sobie takiego sprawic tylko nie mam juz gdzie tych kwiatkow ukladac 

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ale miałaś pogodę w podróży, nie zazdroszczę. Grudnik cudnie się rozrósł.