Sosny, sójki, sarny i inne takie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sosny, sójki, sarny i inne takie
Aniu wszyscy w weekend jechali do lasu (na grzyby) a Ty z lasu do Pszczyny, śliczne jesienne zdjęcia. Jukki mogą rosnąć solo i bardzo ładnie się prezentują, a potem ewentualnie możesz im coś dosadzić! Ja mam głóg krzew, a śliwa wiśniowa bardzo silnie rośnie.
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu tak, tak ja zawsze chciałam pod prąd a nie z prądem
choć polemizowałabym z tym "wszyscy", bo w niedzielę w Pszczynie było gorzej niż na Floriańskiej
choć tak lubię Pszczynę ,że te dzikie tłumy nie zdołały mi zepsuć przyjemności bycia w tym mieście.
Za to dziś poszłam na spacer i znowu grzybki przywlekłam więc kolejna nitka suszy się nad kominkiem
Słyszałam ,że śliwa szybko rośnie tak samo jak głóg jednak na mojej ziemi pojęcie szybko jest niestety pojęciem względnym
Za to dziś poszłam na spacer i znowu grzybki przywlekłam więc kolejna nitka suszy się nad kominkiem
Słyszałam ,że śliwa szybko rośnie tak samo jak głóg jednak na mojej ziemi pojęcie szybko jest niestety pojęciem względnym
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Eja ale fajne masz drzewka
A zdjęcia parkowe obłedne
A zdjęcia parkowe obłedne
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
W Pszczynie byłam raz 
Wracaliśmy z Tatr i znajomi chcieli koniecznie zwiedzić pałac. To było chyba ze 2 lata temu. Jechaliśmy klimatyzowanym autem, więc nie miałam pojęcia co dzieje się na zewnątrz... znaczy niby miałam świadomość, ale nie miałam pojęcia jak to się czuje... otóż gdy wyszliśmy z auta buchnęło w nas takie gorąco, jakiego nigdy w życiu jeszcze nie doświadczyłam. Było ze 40 stopni... ale co innego słyszeć o tym w prognozach, a co innego poczuć na własnej skórze. Ledwie dotarliśmy do pałacu, choć to było bardzo blisko. Tam była na szczęście klimatyzacja
Potem znów biegiem do auta i w nogi do domu.... koło Wrocławia rozpętała się burza, więc kiedy ponownie wysiedliśmy z auta już było normalnie.
Sorki, że się tak rozpisałam, ale do teraz Pszczyna kojarzy mi się z nieziemskim upałem. Upał był oczywiście o wiele dłużej i w całym kraju, ale spacerując w tym czasie za dnia w wysokich partiach Tatr wcale tego nie odczuliśmy.
Wracaliśmy z Tatr i znajomi chcieli koniecznie zwiedzić pałac. To było chyba ze 2 lata temu. Jechaliśmy klimatyzowanym autem, więc nie miałam pojęcia co dzieje się na zewnątrz... znaczy niby miałam świadomość, ale nie miałam pojęcia jak to się czuje... otóż gdy wyszliśmy z auta buchnęło w nas takie gorąco, jakiego nigdy w życiu jeszcze nie doświadczyłam. Było ze 40 stopni... ale co innego słyszeć o tym w prognozach, a co innego poczuć na własnej skórze. Ledwie dotarliśmy do pałacu, choć to było bardzo blisko. Tam była na szczęście klimatyzacja
Sorki, że się tak rozpisałam, ale do teraz Pszczyna kojarzy mi się z nieziemskim upałem. Upał był oczywiście o wiele dłużej i w całym kraju, ale spacerując w tym czasie za dnia w wysokich partiach Tatr wcale tego nie odczuliśmy.
- czar_na
- 1000p

Agnieszko ale Ci ta Pszczyna podpadła
Pogoda iście jesienna, poprzesadzałyśmy z Madzią truskawki na nową grządkę by starą można było zlikwidować a teraz po obiedzie zawiązujemy sadło ja przed roślinami a młodsza przed bajkami.
Stworzyłam następny fragment żywopłotu tylko muszę jeszcze w totka wygrać ,żeby móc zakupić te wszystkie rośliny

Pogoda iście jesienna, poprzesadzałyśmy z Madzią truskawki na nową grządkę by starą można było zlikwidować a teraz po obiedzie zawiązujemy sadło ja przed roślinami a młodsza przed bajkami.
Stworzyłam następny fragment żywopłotu tylko muszę jeszcze w totka wygrać ,żeby móc zakupić te wszystkie rośliny

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Oj nie trzeba w totka wygrywać, wystarczy sie uśmiechnąc i już kostrzewę sina masz ode mnie, chyba , ze już ją masz? Te różowe to możesz aksamitkami z własnego siewu zastąpić a białe krzewy to np. może być tawuła szara. rośnie jak opętana i dobra na suche ziemie 
- czar_na
- 1000p

Marzenko chodziło mi o zrobienie takiego różnorodnego żywopłotu- rabat na całej długości działki.
Traw póki co nie mam ani 1 sztuki więc zapamiętam ,że masz i wiosną się zgłoszę
Traw póki co nie mam ani 1 sztuki więc zapamiętam ,że masz i wiosną się zgłoszę
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Aniu, zajrzyj do mojego wątku ogrodowego na jedną z pierwszych stron, tam któraś dziewczyna wstawiała link do propozycji żywopłotów nieformowanych z innego forum: bardzo fajne pomysły
Ja też w zimie planuję żywopłot obmyślić, więc będę tu zaglądać i podkradać Ci pomysły
A w ogóle to chyba pierwszy raz się u Ciebie wpisałam, choć czytam od początku i jestem pod wrażeniem przepięknego drewnianego domu! Gdybym nie miała swojej historycznej ruderki, to chciałabym właśnie taki dom, jak Twój
A w ogóle to chyba pierwszy raz się u Ciebie wpisałam, choć czytam od początku i jestem pod wrażeniem przepięknego drewnianego domu! Gdybym nie miała swojej historycznej ruderki, to chciałabym właśnie taki dom, jak Twój
- czar_na
- 1000p

Pat chyba masz za dużo na głowie- wpisałaś się już wcześniej
ale witam Cię i po raz drugi 
Podremontuj trochę jeszcze swój dom i chętnie się zamienię , bo taki dom jest moim marzeniem.
Co do żywopłotów to ja się w sumie zasłaniać nie muszę ale chciałam mieć kolorowo i pięknie a nie widzieć brzydką siatkę, którą zrobiliśmy z oszczędności.
Z przodu myślę o dereniach elegantisima na zmianę z cyprysami lub żywotnikami, bo same szpalery żywotników tak cmentarnie mi się kojarzą. W sezonie derenie będą pięknie ożywiały zimnozielone żywotniki a w zimie też będą je rozświetlały swoimi czerwonymi gałązkami.
Podremontuj trochę jeszcze swój dom i chętnie się zamienię , bo taki dom jest moim marzeniem.
Co do żywopłotów to ja się w sumie zasłaniać nie muszę ale chciałam mieć kolorowo i pięknie a nie widzieć brzydką siatkę, którą zrobiliśmy z oszczędności.
Z przodu myślę o dereniach elegantisima na zmianę z cyprysami lub żywotnikami, bo same szpalery żywotników tak cmentarnie mi się kojarzą. W sezonie derenie będą pięknie ożywiały zimnozielone żywotniki a w zimie też będą je rozświetlały swoimi czerwonymi gałązkami.
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Śliczny będzie ten żywopłot a i środki się jakoś znajdą
.
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Jak wracam z pracy to ktoś ma derenie z pęcherznica czerwoną,bardzo fajnie to wygląda nawet:)
- czar_na
- 1000p

Agnieszko z czasem tak a póki co będę robić po kawałeczku
Ewo jeśli będę obsadzać (chciałabym ale nie muszę tzn sąsiedzi mi nie zaglądają) to chciałabym pomieszać rośliny zimnozielone z tymi co zrzucają liście także połączenie dereń i pęcherznica odpada.
Myślę aktualnie o kwitnącej rabacie koło ogródka warzywnego - podpowiedzcie jakieś piękne i kwitnące byliny. Jeżówki, lilie, peonie, chryzantemy, astry - co jeszcze?
Ewo jeśli będę obsadzać (chciałabym ale nie muszę tzn sąsiedzi mi nie zaglądają) to chciałabym pomieszać rośliny zimnozielone z tymi co zrzucają liście także połączenie dereń i pęcherznica odpada.
Myślę aktualnie o kwitnącej rabacie koło ogródka warzywnego - podpowiedzcie jakieś piękne i kwitnące byliny. Jeżówki, lilie, peonie, chryzantemy, astry - co jeszcze?
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Liliowce, ostróżkiczar_na pisze:
Pamiętam, że już tu byłam i nie przywitam się po raz trzeci
- czar_na
- 1000p

Pat ale przecież mówi się ,że do trzech razy sztuka więc witam Ci dziś ja!
A jaka jest różnica między liliami a liliowcami ? i pewnie teraz pół forum ze mnie "rży"
Podoba mi się tyle kwiatów w tylu barwach ,że wyjdzie mi z tego rabata jakiejś szalonej babci ,która będzie pasować jak świni siodło w stosunku do reszty ogrodu
i znowu będzie źle i nie tak
Jak to ogarnąć? Jak to ogarniacie?
No i pada już u nas śnieg - się zacznie robienie za konia pociągowego (sanki) i toczenie kulek (niczym syzyf)
A jaka jest różnica między liliami a liliowcami ? i pewnie teraz pół forum ze mnie "rży"
Podoba mi się tyle kwiatów w tylu barwach ,że wyjdzie mi z tego rabata jakiejś szalonej babci ,która będzie pasować jak świni siodło w stosunku do reszty ogrodu
Jak to ogarnąć? Jak to ogarniacie?

No i pada już u nas śnieg - się zacznie robienie za konia pociągowego (sanki) i toczenie kulek (niczym syzyf)
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aniu koniecznie zobacz wątek "Moje małe królestwo"Emila (nick em)!To jeden z pierwszych jakie przeczytałam na forum i zakochałam się w liliowcach i irysach a już te cuda u Emila to śnią mi się po nocach!
Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;