Ogródek przydomowy u Marii.k55
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Marysiu piękne róże
a jak pokażesz żurawki to mi pewnie oczy wyskoczą 
Pozdrawiam. Ewa
- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Madziu
Beatko kopczykuję róże jak już ziemia będzie trochę zmarznięta i temperatura stała na minusie a póżniej w zależności od pogody to i ocieplam agrowłókniną.
Beatko kopczykuję róże jak już ziemia będzie trochę zmarznięta i temperatura stała na minusie a póżniej w zależności od pogody to i ocieplam agrowłókniną.
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu a ja myślałam, że Twój ogród to wnetki same róże
Przy Pink Peace jeśli dobrze widzę rośnie bukszpan? Ktoś mi kiedyś powiedział, że nie powinno się go sadzić przy różach bo ma duże korzenie. Ale ja sobie pomyślał o pięknych ogrodach angielskich a tam jedno i drugie współgra i u siebie zostawiłam
Przy Pink Peace jeśli dobrze widzę rośnie bukszpan? Ktoś mi kiedyś powiedział, że nie powinno się go sadzić przy różach bo ma duże korzenie. Ale ja sobie pomyślał o pięknych ogrodach angielskich a tam jedno i drugie współgra i u siebie zostawiłam
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- peonia

- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Przypadłam mi do gustu róża Pink Peace, czy możesz o niej coś napisać?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mario spieszę donieść, iż drogocenna przesyłka czekała na mnie w domu, gdy w końcu do niego dotarłam po pracy
Aczkolwiek znając naszą pocztę to spodziewałam się jej w poniedziałek. A tu taka niespodzianka.
Niestety nie mam obornika w zasobach ogródkowych tylko kompost, ale po pracy kupiłam obornik w granulkach. Pan mnie tylko uprzedził abym stosowała go niewiele. Pomyślałam sobie o garści tego specyfiku pod ziemię pod korzonkami
Aczkolwiek znając naszą pocztę to spodziewałam się jej w poniedziałek. A tu taka niespodzianka.
Niestety nie mam obornika w zasobach ogródkowych tylko kompost, ale po pracy kupiłam obornik w granulkach. Pan mnie tylko uprzedził abym stosowała go niewiele. Pomyślałam sobie o garści tego specyfiku pod ziemię pod korzonkami
Pozdrawiam - Ilona
- maria.k55
- 1000p

Witajcie - dzisiaj przesiewałam kompost, sadziłam resztę cebulowych, zrobiłam porządek z daliami, wykorzystuję te ostatnie promyki złotej jesieni, ale już i kręgosłup odmawia posłuszeństwa.
Ilonko - mam nadzieję, że to nie żarty z tą paczką, po prostu bardzo się cieszę
, ta nasza poczta czasami robi ludziom pozytywne niespodzianki, niech zdrowo rosną.
Beatko - Pink Peace to róża Meillanda, wielkokwiatowa, u mnie dorastała do 160 cm, bardzo pachnąca, potrzebuje sporo miejsca, kwitnie prawie cały sezon, z zimowaniem też nie jest zle.
Ilonko - mam nadzieję, że to nie żarty z tą paczką, po prostu bardzo się cieszę
Beatko - Pink Peace to róża Meillanda, wielkokwiatowa, u mnie dorastała do 160 cm, bardzo pachnąca, potrzebuje sporo miejsca, kwitnie prawie cały sezon, z zimowaniem też nie jest zle.
Też czekam na paczuchę z różami,ciekawe kiedy dojdą
- peonia

- Kontakt:
A więc wybierasz pachnące róże , tak? U piwonii tylko starsze odmiany mają zapach i to właśnie róż. 
Pink Peace Bardzo przypadła mi do gustu i ten zapach jeszcze!
Pink Peace Bardzo przypadła mi do gustu i ten zapach jeszcze!
Mark Twain
Mark Twain
- maria.k55
- 1000p

Ta róża to weteranka, ja ją kiedyś kupiłam w W-wie na bazarze Różyckiego, teraz już wyszła z mody czy obiegu, po prostu nowsze odmiany ją wygryzły z ogródków.
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Cudny lincoln , on w naturze jest ciemniejszy?
- peonia

- Kontakt:
Zawsze kocham się w weterankach , wracają do łask , nowe nie zawsze sie sprawdzają pozostaje w roslinach klasykamaria.k55 pisze:Ta róża to weteranka, ja ją kiedyś kupiłam w W-wie na bazarze Różyckiego, teraz już wyszła z mody czy obiegu, po prostu nowsze odmiany ją wygryzły z ogródków.
Mark Twain
Mark Twain
- maria.k55
- 1000p

Witam moich gości:
Ewa /mewa/ żurawek na razie nie będę pokazywać, bo są to młode nasadzenia i ta rabata a raczej skarpa dopiero się tworzy, przez zimę nabierze mocy ogrodowej i na wiosnę zawita na forum.
Monika /Monikwiaty/ Lincoln jest różą purpurową, w pąku ciemne bordo, trudny kolor do fotografii.
Beatko dzisiaj robiłam takie generalne sprzątanie w ogródku przed zimą i chyba będę miała dwie róże do wykopania, i niestety jest to Pink Peace i Eden Rose, mają na korzeniach takie okrągłe narośla, a to nic dobrego nie wróży.
Ewa /mewa/ żurawek na razie nie będę pokazywać, bo są to młode nasadzenia i ta rabata a raczej skarpa dopiero się tworzy, przez zimę nabierze mocy ogrodowej i na wiosnę zawita na forum.
Monika /Monikwiaty/ Lincoln jest różą purpurową, w pąku ciemne bordo, trudny kolor do fotografii.
Beatko dzisiaj robiłam takie generalne sprzątanie w ogródku przed zimą i chyba będę miała dwie róże do wykopania, i niestety jest to Pink Peace i Eden Rose, mają na korzeniach takie okrągłe narośla, a to nic dobrego nie wróży.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Wspaniałe rośliny, hortensja cudna 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !