Ogrodowe początki
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe początki
Ja dziś nawet chwasta nie wyrwałam,miałam spacerków i lenistwa.
Dopadła mnie jakaś melancholia...
Dopadła mnie jakaś melancholia...
- constancja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Witaj Ewuniu, widzę, że spacerek miałaś cudowny.
Pogoda dopisała i koniki przed aparat właziły.
Jesienny, leśny tunel rewelacyjny, piękne kolory i światło dopisało. Zazdroszczę bardzo, bo ja dzisiaj w pracy i na plener czasu nie było.
Zresztą mam ostatnio pecha i lenia... no bo jak jest pogoda to ja jestem w pracy albo mi się nie chce, a jak mam wolne to mi się chce tylko pogody brak albo odwrotnie. Z tego to powodu z fajnymi fotkami u mnie ostatnio kicha.
Jak dostałam pierwsze lustro to chciałam do kosza go walnąć.
Żadne zdjęcie mi dobrze nie wyszło.
Sporo czasu musiałam poświęcić na opanowanie aparatu i naukę prawidłowych ustawień, a to zaledwie podstawa.
Jesienny, leśny tunel rewelacyjny, piękne kolory i światło dopisało. Zazdroszczę bardzo, bo ja dzisiaj w pracy i na plener czasu nie było.
Zresztą mam ostatnio pecha i lenia... no bo jak jest pogoda to ja jestem w pracy albo mi się nie chce, a jak mam wolne to mi się chce tylko pogody brak albo odwrotnie. Z tego to powodu z fajnymi fotkami u mnie ostatnio kicha.
Guzik prawda.Ale masz rację,lepszy aparat pomaga.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- drewutnia
- 1000p

Ewciu lepszy jest lepszy aparat niż popsuty bo mój jest
Wszystkie zdjęcia musiałam poprawiać w programach,ale większość do śmieci poszło
Ale co może mam jakieś zajawki na fotografa artystę?na Twoja wypowiedź to powiem szczerze bardzo liczyłam
Wszystkie zdjęcia musiałam poprawiać w programach,ale większość do śmieci poszło
Ale co może mam jakieś zajawki na fotografa artystę?na Twoja wypowiedź to powiem szczerze bardzo liczyłam
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Ah... co za widoki świetne zdjęcia ;)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- constancja

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Zajawki masz.
Niektóre kadry bardzo fajne tylko jakościowo kiepskie .... bo z całą pewnością lepszy sprawny aparat niż zepsuty. 
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Ewo ! Mimo kłopotów z aparatem zdjęcia ze spaceru wspaniałe! Mieszkasz w pieknym miejscu.
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi i za niejasne sformułowanie - wracam do kwestii nasadzeń nad rowem (strumieniem). Pytając o granice nasadzeń na jego brzegach, miałam na myśli ich planowany kształt - czy granica rabat ma biec równolegle do brzegu ?
Bo mnie projektantka zwróciła uwagę,żebym lepiej nie powtarzała (nie podkreślała) linii brzegowej rowu , równolegle biegnącą granicą rabaty. To mocno optycznie podzieli ogród , a chodzi o to,żeby wszystko harmonijnie się łączyło. Łatwiej osiągnąć taki efekt, kiedy rabaty nad strumieniem nie biegną pasami, ale bardziej nieregularnie - wysuwając się np. szerokimi "jęzorami" w niektórych miejscach , w innych łącząc się z jakąś inną , dalej leżacą rabatą itp. Wygląda to ciekawiej.
Jestem ciekawa, jakie wybierzesz rozwiązanie.
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi i za niejasne sformułowanie - wracam do kwestii nasadzeń nad rowem (strumieniem). Pytając o granice nasadzeń na jego brzegach, miałam na myśli ich planowany kształt - czy granica rabat ma biec równolegle do brzegu ?
Bo mnie projektantka zwróciła uwagę,żebym lepiej nie powtarzała (nie podkreślała) linii brzegowej rowu , równolegle biegnącą granicą rabaty. To mocno optycznie podzieli ogród , a chodzi o to,żeby wszystko harmonijnie się łączyło. Łatwiej osiągnąć taki efekt, kiedy rabaty nad strumieniem nie biegną pasami, ale bardziej nieregularnie - wysuwając się np. szerokimi "jęzorami" w niektórych miejscach , w innych łącząc się z jakąś inną , dalej leżacą rabatą itp. Wygląda to ciekawiej.
Jestem ciekawa, jakie wybierzesz rozwiązanie.
- drewutnia
- 1000p

Tamaryszku
Bliżej domu będzie kształt z"językami" nie regularny,za rowem niestety zrobiłam już prosto i nie wiem jak bym mogła to zmienić,zaplanowałam sobie równoległe ścieżki do rowu(teraz to trochę późno na zmiany)
Ale jak z przodu będzie inaczej to może nie będzie tak źle co?
Dzięki za objaśnienie myślałam że chodziło o roślinność

Bliżej domu będzie kształt z"językami" nie regularny,za rowem niestety zrobiłam już prosto i nie wiem jak bym mogła to zmienić,zaplanowałam sobie równoległe ścieżki do rowu(teraz to trochę późno na zmiany)
Ale jak z przodu będzie inaczej to może nie będzie tak źle co?
Dzięki za objaśnienie myślałam że chodziło o roślinność
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Wspaniałe widoki,obraz lasu na tle jesieni rewelacja

- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ewo aparat może i kiepski ale miejsca pokazałaś niezwykłe. Piękny spacer miałaś 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu śliczne jesienne zdjęcia, a zdjęcia z końmi, och uwielbiam konie, kiedy mieszkałam na wsi, niedaleko miałam stadninę, ale to było dawno 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Zaznaczam,zeby spokojnie pozwiedzać.Taka jesień jak na twoich zdjęciach może byc do wiosny.
- drewutnia
- 1000p

Dziś mi net tak muli że jedna strona ze zdjęciami ładuje mi się chyba z pół godziny
może jutro będzie lepiej
IDE się uwalić,może jakiś filmik
Jutro mam wolne więc będę tu i tam(czyli w ogrodzie)

może jutro będzie lepiej
IDE się uwalić,może jakiś filmik
Jutro mam wolne więc będę tu i tam(czyli w ogrodzie)
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
akurat dziś kiepscy lecą 
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Ewo! Masz całą zimę na przemyślenia i decyzje, co do kształtu rabat przy rowie. Może spróbuj to sobie naszkicować... Fajnie,że zaplanowałas nieregularny kształt z jednej strony. Może warto rozważyć jeszcze i ten drugi brzeg. A jeśli to niemożliwe, może niech ścieżka biegnie przez rabatę..? Czyli żeby przeciągnąć rabatę i na drugą stronę ścieżki i tam dać jakąś płynną granicę.
Narysowałam to, ale nie umiem wkleić dokumentu do postu.Jeśli będziesz chciała ,wyślij mi na pw adres mailowy, to wyślę Ci rysunek.
Narysowałam to, ale nie umiem wkleić dokumentu do postu.Jeśli będziesz chciała ,wyślij mi na pw adres mailowy, to wyślę Ci rysunek.