ehhh to forum, ja mam tak samo. Ciągle coś chcęja się wcześniej tak wyczyściłam z kwiatków..że dopiero jesienno-wiosenne zakupy nieco wzbogaciły mój zieleniec o dzbanek i rosiczkę z muchołówką...tak to było 4 kwiaty i kaktus..hehehehe
Ale zaczęłam odczuwać potrzebę coraz większą i..
Mój domowy roślinny miszmasz....
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój domowy roślinny miszmasz....
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Kasia musi się udać z avocado, bo ja dzisiaj napadłam na spożywczy i kupiłam owoc. Zapłaciłam za to cholerstwo niezłą kasę, więc z łaski swojej motywuj to maleństwo. Będę mieć nadzieje, że i mnie się uda. 
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam w większości szczepki lub małe sadzonki...na razie sporo miejsca jest jeszcze, nich tylko rosną zdrowo...o resztę będę potem martwić..
To tłustosz...owadożerny, te paprochy... to "jedzonko" czyli różne małe - latające

-- 18 paź 2012, o 21:14 --
Madziu jasne..tylko daj mu dojrzeć jeśli jest twarde. Moje też były, i tydzień leżały zawinięte w folię aluminiową w szafce. Tak wyczytałam w jakimś informatorze. I dojrzały jak masełko!!
To tłustosz...owadożerny, te paprochy... to "jedzonko" czyli różne małe - latające

-- 18 paź 2012, o 21:14 --
Madziu jasne..tylko daj mu dojrzeć jeśli jest twarde. Moje też były, i tydzień leżały zawinięte w folię aluminiową w szafce. Tak wyczytałam w jakimś informatorze. I dojrzały jak masełko!!
-
AleksandraBdg
Czekam na przybliżone zdjęcie włochacza od Ani 
pierwsza po lewej, na dole zdjęcia jest "doniczka" z opuncjami, nad nią grudniki - to wiadomo, nad nimi w doniczne grubosze.
w pojemniku pod największym grudnikiem są mammilllarie, ten włochaty to orocereus trolli, a obok niego po lewej są haworthia i crasulla muscosa (te długie). hmmm i zapomniałam co jeszcze wysyłałam:)
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Taaa...żeby jeszcze moi chcieli zeżreć to avocado. Zaczęli od kaki, potem było mango a teraz narzekają, że się przejedlilabka1 pisze:Madziu jasne..tylko daj mu dojrzeć jeśli jest twarde. Moje też były, i tydzień leżały zawinięte w folię aluminiową w szafce. Tak wyczytałam w jakimś informatorze. I dojrzały jak masełko!!
Ale za to mango już posadziłam
- labka1

Dam Ci przepis na pastę do kanapek albo sałatkę..sama zjesz.. 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale masz tempo powiększania kolekcji
kudłacz świetny 
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Haha kudłacz wygląda jakby dopiero co wstał z łóżka i zapomniał się uczesać

- labka1

No...taki staruszek co za długa grzywkę bo na bok zaczesuje...
jest śmieszny ten kaktus
jest śmieszny ten kaktus
Kaktusiki cudne, a pestkę od avocado wrzuć do wody do słoika zakręć na tydzień i po tym czasie wsadź na głębokośc 15-20cm i zasyp ziemią i mocno podlewaj, przegnije i po około miesiącu puszcza sie już do wzrostu;)
.
- labka1

Serio?
tak głęboko? o takim sposobie nie czytałam...dobra wrzucę tę drugą a w jaką ziemię potem??? czy zakryć folią doniczkę???
Pati..ty to masz wiedzę..kobieto i pomysły...!!!! a ten jeden kwiatuch od Ciebie chyba ma pączki..?
Pati..ty to masz wiedzę..kobieto i pomysły...!!!! a ten jeden kwiatuch od Ciebie chyba ma pączki..?
- labka1

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Przejrzałem z uwagą wątek - przyznać trzeba jeden z bardziej oryginalnych i z ciekawymi roślinami.
Twoje owadożerne - rzadko tu spotykane - ładne.
Storczyki - jw.
Adenium spora kolekcja różnych - bardzo przyszłościowa. Dużo jest o nich informacji na naszych wątkach kaktusowo-sukulentowych ale to już wiesz bo Cię tam widuję.
Fockea edulis i Dioscorea elephantipes - coś z kręgu moich zainteresowań.
Grubosze również, a Haworcja to już na pewno.
Epikaktus (mieszaniec epiphyllum sadzoneczka) jeśli czerwona to najprawdopodobniej najbardziej rozpowszechniona x ackermanii.
Ogród, ogródek i rabatki też ładne i godne pozazdroszczenia - super jest u Ciebie i na pewno będę tu zaglądał.
Twoje owadożerne - rzadko tu spotykane - ładne.
Storczyki - jw.
Adenium spora kolekcja różnych - bardzo przyszłościowa. Dużo jest o nich informacji na naszych wątkach kaktusowo-sukulentowych ale to już wiesz bo Cię tam widuję.
Fockea edulis i Dioscorea elephantipes - coś z kręgu moich zainteresowań.
Grubosze również, a Haworcja to już na pewno.
Epikaktus (mieszaniec epiphyllum sadzoneczka) jeśli czerwona to najprawdopodobniej najbardziej rozpowszechniona x ackermanii.
Ogród, ogródek i rabatki też ładne i godne pozazdroszczenia - super jest u Ciebie i na pewno będę tu zaglądał.
Zdjęcie nie jest wyraźne ale wygląda to na młodego Echinocactus grusonii.jedyny kaktus jaki posiadam..jak ktoś zna jego nazwę to chętnie i ja poznam
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.