A te cenne kurki ,to zapewne seramy i to one zajmują teraz miejsce tego buszu czy inne ?Bardzo mi się u Ciebie podoba Dorotko
Zaczarowany ogród
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaczarowany ogród
Suuper to wygląda
ja bardzo lubię taki busz w domu,zielono cały rok a zwłaszcza w śnieżną zimę,kiedy nie chce się wyjrzeć za okno.Przepiórki masz tylko chińskie czy japońskie też bo ja mam właśnie te nieśne
A te cenne kurki ,to zapewne seramy i to one zajmują teraz miejsce tego buszu czy inne ?Bardzo mi się u Ciebie podoba Dorotko

-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Dorotko, mniejsze kaktusy możesz sadzić trzymając w szczypcach do cukru w kostkach
(albo coś podobnego) a duże trzymać przez kilka warstw gazet
.
Niezły busz masz w tym pokoju.
Przepiórki hodujesz dla ozdoby czy masz z nich pożytki (czytaj: jajka) ?
(albo coś podobnego) a duże trzymać przez kilka warstw gazet
Niezły busz masz w tym pokoju.
Przepiórki hodujesz dla ozdoby czy masz z nich pożytki (czytaj: jajka) ?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piekny ogrod,i super busz domowy-takie lubie 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Reni4 dziękuję za miłe słowa. Lubię duże kwiaty w domu, ale ciężko jest je gdzieś upchać, mam nadzieję, ze mi się jakoś udaje na razie.
Ptaszki są, pewnie, i pięknie mi rano śpiewają. Postaram się zrobić zdjęcia tym, co mieszkają w słonecznym pokoju.
IkaD ja właśnie w tym pokoju lubię siedzieć zimą, bo jest tam sporo okien. W domku ciepło i zielono a za oknem, biało. Przepiórki mam i chińskie i japońskie. Japońskie dla jaj a chińskie dla ich śpiewu. W tej chwili w pokoju mieszkają najmłodsze kurczaki kochina karzełka porcelanowego. Seramki jeszcze są w wolierze ogrodowej. Mają kurnik na nóżkach, więc takie chłody jak są teraz jeszcze im nie straszne.
elsi to z przesadzaniem nie będzie takie proste, bo się cholery strasznie rozrosły. Ciężko będzie z doniczek wyciągnąć a potem jeszcze podzielić. Ale oczywiście wypróbuję Twój pomysł. Tylko wiosną chyba, tak?
Przepiórki jak już pisałam mam jedne dla jaj inne dla śpiewu.
doromichu ja też lubię ten mój busz. Tam zimą temperatura waha się między 15-18 stopni, więc kwiaty świetnie zimują. Dalej jest moja sypialnia. I tam już tylko 15 stopni zima, bo lubię w chłodzie spać, jak jest za ciepło, to wstaję z bólem głowy.
A teraz chciałabym pokazać Wam jak pięknie zachodziło u mnie słońce.

A rano było tak.

I mój dzisiejszy obiad.

No i dzisiejsze zbiory. Niestety największe zostały na polu, bo nie dałam rady ich przytargać.

Ptaszki są, pewnie, i pięknie mi rano śpiewają. Postaram się zrobić zdjęcia tym, co mieszkają w słonecznym pokoju.
IkaD ja właśnie w tym pokoju lubię siedzieć zimą, bo jest tam sporo okien. W domku ciepło i zielono a za oknem, biało. Przepiórki mam i chińskie i japońskie. Japońskie dla jaj a chińskie dla ich śpiewu. W tej chwili w pokoju mieszkają najmłodsze kurczaki kochina karzełka porcelanowego. Seramki jeszcze są w wolierze ogrodowej. Mają kurnik na nóżkach, więc takie chłody jak są teraz jeszcze im nie straszne.
elsi to z przesadzaniem nie będzie takie proste, bo się cholery strasznie rozrosły. Ciężko będzie z doniczek wyciągnąć a potem jeszcze podzielić. Ale oczywiście wypróbuję Twój pomysł. Tylko wiosną chyba, tak?
Przepiórki jak już pisałam mam jedne dla jaj inne dla śpiewu.
doromichu ja też lubię ten mój busz. Tam zimą temperatura waha się między 15-18 stopni, więc kwiaty świetnie zimują. Dalej jest moja sypialnia. I tam już tylko 15 stopni zima, bo lubię w chłodzie spać, jak jest za ciepło, to wstaję z bólem głowy.
A teraz chciałabym pokazać Wam jak pięknie zachodziło u mnie słońce.

A rano było tak.

I mój dzisiejszy obiad.

No i dzisiejsze zbiory. Niestety największe zostały na polu, bo nie dałam rady ich przytargać.

- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Czy ja moge zaprosic sie do Ciebie na obiad prosze 
- Dorota71

- Kontakt:
A zapraszam serdecznie. Przejdziemy się po ogrodzie, może jeszcze inne się znajdą.doromichu pisze:Czy ja moge zaprosic sie do Ciebie na obiad prosze
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Doroto
Witam, obejrzałem twoje zdjęcia masz piękny ogród, ale jak każdy chcesz ciągle go udoskonalać
postaram się do Ciebie zaglądać jak tylko będę miał chwile wolnego czasu i mam nadzieję, że ty też zajrzysz do mnie
Witam, obejrzałem twoje zdjęcia masz piękny ogród, ale jak każdy chcesz ciągle go udoskonalać
postaram się do Ciebie zaglądać jak tylko będę miał chwile wolnego czasu i mam nadzieję, że ty też zajrzysz do mnie
- dotii

- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Kontakt:
Witaj
Piekne jesienne fotki nam serwujesz ,oczywiście będę zaglądać w oczekiwaniu na nowe
Piekne jesienne fotki nam serwujesz ,oczywiście będę zaglądać w oczekiwaniu na nowe
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dorota71

- Kontakt:
przemo1669 witaj u mnie.
Zaraz sobie poszperam na Twoich wątkach, cała noc przede mną.
dotii a zapraszam. Uwielbiam robić zdjęcia, więc pewnie sporo ich jeszcze będzie.
Zaraz sobie poszperam na Twoich wątkach, cała noc przede mną.
dotii a zapraszam. Uwielbiam robić zdjęcia, więc pewnie sporo ich jeszcze będzie.
-
Ewa05
- 500p

- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Dorotko podobają mi się Twoje trawy, wiosną zaplanowałam posadzić u siebie.
-- 18 paź 2012, o 20:37 --
-- 18 paź 2012, o 20:37 --
Witaj sąsiadko
Ogród bardzo fajny i z tego co widzę to duży, czy paisłaś jaki duży a ja nie doczytałam?
Podoba mi się rozjechana sosenka. Niezłą masz dżunglę, zazdroszczę. Przepióreczki koniecznie pokaż z bliska.
Ogród bardzo fajny i z tego co widzę to duży, czy paisłaś jaki duży a ja nie doczytałam?
Podoba mi się rozjechana sosenka. Niezłą masz dżunglę, zazdroszczę. Przepióreczki koniecznie pokaż z bliska.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Witaj Dorotko! Niedawno podziwiałam Twoją wolierę w wątku o starociach, a dzisiaj pospacerowałam po ogrodzie. Kolorową masz jesień
Bardzo podobało mi się zdjęcie z taką oryginalną sosenką, a może to jest kosodrzewina?
Obiadek - bardzo smakowity.
Bardzo podobało mi się zdjęcie z taką oryginalną sosenką, a może to jest kosodrzewina?
Obiadek - bardzo smakowity.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Dorotko masz nie tylko piękny ogród, ale także mnóstwo domowych roślin.
Ja ze względu na częste wyjazdy na działkę przerzuciłam się na storczyki, które nie wymagają częstego podlewania.
Dawniej moja córka hodowała kaktusy i właśnie tak, jak mówi Elsi, do przesadzania używaliśmy kilku warstw zmiętych gazet, żeby igły w rękach nie zostały.
Cudne jesienne fotki kolorowych drzew, a mgły poranne także uwielbiam.
Ja ze względu na częste wyjazdy na działkę przerzuciłam się na storczyki, które nie wymagają częstego podlewania.
Dawniej moja córka hodowała kaktusy i właśnie tak, jak mówi Elsi, do przesadzania używaliśmy kilku warstw zmiętych gazet, żeby igły w rękach nie zostały.
Cudne jesienne fotki kolorowych drzew, a mgły poranne także uwielbiam.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Dorota71

- Kontakt:
Ewa05 ja też kocham trawy i ten ich cudowny szum na wietrze. Na wiosnę chętnie podzielę się z Tobą tymi co mam.
babojola witam w moich skromnych progach. Pytasz o wielkość ogrodu. Cóż, będzie to niecały hektar powierzchni.
A przepiórki bardzo ciężko złapać aparatem, ale się postaram.

amba19 to zwykła sosna, tylko co roku, wiosną koło maja, zrywam jej 2/3 przyrostów. Dlatego tak fajnie wygląda, a z urwanych przyrostów robię syrop dla dzieci.
Obiad faktycznie pyyyszny był.
Tajka tak, jesień potrafi być piękna, tu kolejne jej odsłony. A roślinki w pokoju jakoś tak same się rozmnożyły. Chyba przez pączkowanie.
Zachód słońca:

Wschód słońca:

Jak patrzę na te zdjęcia, to od razu przypomina mi się reklama ? rano kawka, wieczorem, żubr?
bwoj54 faktycznie lubię sobie zimą usiąść w bujanym fotelu z kawka i popatrzeć na moje roślinki, tylko jakoś czasu coraz mniej na takie przyjemności. Już Cie odwiedziłam i zapisałam. Będę częstym gościem.
I jeszcze kilka zdjęć moich kwiatków.

Dziękuję wszystkim za odwiedzanie mojego wątku.
babojola witam w moich skromnych progach. Pytasz o wielkość ogrodu. Cóż, będzie to niecały hektar powierzchni.
A przepiórki bardzo ciężko złapać aparatem, ale się postaram.

amba19 to zwykła sosna, tylko co roku, wiosną koło maja, zrywam jej 2/3 przyrostów. Dlatego tak fajnie wygląda, a z urwanych przyrostów robię syrop dla dzieci.
Obiad faktycznie pyyyszny był.
Tajka tak, jesień potrafi być piękna, tu kolejne jej odsłony. A roślinki w pokoju jakoś tak same się rozmnożyły. Chyba przez pączkowanie.
Zachód słońca:

Wschód słońca:

Jak patrzę na te zdjęcia, to od razu przypomina mi się reklama ? rano kawka, wieczorem, żubr?
bwoj54 faktycznie lubię sobie zimą usiąść w bujanym fotelu z kawka i popatrzeć na moje roślinki, tylko jakoś czasu coraz mniej na takie przyjemności. Już Cie odwiedziłam i zapisałam. Będę częstym gościem.
I jeszcze kilka zdjęć moich kwiatków.

Dziękuję wszystkim za odwiedzanie mojego wątku.