Ogródek KLEO
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek KLEO
A ten żurawkowy zawrót głowy przyprawia mnie o dreszcze i choroba gotowa, a tak się przed nią broniłam
i bluszcz prześliczny 
Cieszę się, że już po przeziębieniu. Piękna kolorowa jesień u Ciebie. Szafirki kupiłaś rzeczywiście po bardzo atrakcyjnej cenie, ja jakoś bardzo rzadko trafiam na takie okazje.
Iwonko - bluszcz w rzeczywistości jest po prostu przepiękny, na zdjęciach tego nie widać, ma przepiękne przebarwienia. Kupiłam go wiosną w OBI i już zaczyna mi się ładnie rozrastać.
Beatko - ja też nie trafiam zbyt często na takie okazje, ale tym razem mi się udało. Będzie pięknie szafirkowo wiosną. Przy takiej ilości będą ładnie wyglądały. A choroba faktycznie powoli mija.
Beatko - ja też nie trafiam zbyt często na takie okazje, ale tym razem mi się udało. Będzie pięknie szafirkowo wiosną. Przy takiej ilości będą ładnie wyglądały. A choroba faktycznie powoli mija.
Ale kolekcja żurawek.
Mnie najbardziej urzekają Marcinki. Kolorowe plamy jesieni.
I do tego długo kwitną! I są dość długowieczne, moje mają chyba z 10 lat i z roku na rok jest ich coraz większa kępa.
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ja dobrze przeczytałam-500szt szafirka??? Już się nie mogę doczekać wiosny. Będą na pewno wyglądać zjawiskowo. Kleo piszesz że nornice Ci się wyniosły? może zastosowałaś coś szczególnego? Moje mają się całkiem nieźle, a chętnie bym się z nimi rozstala najlepiej na zawsze
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kleo
Właśnie nie jestem pewna czy to opieńki ,bo one raczej rosną pod drzewami . Fajnie byłoby gdyby faktycznie były jadalne ale ja do końca się nie znam na grzybach
Prawdopodobnie będzie po wierzbie -trudno . Jak posadzisz nową będzie też po trochę z roku na rok większa . 
Pozdrawiam Ewula
Jolu - dobrze przeczytałaś, 500 sztuk. Wyszedł spory worek.
Ależ będzie pięknie wiosną. Posadzę je z hiacyntami i narcyzami. A nornice po prostu wytrułam. Może to brutalne, ale inne sposoby zawiodły.
Ewciu - ja też nie jestem pewna, więc jeść ich na pewno nie będę, a one rosną na konarze wierzby który już usechł, został jeszcze drugi, on na szczęście wyglada dobrze, więc może przeżyje. A jak nie to faktycznie posadzę drugą, one szybko rosną.
Ewciu - ja też nie jestem pewna, więc jeść ich na pewno nie będę, a one rosną na konarze wierzby który już usechł, został jeszcze drugi, on na szczęście wyglada dobrze, więc może przeżyje. A jak nie to faktycznie posadzę drugą, one szybko rosną.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Basiu zdradź proszę czym pokonałaś te małe potworki ?
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Żurawki przepiękne, to naprawdę niezawodne rośliny; mam ich również coraz więcej
Ale zachwyciły mnie też jeżówki, no i te bukszpany takie piękne kulki, cudo!
Ale zachwyciły mnie też jeżówki, no i te bukszpany takie piękne kulki, cudo!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
KLEO-Roślinki piękne.Żurawki
Śliczne.Chyba masz wszystkie rodzaje.Na drzewie rośnie Huba.Zależy na jakim drzewie,bo są świetnym lekarstwem.Opieńki nigdy nie rosną na drzewie.Jeżeli już to na pniu (zgniłym)

- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Zawsze podobało mi się gdy ogród miał ścisle wytyczony rewir poprzez naturalne ogrodzenia. Kamienie u Ciebie idealnie się do tego spisują!
ps. Dziękuję za wsparcie mojego brata ;)
ps. Dziękuję za wsparcie mojego brata ;)
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Śliczne zdjęcia pokazałaś, te żurawki piękne, reszta również.
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
KLEO
Gdzie sie podziewasz - grzyby do słoików wkładasz po grzybobraniu
U nas pogoda piękna ,grzybów sporo . Oby tak jak najdłużej 
Pozdrawiam Ewula
Ewiczko, jestem już, jestem. Korzystając z przepięknej pogody zrejterowałam na małą wycieczkę do Opatowa i Ujazdu. Zachwyciła mnie kolegiata w Opatowie i zamek Krzyżtopór. Bardzo szkoda, że zachował się w tak złym stanie. W czasach świetności musiał robić naprawdę ogromne wrażenie.

Agnieszko - swoje nornice po prostu wytrułam, mam nadzieję, że następne nie wrócą prędko.
Gajowa - moje bukszpany mają już trochę lat, te dwa kuliste chyba około 15, mam jeszcze inne takie 5-letnie, one też już nabierają pożądanych kształtów. Strzygę je co najmniej trzy razy w roku.
Gosia 123 - to chyba nie huba bo ma blaszki od spodu, to chyba jednak boczniak.
Priam - uwielbiam kamieńw ogrodzie, najlepiej piaskowiec lub granit, tylko u mnie niestety powstał z nim lekki misz-masz , mam ich 4 rodzaje.
Imer - specjalnie dla Ciebie kolejna porcja zdjęć.

Jesień w tym roku zachwyca wyjątkowo pięknymi kolorami, nawet funkie cudnie się przebarwiły.

Agnieszko - swoje nornice po prostu wytrułam, mam nadzieję, że następne nie wrócą prędko.
Gajowa - moje bukszpany mają już trochę lat, te dwa kuliste chyba około 15, mam jeszcze inne takie 5-letnie, one też już nabierają pożądanych kształtów. Strzygę je co najmniej trzy razy w roku.
Gosia 123 - to chyba nie huba bo ma blaszki od spodu, to chyba jednak boczniak.
Priam - uwielbiam kamieńw ogrodzie, najlepiej piaskowiec lub granit, tylko u mnie niestety powstał z nim lekki misz-masz , mam ich 4 rodzaje.
Imer - specjalnie dla Ciebie kolejna porcja zdjęć.

Jesień w tym roku zachwyca wyjątkowo pięknymi kolorami, nawet funkie cudnie się przebarwiły.