Masz na etykietkach na samym dole numerki. Tu akurat powyżej 520. To Twoje własne oznakowania, np. kolejność/ilość, czy jakieś inne oznaczenia? Ponad 500 roślin to już bardzo pokaźna kolekcja

Dziękuje.sokolica pisze:No ładne, ładne. Choć tylko ładneSzałowy to był hybopleurum
![]()
Masz na etykietkach na samym dole numerki. Tu akurat powyżej 520. To Twoje własne oznakowania, np. kolejność/ilość, czy jakieś inne oznaczenia? Ponad 500 roślin to już bardzo pokaźna kolekcja
Heniu Twoje zdanie ma dla mnie duże znaczenie.hen_s pisze:Ładne młode nabytki.![]()
Oj, kolonia gymnokalicji rośnie w siłę!
Oooooo i takie widoki lubię najbardziej
Leszku sam sobie odpowiedziałeś...drukuje i laminuje.leszek2 pisze:Gymlaczki,jak zawsze super ale fiszki,to drukujesz i laminujesz,zdrać jak to robisz,
też muszę zdobyć twoje nabytki,szczególnie G.denudatum![]()
poz.Leszek
Mi też się podobają Twoje etykietyRejden pisze:Leszku sam sobie odpowiedziałeś...drukuje i laminuje.leszek2 pisze:Gymlaczki,jak zawsze super ale fiszki,to drukujesz i laminujesz,zdrać jak to robisz,
też muszę zdobyć twoje nabytki,szczególnie G.denudatum![]()
poz.Leszek
Mi one zbyt szybko rosnąć nie chcą, zwłaszcza te z grupy A.thionanthym. Do tego są wrażliwe w drugim roku po wysiewie, a te z grupy A.spiniflorum generalnie są wrażliwe na nadmiar wilgoci w podłożu i trzeba mocno na nie uważać przy podlewaniu.banditoo pisze:Acanthocalycium P394 bardzo mi się podoba, ogólnie Acantocalycium wdzięczne do wysiewania, szybko rosną.