Ogród Marii Michalskiej
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marii Michalskiej
Marysiu...u ciebie tyle pięknych róż.
.u mnie tylko jedna w tym roku.
. Już nie mogę doczekać przyszłego kiedy znów mam nadzieję u mnie zagoszczą te najpiękniejsze z kwiatów.
. Co prawda teraz widzę że są w sprzedaży...jednak z zakupem poczekam już do wiosny. Boję się aby znów mi nie zmarzły. 
Zeniu nie wiem czy to akuratnie dobrze bo to co wiem to lepsze notowania są jak posadzi się jesienią. Kopczykuję dosyć wysoko i mimo że podmarzły to odbiły i bardzo truchtałam koło nich w ciągu lata.Zwłaszcza przy suszy podlewałam.A powiem Ci ,że tam gdzie kupowałam to mają dorodne krzaki i ciekawe odmiany .Kupowałam w Rosarium i jestem zadowolona. pozdrawiam. 

- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu pięknie tyle róz u Ciebie jeszcze kwitnie , czy to wszystkie nowe nasadzenia
Szanowna Tereso to nie nowe nasadzenia lecz dosadziłam kilka bo kiedyś zaczęłam wzdłuż siatki . Później doszłam do wniosku że ładniej będzie jak w całości będą wzdłuż całęj siatki.
Tak po kilka uzupełniałam. Co prawda mają tam lepszy klimat w tej części działki. A może jak zima nas nie będzie tak gnębić jak ubiegła to będą szanse na lepsze kwitnienie.
A pnącą "Eden Rose" jestem szczególnie zachwycona.
Tak po kilka uzupełniałam. Co prawda mają tam lepszy klimat w tej części działki. A może jak zima nas nie będzie tak gnębić jak ubiegła to będą szanse na lepsze kwitnienie.
A pnącą "Eden Rose" jestem szczególnie zachwycona.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz rację - Eden też podbiła moje serce. Co prawda wielu kwiatów nie miała w tym roku, ale i lato było u mnie kiepskie, i krzaczek młody. Teraz całkiem ładnie mi podrosła, i liczę że w przyszłym sezonie będzie obsypana kwieciem
Czy trzebą ją jakoś przycinać ?
Ale Agato jak jeszcze doczekamy kwiecia róży "rosanna" to też jest piękne widziałam u forumowiczki,A kwiat też jest fascynujący. pozdrawiam

- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Sylwio Teraz przy tej odrobinie wilgoci np. róże pędzą, rosną.To dobrze bo np. pnące poszerzają krzaczki .Przeczytałam że dobrze jest teraz dać nawóz jesienny fosforowo -potasowy. Będą mocniejsze na okres zimy. 

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Echhh... piękne letnie widoki serwujesz ! A u mnie mokro, zimno, nieciekawie...
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Dziękuje za informacje będe musiała iść kupić bo kupiłam teraz jedną żółtą pnącą ( coś nie mam do nich szczęścia)tylko nie wiem czy ją przezimować w piwnicy czy wsadzić.
Witaj Sylwio nigdy nie praktykowałam przechowywania w piwnicy. Podobno jesienne nasadzenia są dobre, Tylko zrób dobry kopczyk. 
Sylwio ja w ub. zamawiałam róże w "Rosarium" szkółka róż robiłam większe zamówienie od osób znajomych i jestem bardzo zadowolona. Sadzonki są dorodne i nie ma przekłamań. A kwiaty są obłędne.Tak że warto mieć kontakt z tą firmą. Zamawiając większą ilość koszty przesyłki się rozłożyły i były niewielkie. Po za tym można zobaczyć w internecie każdy rodzaj róż.
pozdrawiam

pozdrawiam
Szanowne i - ni forumowicze .U mnie piękna jesień.Przez 3 dni wspaniale można dokończyć prace na działce. Ja oczyszczam miejsce w którym leżakował kompost. Ale to ciężka praca,musiałam skorzystać z męskiej ręki bo to nie dla mnie taki wysiłek.

- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu...widoki letnie przepiękne, miło do nich powzdychać.
. U mnie już po wykopkach...teraz się męczę z liśćmi. Czy one się nigdy nie skończą.
.Życzę