, tak zrobię
 , tak zrobię  miejsca w ogrodzie mam sporo, a szkoda by mi było nie wykorzystać tych ząbeczków - w końcu tyle dobra można z tego mieć
 miejsca w ogrodzie mam sporo, a szkoda by mi było nie wykorzystać tych ząbeczków - w końcu tyle dobra można z tego mieć   , wyczytałam wcześniej (gdzieś tu na forum), że będą to pojedyncze cebulki, mam nadzieję, że mi się uda
 , wyczytałam wcześniej (gdzieś tu na forum), że będą to pojedyncze cebulki, mam nadzieję, że mi się uda 

, tak zrobię
 , tak zrobię  miejsca w ogrodzie mam sporo, a szkoda by mi było nie wykorzystać tych ząbeczków - w końcu tyle dobra można z tego mieć
 miejsca w ogrodzie mam sporo, a szkoda by mi było nie wykorzystać tych ząbeczków - w końcu tyle dobra można z tego mieć   , wyczytałam wcześniej (gdzieś tu na forum), że będą to pojedyncze cebulki, mam nadzieję, że mi się uda
 , wyczytałam wcześniej (gdzieś tu na forum), że będą to pojedyncze cebulki, mam nadzieję, że mi się uda 
No to ja Ci powiem aleks. że osobiście to przerabiałem. Był pewien okres w mojej praktyce ogrodniczej, że uprawiałem zawsze dwie grządki czosnku; jedną z cebulek powietrznych a na drugiej z nasadzenia cebul uzyskanych w I roku uprawy. Jeżeli robisz to co roku masz własny materiał nasadzeniowy o niebo zdrowszy niż ten ze ząbków.soprano99 pisze:Nie robiłem tego i patentu żadnego nie mam.

nie ukrywam , że równie  ważny jest tu koszt - w końcu czosnek do sadzenia jest dość drogi, jeśli chce się posadzić go trochę więcej niż tylko do przetworów z ogórków:). W tym roku miałam posadzone sporo, tak mi się przynajmniej wydawało, a teraz zostały mi trzy główki
 nie ukrywam , że równie  ważny jest tu koszt - w końcu czosnek do sadzenia jest dość drogi, jeśli chce się posadzić go trochę więcej niż tylko do przetworów z ogórków:). W tym roku miałam posadzone sporo, tak mi się przynajmniej wydawało, a teraz zostały mi trzy główki   i będę musiała kupować
 i będę musiała kupować   

Oczywiście. Dodam jeszcze, że nadwyżka materiału nasadzeniowego/ bo taka z reguły jest jeśli chodzi o jednoroczne cebulki ziemne/ zawsze może być zużyta do potraw.aleks pisze:równie ważny jest tu koszt

jeszcze bardzo dziękuję
 jeszcze bardzo dziękuję 

ale jak pisał forumowicz - jeśli teraz posadzę, to latem 2013 będę miała cebulko-ząbki
  ale jak pisał forumowicz - jeśli teraz posadzę, to latem 2013 będę miała cebulko-ząbki   , które jesienią posadzę na zbiór w 2014
 , które jesienią posadzę na zbiór w 2014   Chyba dobrze zrozumiałam
 Chyba dobrze zrozumiałam   

Monikomonika pisze: chcę już mieć u siebie dobry czosnek z jednego źródła.

)...
 )...