W Padawankowym ogrodzie
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W Padawankowym ogrodzie
Trochę Cię nie było
Pokaż jeszcze więcej zdjęć z ogrodu, tajemniczy bardzo. Ogromnie podoba mi się podpora pod powojnik, że o różach i różanecznikach nie wspomnę 
- Padawan Collies
- 100p

- Od: 1 lis 2011, o 20:34
- Kontakt:
Ilonko! na pewno się skuszę.... na pewno miejsce znajdę (jak???????? chyba muszę
Gosiu, dziękuję
Wrzosowy kąt ma jakieś 5 lat, powstał na miejscu gdzie po poprzednich właścicielach był kurnik z betonową podłogą a pod nią wysypisko gruzsu i śmieci. Co rok podsypuję nową korę.
Z RH jest róznie. ten największy to po poprzednikach, przez te "nasze" siedem lat prawie podwoił wielkość, resztę sama dosadzałam. Wszystkie RH i azalie za tło i towarzystwo mają iglaki, więc musżę spro podlewać. A nawożę Pokonem.
Ewo-maju, zaglądnęłam do Ciebie.. Te Twoje róże.. Boskie!
I dziękuję za komplement. "Tajemniczy ogród" Frances Burnett i ogród króla Marcina z "Królestwa Bajki' Ewy Szelburg-Zarembiny ciągle gdzieś drzemią w mojej głowie i marza mi się takie ogrody i takie klimaty.
Westerland, nie zawstydzona, tylko lekko zmieszana ;) z sosnami i bzami

nieznana kruszynka

brzoza płaczka pochylona nad wrotyczem (wrotyczą?)

powojniczek jakiś, posadziłam kilka na płocie, jako trzecie tło, teraz cieszą oko bardziej sąsiadów niż moje. ale sąsiedzi mili, więc jak ok

to stali mieszkańcy tego zakątka

a to goście, przyłapani w czasie karmienia dziecka

przylatują już trzeci rok
Gosiu, dziękuję
Z RH jest róznie. ten największy to po poprzednikach, przez te "nasze" siedem lat prawie podwoił wielkość, resztę sama dosadzałam. Wszystkie RH i azalie za tło i towarzystwo mają iglaki, więc musżę spro podlewać. A nawożę Pokonem.
Ewo-maju, zaglądnęłam do Ciebie.. Te Twoje róże.. Boskie!
I dziękuję za komplement. "Tajemniczy ogród" Frances Burnett i ogród króla Marcina z "Królestwa Bajki' Ewy Szelburg-Zarembiny ciągle gdzieś drzemią w mojej głowie i marza mi się takie ogrody i takie klimaty.
Westerland, nie zawstydzona, tylko lekko zmieszana ;) z sosnami i bzami

nieznana kruszynka

brzoza płaczka pochylona nad wrotyczem (wrotyczą?)

powojniczek jakiś, posadziłam kilka na płocie, jako trzecie tło, teraz cieszą oko bardziej sąsiadów niż moje. ale sąsiedzi mili, więc jak ok

to stali mieszkańcy tego zakątka

a to goście, przyłapani w czasie karmienia dziecka

przylatują już trzeci rok
Pozdrawiam - Mariola & Padawanki Copyright@Padawan Collies
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Nasz ogród na Forum
GÓRY
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolka jakie wspaniałe psiaki
. Zazdroszczę naprawdę. No pracy masz co niemiara aby futrzaki godnie wyglądały 
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Mariolu.Przybiegłam z rewizytą. Ogród macie bajkowy. Te cudne psy,jakie słodziaki ileż to pracy musi być przy takich dopieszczonych futerkach. Współczuję bardzo bo o ile dobrze doczytałam to o jednego przyjaciela mniej.Kwaśny zakątek
i ten starszy i ten nowszy. Wasze azalie i RH to kolorowy zawrót głowy. To co jeszcze rzuca się w oczy to cała masa przepięknych drzew i krzewów. Zdjęcie róży w diamentach rewelacja. Trudno uwierzyć że można pogodzić tak piękny ogród z taką ilością czworonogów a jednak:) Trudno powiedzieć czym bardziej bym się zachwycała przebywając w nim otoczeniem czy czworonogami, zapewne i jednym i drugim. Pozdrawiam Monika
- Padawan Collies
- 100p

- Kontakt:
Monia, dla mnie krzewy i drzewa sa super rozwiązaniem przy psach. Po kwiatkach, roślinach jedno- czy dwu-letnich jesienią i zimą zostają "gołe miejsca" które jakos byłoby trzeba zabezpieczyć, żeby psiaki łap sobie ziemia nie brudziły (a potem do domu...). Poza tym .. uwielbiam duuuuże drzewa. Poczekaj, niech policzę...
Mam 3 brzozy płaczące, 3 "zwyczajne, 1 czerwonolistną, 1 użyteczną, 2 dęby (jeden szczepiony), 13 świerków serbskich, 2 cedry, 1 jodłę kalifornijska, 1 choinę kanadyjską (ma juz ze 2,5m), kilkanaście sosen i kilkanaście kosodrzewin ("szczypię" je co rok), 10 bzów, 1 wiśnię piłkowana, 1 katalpę, 1 czereśnię (największa na ogrodzie), 1 klapsę, 1 lukasówkę, 1 kosztelę (7 jabłek urodziła w tym roku!), 1 śliwkę opal (miód!!!), 5 magnolii, ileśtam tuj szmaragdowych i jałowców, 3 derenie, kilka iglaczków-cudaczków (szczepione, płaczące), 3 modrzewie, jarzębinkę, i pomniejszych już nie policzę
Mam 3 brzozy płaczące, 3 "zwyczajne, 1 czerwonolistną, 1 użyteczną, 2 dęby (jeden szczepiony), 13 świerków serbskich, 2 cedry, 1 jodłę kalifornijska, 1 choinę kanadyjską (ma juz ze 2,5m), kilkanaście sosen i kilkanaście kosodrzewin ("szczypię" je co rok), 10 bzów, 1 wiśnię piłkowana, 1 katalpę, 1 czereśnię (największa na ogrodzie), 1 klapsę, 1 lukasówkę, 1 kosztelę (7 jabłek urodziła w tym roku!), 1 śliwkę opal (miód!!!), 5 magnolii, ileśtam tuj szmaragdowych i jałowców, 3 derenie, kilka iglaczków-cudaczków (szczepione, płaczące), 3 modrzewie, jarzębinkę, i pomniejszych już nie policzę
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Nasz ogród na Forum
GÓRY
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Na karmniku to chyba dzięcioł?
- ewa w

To teren musi być chyba duży na taka ilość drzew i to niemałych?Padawan Collies pisze:Monia, dla mnie krzewy i drzewa sa super rozwiązaniem przy psach. Po kwiatkach, roślinach jedno- czy dwu-letnich jesienią i zimą zostają "gołe miejsca" które jakos byłoby trzeba zabezpieczyć, żeby psiaki łap sobie ziemia nie brudziły (a potem do domu...). Poza tym .. uwielbiam duuuuże drzewa. Poczekaj, niech policzę...
Mam 3 brzozy płaczące, 3 "zwyczajne, 1 czerwonolistną, 1 użyteczną, 2 dęby (jeden szczepiony), 13 świerków serbskich, 2 cedry, 1 jodłę kalifornijska, 1 choinę kanadyjską (ma już ze 2,5m), kilkanaście sosen i kilkanaście kosodrzewin ("szczypię" je co rok), 10 bzów, 1 wiśnię piłkowana, 1 katalpę, 1 czereśnię (największa na ogrodzie), 1 klapsę, 1 lukasówkę, 1 kosztelę (7 jabłek urodziła w tym roku!), 1 śliwkę opal (miód!!!), 5 magnolii, ileśtam tuj szmaragdowych i jałowców, 3 derenie, kilka iglaczków-cudaczków (szczepione, płaczące), 3 modrzewie, jarzębinkę, i pomniejszych już nie policzę
-
Monikwiaty
- 1000p

- Padawan Collies
- 100p

- Kontakt:
Jurek, tak na poprzedniej stronie na karminku siedzi tata dziecioł i karmi swoje "maleństwo". Przychodzą kolejny rok zwabione łuskanym słonecznikiem.
Dziś były "tylko" sikorki....

Ewus, całe 536m kwadratowych...
nawożę, podlewam i za chiny nie chce się powiekszyć!!! (sprawdzam co jakiś czas przez satelitę ;) )

Monia, 7 lat podbojów sklepów ogrodniczych...
....
Dziś były "tylko" sikorki....

Monia, 7 lat podbojów sklepów ogrodniczych...
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Nasz ogród na Forum
GÓRY
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Cały ogród cudowny ,ale karmik super no i goście w nim dostojni 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Widac różnicę między Twoim ogrodem, a sąsiadów. Tam oni uprawiają chyba kostkę
Jesteś odwazna, że sadzisz tyle drzew. Ja jakoś boję się, że w końcu nad nimi nie zapanuję.
W dodatku mój m. uwielbia przestrzeń.
Ale taki ogród jak Twój bardzo mi się podoba. Lubię całkowiecie zagospodarowany teren
Jesteś odwazna, że sadzisz tyle drzew. Ja jakoś boję się, że w końcu nad nimi nie zapanuję.
W dodatku mój m. uwielbia przestrzeń.
Ale taki ogród jak Twój bardzo mi się podoba. Lubię całkowiecie zagospodarowany teren
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ogromnie mi się spodobała "uprawa kostki"
Jednak z drzewami może być problem, choć cięcie prawie zawsze może go naprawić. Mam kuzynkę, dla której posiadanie psa to wielkie szczęście. Z tego powodu zakupiła trochę ziemi z domem 
- ewa w

Mariolko ale musisz wiedzieć, że zdjęcia satelitarne coś opóźnienia mają. Mojej działki wcale na nich nie widać 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
nawożę, podlewam i za chiny nie chce się powiekszyć!!! (sprawdzam co jakiś czas przez satelitę ;) )

Mariolka, ale to Ci się udało, myślałam, że pęknę ze śmiechu
, a swoja drogą ten Twój ogród wygląda naprawdę na dużo większy, super 

Mariolka, ale to Ci się udało, myślałam, że pęknę ze śmiechu
-
Monikwiaty
- 1000p

Mariolu dzięki Twoim wspaniałym nasadzeniom wygląda na co najmniej 3x taki obszar,to może w taki sposób procentują te nawożenia i.t.d ?:)