Jeszcze raz od początku cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku cz. II

Post »

;:3
Witajcie
Wnusie po kolacji, wykąpane, oglądają jeszcze bajkę. Obrazek

Co do zasyfiania środowiska. Jestem strasznie przeczulona na tym punkcie, może nawet trochę przeginam. Nie zrozumiem nigdy ludzi, którzy trują siebie, swoje dzieci i wnuki, bo o sąsiadów na pewno im nie chodzi.

Na wsi wystarczy spojrzeć ile pojemników na śmieci wystawianych jest do wywozu. Jeżeli rodzina 8-osobowa (czwórka dorosłych i czworo małych dzieci) nie ma żadnego pojemnika, to co się dzieje ze śmieciami?! Lądują w piecu i w pobliskim lesie.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bo to chyba jest wstawiony em. dym papierosowy jako ilustracja palonych smrodów. Helenko ja uważam że to jest najgorsza część mieszkania na wsi i nie wiem gdybym tu bywała w zimie wieczorami czy nie zastanowiłabym się nad zamieszkaniem. Chociaż w mieście spaliny też capią! Chociaż nasze miasta są coraz bardziej eko.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten dym to symbol :;230
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ja mieszkam na wsi i nie zauważyłam takich zjawisk,chyba ,że takie pijusy spod sklepu,śmietników nie wystawiam,śmieciarze sami biorą i wywożą :wink: Jakoś dym mi tu nie śmierdzi.Co innego w mieście w osiedlu domków jednorodzinnych(jest większe zagęszczenie budynków),bo nie wszystkich stać np na gaz.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Polecam telefon do straży miejskiej! Poważnie! My też jesteśmy winni przez naszą bezczynność. Warto najpierw jednak pogadać z sąsiadami i ich uświadomić. Nie jest to łatwe, ale wykonalne. Ja swoim załatwiłam worki do sortowania, bo oni nawet nie wiedzieli, ze ich firma przyjmuje surowce wtórne ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Straz Miejska nie lubi takich zgłoszeń bo nie ma obowiązku wpuszczania ich do domu . Wpuścić trzeba Policję z nakazem.
Jak Straż ma udowodnić, że palisz trujace substancje? Będzie brać próbki z powietrza? U nas to samo do tego dochądzą smrody gdy złomiarze skołują gdzieś kradzione kable i opalaja je by mieć goły metal...tragedia ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu straż miejska w Krakowie bierze próbkę z kominka czy piecza i wiedzą czym palisz ale to w mieście na wsi nikt się tym nie przejmuje. Mój sąsiad powiedział mi moja mama jest chora jak jakiegoś woreczka nie wsadzi do pieca ;:224 , a syn tej mamuśki jak ten złomiarz skupuje samochody i odzyskuje z nich wszystkie metale łącznie z kablami. Żona i córka chore na astmę. Beznadzieja, a zawiadomię policję - on zna wszystkich na posterunku od razu powiedzą kto i nie powiem co mi zrobi! nie odważę się !
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu mnie moje dzieci uczą tego od tego jest straż miejska a jeżeli jej nie ma to są inne organa władzy i oni mi mówią ,że trzeba być odważnym może mają rację ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mieszkam na wsi, oddaję śmieci i nawet najmniejszego woreczka, folii po batoniku itp. nie wrzucę do pieca, a piece mam kaflowe nie mam centralnego(zacofana jestem :wink: )
Z tym zwracaniem sąsiadom uwagi bywa różnie, mojej sąsiadce zwróciłam uwagę bo po budowie paliła na podwórku worki po cemencie , resztki folii budowlanej itp. capiło jak ch..... i cały swąd zgromadził sie u mnie pod werandą, a sasiadka zostawiła te tlące ognisko i pojechała do siebie do miasta jak jej powiedziałam że ja chętnie wezmę jej śmieci i wystawie jako swoje(ona nie płaci za wywóz śmieci) to sie wydarła na mnie -ty przybłedo.I milczy zagniewana, ja też mam ją gdzieś.Sołtysowi poskarżyłam,kazał mi zrobić zdjęcie.Ręce mi opadły ;:oj
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Szkoda gadać! , bo się zdenerwuję a taki piękny wieczór!
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tu nie chodzi nawet o brak świadomości. Zasada jest prosta: wszystko co się da spalić daje ciepło. Wyrzucanie do kontenera to strata pieniędzy i to podwójna!
Nie dość, że traci się opał, to jeszcze za kontener trzeba zapłacić.

Niestety, to co napisała Basia jest smutną rzeczywistością. Nie jest wcale łatwo, kiedy jest się "przybłędą", zamiast zjednać sąsiadów, zrobić z nich wrogów. ;:174
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Helenko może poprosić księdza o pomoc. Takie baby pewnie chodzą do kościoła a jak wygłosi z ambony, że spalinami mordują wszystkich w okolicy i to grzech to przestaną ;:112
Proszę napisz coś pozytywnego dzisiaj i daj zdjęcia swoich hortensji i innych kwitnących please....
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Zaległości nadrobione śliczna jesień u ciebie.I nowe róże ;:138 Ja walczę ze starymi w końcu wędrują do gruntu :D
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno chyba Twoja dziatwa już wyjechała a gdzie jesteś...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Dziatwa wyjechała, ale przybył gość - moja wielka przyjaciółka i przy okazji daleka kuzynka. Nie widziałyśmy się od mojej przeprowadzki. Nie zdążymy wszystkiego obgadać i nadrobić zaległości, jutro musi wyjechać. To chyba wszystko tłumaczy. Przy okazji jest to zapalona ogrodniczka. :;230

Ewuniu - świetna rada!!! Pogadam z księdzem przy najbliższej okazji (chyba dopiero w czasie kolędy ;:174 ). To jest myśl, naprawdę dobra. Dzięki.!!!
Ogród Heleny cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”