Nie wiem co z nim

Listki zdrowe, choć tylko dwie pary

I weź tu człowieku zgadnijkarlor pisze:Adenium to tajemnicza roślina. Brzuszek się marszczy, kiedy jest za mokro lub za sucho
![]()
![]()
Pozdrawiam Bogdan
Końcówka głównego korzonka faktycznie jakły zmarniała (wyschła? zamarła?) Czyli kierunek jest chyba jeden - podsuszyć?AleksandraBdg pisze:marlenko jeśli po podlaniu nic się nie zmienia, radzę sprawdzić korzenieMoże cierpią z powodu przelania i zbyt niskiej temperatury jednocześnie...
Nie wiem czy tak robić. Korzonek jest równie młody i mały co roślinka. A dzisiaj brzuszek jest w jeszcze gorszym stanie.AleksandraBdg pisze:marlenko specjalistą nie jestem,ale wyciągnij roślinkę z ziemi, odetnij nadgniłą część, podsusz kilka dni i wsadź do suchego substratu. Delikatnie zraszaj ziemię, i mam nadzieję roślinka odbije. Trzymam kciuki!!
Farmer a jesteś pewien, że to choroba grzybicza? A jeśli tak, to czy została ona zdiagnozowana? Przez kogo? Jaki środek ten ktoś Ci polecił...farmer441 pisze:
Czy da sie odratować chorobe grzybiczną 2 letniego adenium?
wielkakulka pisze:Powiedzcie, mam nasionka - czy oby teraz wysiać, czy czekać do wiosny. Na parapetach mam chłodno. Ciepło w okolicach ieca kaflowego - ale tu będzie ciemno. Siać, czy czekać? nasionka mogą leżeć do wiosny?