Mój ogród na fotografii
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii
Bogusiu ogród masz naprawdę imponujący, niczego Ci tak nie zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu jak jego wielkości, no może aż tak dużego to bym nie chciała, ale jak już człowiek złapie tego "bakcyla" to 1100 metrów kwadratowych w pewnym momencie staje się za małe
. Kiedyś miałam ROD 400 metrów i też było dobrze, z drugiej strony to pracy masz multum, a trzeba przyznać, że ogród zadbany i wypielęgnowany. Ujął mnie jak wielu tutaj Twój Rdest, wygląda przepięknie i tak majestatycznie, w stosunku do akebii mam jednak mieszane uczucia (też ją mam), fakt tej zimy przemarzła całkowicie, a teraz pergola zarośnięta, ale ogólnie listki małe, kwiatki niepozorne i szczerze mówiąc nie czułam jakoś szczególnie jej czekoladowego zapachu, a węch mam naprawdę dobry
. Zauroczona jestem Twoimi drzewkami ala bonsai, które sama tniesz, marzy mi się już od pewnego czasu taki okaz, ale u mnie póki co nie mam jeszcze z czego go zrobić, gotowca nie kupię, bo kosztuje fortunę, a takiego do cięcia jeszcze nie spotkałam, poza tym musiałby to być już kilkuletni okaz, a tu znów obawa czy się przyjmie, ale może kiedyś coś trafię albo poczekam, aż urosną moje.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu jak takie postrzyżyny urządziłaś to znaczy, że jesteś już zdrowa, pewnie to chwilowe przemarznięcie było. Nie wiem jak przeżyje cyprysik ale wygląda fajnie!
Ponoć prawdziwego ogrodnika poznaje się po tym jak tnie... gratuluję efektu - masz wprawną rękę, Bogusiu! 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Postrzyżyny
, ale kalafior to ci się udał

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu Wiem, że to ryzyko , o tej porze ciąć....ale on i tak miał iść pod piłę, bo ogranicza dostęp światła i słońca. Będę na niego chuchała....Pozdrawiam cieplutko !dzięki,że odwiedziłaś....wpadnę z rewizytą.
Elu!
Zgadza się ...u nas lasy na rzut...kamieniem.
Marzenko!
Widziałam na pewno twojego bonsaia , ale zaraz jeszcze raz wpadnę obejrzeć.
Ilonko!
Oglądałam w szkółce bonsaie- cena!!! ...dech zaparło....Czekaj cierpliwie na swoje maleństwa Pozdrawiam cieplutko! Wpadnę do Ciebie z rewizytą
Mario!
Ciut lepiej czułam się więc zdecydowałam się na cięcie cyprysa.Wychodziłam do ogrodu z zamiarem pokazania mężowi, które ma wyciąć piłą gałęzie...i tak pozostałam do 15 Pozdrawiam serdecznie
Agusiu!
Dzięki za uznanie...
Teraz będę chuchała na niego, aby mi nie zmarzł. Pozdrawiam cieplutko!
Iwonko!Dzięki za odwiedziny. Myślę, że w podzięce za to,że uchroniłam go przed całkowitym ścięciem- odpłaci mi się swoim pięknem.
Elu!
Marzenko!
Ilonko!
Mario!
Agusiu!
Iwonko!Dzięki za odwiedziny. Myślę, że w podzięce za to,że uchroniłam go przed całkowitym ścięciem- odpłaci mi się swoim pięknem.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54

Witaj Kasiu ! Serdezcnie dziękuję Ci za przesyłkę.
Roślinki posadzone
Pozdrawiam cieplutko!
-- 12 paź 2012, o 11:57 --
....ale mi się poprzestawiały literki
...wybacz Kasiu! 
-- 12 paź 2012, o 11:57 --
....ale mi się poprzestawiały literki
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Bogusiu ja tak na szybciutko zaznaczam sobie tylko wątek do przejrzenia i uciekam...
Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Bogusiu, pospacerowałam. Ogród masz rozległy i przytulny.
Podziwiam przepiękne zbiory dorodnych warzyw.
Nowy kształt iglaczka
, tez miałam zapędy w tym tygodniu do cięcia, ale rozwaliły mi się 2 sekatory. Przyjdzie poczekać do wiosny.
Pozdrawiam i życzę zdróweczka
Podziwiam przepiękne zbiory dorodnych warzyw.
Nowy kształt iglaczka
Pozdrawiam i życzę zdróweczka
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bogusiu Twoje cięcie krzewów dodało odwagi innym.
Już by się brali do roboty ale pora nie ta ...
Czytałam, że choroba Cie dopadła, tyle warzyw i owocó więc spora dawka witamin a jednak ...
Pozdrawiam życząc dużo zdrowia bo jesienne prace bardzo wyczerpujące i wiadomo - terminy gonią.
Już by się brali do roboty ale pora nie ta ...
Czytałam, że choroba Cie dopadła, tyle warzyw i owocó więc spora dawka witamin a jednak ...
Pozdrawiam życząc dużo zdrowia bo jesienne prace bardzo wyczerpujące i wiadomo - terminy gonią.
- bwoj54

Ewuniu! / drewutnia/
dziękuję za odwiedziny, zapraszam ponownie!
Bejka1970- dokąd tak pędzisz?
Odpocznij trochę! Pozdrawiam cieplutko!
Justyno/klarysa/Warzywa rzeczywiście dorodne...buraki czerwone ...kolosy. Poczekaj z cięciem iglaczków do wiosny....ja swojego wystrzygłam, bo i tak miałam całkowicie go ściąć. Bardzo zacieniał mi pokój .
To już wiekowy staruszek około 20 lat. Pozdrawiam!
Witaj Krysiu!
...zdaję sobie sprawę, że powinnam poczekać do wiosny z tym cięciem....ale zobaczymy co z tego będzie. 
Bejka1970- dokąd tak pędzisz?
Justyno/klarysa/Warzywa rzeczywiście dorodne...buraki czerwone ...kolosy. Poczekaj z cięciem iglaczków do wiosny....ja swojego wystrzygłam, bo i tak miałam całkowicie go ściąć. Bardzo zacieniał mi pokój .
Witaj Krysiu!
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja dzisiaj ścinałam tykwy bo bałam się że je przemrozi 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54

Witaj Eluniu!
U nas dzisiaj była bardzo ciepła noc +8 stopni C....Rano o 6:00 było ponad 8 st. Może tak być do wiosny....
Jestem jeszcze przeziębiona , ale nic i nikt mnie nie zatrzyma w domu w taką piękną pogodę. Pozdrawiam z urokliwych, bliskich, Ci stron. 
-
Ewa05
- 500p

- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Bogusiu tylko nie forsuj się za bardzo.
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
To teraz jak będziesz jadła swoje ekologiczne warzywka, pozytywnie ich zazdraszczam, witaminek przybędzie i zdrówko się poprawi.
Może z formowanym jegomościem będzie wszystko w porządku. Nie stoi samotnie, jest trochę osłonięty
Może z formowanym jegomościem będzie wszystko w porządku. Nie stoi samotnie, jest trochę osłonięty
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny