Ewka - masz rację, trochę czasu schodzi, ale zimą się opłaca.
Ale w przyszłym tygodniu ma być jeszcze ciepło, więc zdążymy coś porobić jeszcze.
U mnie też zimno, ale dzisiaj było dość słonecznie.
Jurku - słowo że już nie będzie.

Podgrzybki będą jeszcze rosły, spoko.
W przyszłym tygodniu ma się ocieplić i wtedy chyba będzie ich najwięcej, bo przecież dopiero zaczęły rosnąć.
Na twoim miejscu poszłabym i to jeszcze nie raz.

Stasiu - borowików wystarczy.
Ale i tak jeszcze się wybiorę na podgrzybki.
I mam nawet zamówienie na opieńki.

A że kocham las i naturę to takie wypady są dla mnie czystą przyjemnością.
Grażka - no fakt, że dawno nie zaglądałaś.

Chyba te grzyby są magiczne, bo zaraz gwarniej się zrobiło.
Klio - właściwie to już powinnam.
I zrobię to chyba w przyszłym tygodniu.
Teraz kiedy więcej będzie opadów dobrze jest ochronić stożek wzrostu, żeby nie zgromadziła się przy nim woda i nie zamarzła podczas przymrozków.
Robię to oczywiście na sev i ev, bo dormanty radzą sobie same tracąc liście do zera.
Ale można je też nadkryć igliwiem lub korą sosnową.

.Jeszcze trzeba nam ciepłych dni...przynajmniej uda mi się zakończyć porządnie sezon!
.Jeszcze trzeba nam ciepłych dni...przynajmniej uda mi się zakończyć porządnie sezon!   Jestem na etapie wyszukiwania miejsca i dołowania moich licznych doniczek bo jakoś dziwnie mi się namnożyły...w międzyczasie zbiór jabłek,które na 3 jabłonkach nam obficie obrodziły ,przesadzania no i wycinka drzew po 15 października ...no jeszcze sporo tego...a czasu coraz mniej!
 Jestem na etapie wyszukiwania miejsca i dołowania moich licznych doniczek bo jakoś dziwnie mi się namnożyły...w międzyczasie zbiór jabłek,które na 3 jabłonkach nam obficie obrodziły ,przesadzania no i wycinka drzew po 15 października ...no jeszcze sporo tego...a czasu coraz mniej!  Pozdrawiam!
 Pozdrawiam! 

To taki pokój w ogrodzie albo jak kto woli - ogród w pokoju
 To taki pokój w ogrodzie albo jak kto woli - ogród w pokoju  A może i ja w tym roku znajdę im jakieś miejsce?Na prawdę szkoda ich kasować
 A może i ja w tym roku znajdę im jakieś miejsce?Na prawdę szkoda ich kasować  Zbiory rewelacyjne
 Zbiory rewelacyjne  Ja też nadal zbieram,lubię potem rozdawać rodzinie suszone
 Ja też nadal zbieram,lubię potem rozdawać rodzinie suszone 

Twoje róże wyglądają znakomicie!
 Twoje róże wyglądają znakomicie! Goethe w pięknych kolorach
 Goethe w pięknych kolorach