I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: I nadeszła jesień w wiejskim ogrodzie
Marysiu wybacz, ledwie za jednym nadążam, ale drugi też podczytuję

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Atenko tak coraz puściej, jeszcze jak wykopię dalie
, bo Ty już chyba wykopałaś, ale z drugiej strony mam trochę nowych nabytków i już czekam na ich obecność w ogrodzie. No to bez zimy się nie obędzie.
Zosiu to Ty wybacz, że tak uciekamy do przodu, ale cieszę się że jesteś
Zosiu to Ty wybacz, że tak uciekamy do przodu, ale cieszę się że jesteś
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
U mnie na razie dalie nadal są jest straszna susza i szpadla nie idzie w ziemie wbić .
Jak słyszę ,ze u was pada to az mi się
- Maska

- Kontakt:
Tereniu strasznie mi żal że masz tak sucho ja sobie nie wyobrażam, że są takie miejsca w sumie nie tak daleko i takie różnice.
Dalii chyba jeszcze nikomu nie zmroziło. Tej nocy poszły cukinie, na szczęście wczoraj wieczorem zerwałam wszystkie. Akurat ostatnio polało i urosło parę małych. Ale coraz zimniej nocą i rankiem i należy spodziewać się niedługo przymrozków.
Dalii chyba jeszcze nikomu nie zmroziło. Tej nocy poszły cukinie, na szczęście wczoraj wieczorem zerwałam wszystkie. Akurat ostatnio polało i urosło parę małych. Ale coraz zimniej nocą i rankiem i należy spodziewać się niedługo przymrozków.
Masz rację, przymrozki już się czają. Pierwszy raz w tym roku będę przechowywać dalie, mam nadzieję, że pomimo moich wątpliwych zdolności uda mi się je przezimować.
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
U Mnie przymrozki już drugi dzień z rzędu. 
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Przymrozki
U mnie jeszcze wszystko rośnie
Dalie też jeszcze kwitną. Może u mnie zimy nie będzie?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U nas też coraz zimniej dziś rano tylko 3 stopnie.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu ale bezdeszczową i nie pluj monitora bo spluwaczkę Ci kupię nie pisz o grzybkach bo gotowa jestem być u Ciebie o 7 rano
a ostatnio zjazd taki miałam w Skale i nie mam zamiaru więcej powtarzać taki wyczyn 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Dzień dobry, Marysiu! Słonecznego dnia życzę, żebyś w razie czego mogła sadzić, jeśli jeszcze Ci coś do wsadzenia zostało 
U mnie noc minęła wspaniale, ponieważ mamy już uruchomione centralne - ależ się miło zrobiło....
Serdeczności, a ja szykuję się do fabryki
U mnie noc minęła wspaniale, ponieważ mamy już uruchomione centralne - ależ się miło zrobiło....
Serdeczności, a ja szykuję się do fabryki
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maseczko dzień dobry.
Lecę na działkę nadrabiać zaległości, bo poranek bez mrozu i bezdeszczowy. A Ty idziesz na grzybki, czy jeszcze chodzisz na rehabilitację?
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
A u mnie znowu deszcz, a zapowiadali piekne słoneczko 
- stokrotka-77
- 200p

- Kontakt:
No i pierwszy przymrozek za nami, aż nie chce się wierzyć.
- Maska

- Kontakt:
Nie dostawałam powiadomień, że u mnie coś się pojawia chmm czy hmmm.
Beatko uda się na pewno, a poza tym warto, bo potem kolekcja się powiększa!
Jurku a Ty dynie chciałeś siać
U mnie przymrozków jeszcze nie ma, ale cukinie przy poniżej 5 już robią się nieciekawe i tak się stało. Dalie jeszcze piękne!
Helenko nie obiecuj sobie za wiele
jednak to październik i wróciłaś już na dobre z ciepłych krajów
Agnieszko tak ranki i wieczory zimne - kaloryfery poszły w ruch!
Marysiu mar przez dwa dni miałam na 14, ale za to sadziłam roślinki to na grzyby nie szłam; o przepraszam dwa maślaki z malin wyrwałam, co zainspirowało mojego M i poszedł na grzyby - trochę uzbierał , również opieńki, ale mało. Co prawda kiedyś był w lesie z psem i tak go pociągnął, że zgubił okulary więc nie wiem czy jest mało grzybów, czy nie wszystkie widzi
W sobotę mogłybyśmy iść mam wolne!
Agnieszko u mnie też licznik bije, bo młodzi na górze grzani są tylko centralnym, ciepło z kominka im nie dochodzi. Uwielbiam jak piszesz a ja szykuję się do fabryki brzmi to tak pracowicie, nie jakaś tam praca tylko FABRYKA
Posadziłam co miałam , ale coś tam chyba jeszcze dostanę, a poza tym jeszcze po 15.X wysyła Starkl, a zamówiłam trochę ciekawostek.
Marysieńko mot. na reh. dlatego tak siedzę beztrosko na FO, bo nie opłaca mi się stroje zmieniać na roboczy. Za pół godziny wyjazd. Pracuj moja Droga , bo roślinki widać, że są Ci bardzo wdzięczne. Z podziwem patrzę na nie. Nie mają żadnych pretensji do Ciebie, że je zostawiłaś na tak długo
Aniu u mnie popadało ale się przejaśnia, może u Ciebie też się przejaśni masz tyle do wsadzenia ! a i kartony musisz rozłożyć ja też to stosuję szczególnie przy siatce. Mam tylko trudność, bo u mnie wszędzie coś rośnie i nie koniecznie chwasty! Podagrycznik jest moim największym utrapieniem kupiłam go razem z domem i ogrodem (był gratis!)
Agnieszko dalie poszły czy jeszcze nie, bo u mnie jak dalie zmarzną to koniec wegetacji !
Beatko uda się na pewno, a poza tym warto, bo potem kolekcja się powiększa!
Jurku a Ty dynie chciałeś siać
Helenko nie obiecuj sobie za wiele
Agnieszko tak ranki i wieczory zimne - kaloryfery poszły w ruch!
Marysiu mar przez dwa dni miałam na 14, ale za to sadziłam roślinki to na grzyby nie szłam; o przepraszam dwa maślaki z malin wyrwałam, co zainspirowało mojego M i poszedł na grzyby - trochę uzbierał , również opieńki, ale mało. Co prawda kiedyś był w lesie z psem i tak go pociągnął, że zgubił okulary więc nie wiem czy jest mało grzybów, czy nie wszystkie widzi
Agnieszko u mnie też licznik bije, bo młodzi na górze grzani są tylko centralnym, ciepło z kominka im nie dochodzi. Uwielbiam jak piszesz a ja szykuję się do fabryki brzmi to tak pracowicie, nie jakaś tam praca tylko FABRYKA
Posadziłam co miałam , ale coś tam chyba jeszcze dostanę, a poza tym jeszcze po 15.X wysyła Starkl, a zamówiłam trochę ciekawostek.
Marysieńko mot. na reh. dlatego tak siedzę beztrosko na FO, bo nie opłaca mi się stroje zmieniać na roboczy. Za pół godziny wyjazd. Pracuj moja Droga , bo roślinki widać, że są Ci bardzo wdzięczne. Z podziwem patrzę na nie. Nie mają żadnych pretensji do Ciebie, że je zostawiłaś na tak długo
Aniu u mnie popadało ale się przejaśnia, może u Ciebie też się przejaśni masz tyle do wsadzenia ! a i kartony musisz rozłożyć ja też to stosuję szczególnie przy siatce. Mam tylko trudność, bo u mnie wszędzie coś rośnie i nie koniecznie chwasty! Podagrycznik jest moim największym utrapieniem kupiłam go razem z domem i ogrodem (był gratis!)
Agnieszko dalie poszły czy jeszcze nie, bo u mnie jak dalie zmarzną to koniec wegetacji !
- stokrotka-77
- 200p

- Kontakt:
Marysiu idę zaraz sprawdzić