Ogród w dolinie część 2
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 2
Aniu mówiłam ci już dzisiaj, że się za twoimi zdjęciami stęskniłam bo nie zaglądalam tu od poniedziałku? Nie
?? To ci mówię - stęskniłam się za tymi cudami 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś wszystkiego będzie po trochu... Widoczki, czyli to co lubicie najbardziej
Mieszkańcy mojego ogrodu
No i moje ulubiona gra kolorów... A żeby było zabawniej zaczniemy od końca.
Lubię nieco pobawić sie kolorem, ale tym razem wyszło świetnie i na zdjęciu i w rzeczywistości. To dowód na to, że w naturze nie ma połączeń nie do przyjęcia, a ja mam talent do improwizacji
Kto mogł kupić rudą chryzantemę, by posadzić ją obok fioletowych marcinków?Ja

Nie ma już za wiele motyli, więc każdym się cieszę. Dziś odwiedził mnie pokrzywnik

Jeśli widoczki, to najlepiej porównawcze.
Główna rabata lato 2011r.

I teraz

Ścieżka do domu.

I widok przez okno tarasowe (podzielone na dwie części).

Jak widzicie, nie mogę narzekać brak koloru
I to mimo jesieni...
Ciąg dalszy w macro nastąpi
Lubię nieco pobawić sie kolorem, ale tym razem wyszło świetnie i na zdjęciu i w rzeczywistości. To dowód na to, że w naturze nie ma połączeń nie do przyjęcia, a ja mam talent do improwizacji
Nie ma już za wiele motyli, więc każdym się cieszę. Dziś odwiedził mnie pokrzywnik
Jeśli widoczki, to najlepiej porównawcze.
Główna rabata lato 2011r.
I teraz
Ścieżka do domu.
I widok przez okno tarasowe (podzielone na dwie części).
Jak widzicie, nie mogę narzekać brak koloru
Ciąg dalszy w macro nastąpi

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Mnie po tych dwoch sezonach ogrodniczych, takie zdjecia przed i po nie wprawiaja juz w oslupienie hihi co zdarzalo mi sie w zeszlym roku
Ale jak u siebie poczulam na wlasnej skorze - ze tak sie wyraze, jak w jednym sezonie sadzonki wielkosci palca moga opanowac rabaty, to zdziwienie mi przeszlo 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, troszkę Ci się główna rabatka rozrosła
W ogrodzie też lubię kolorowo, nawet różowe mi pasują mimo że poza ogrodem za różowym nie przepadam

W ogrodzie też lubię kolorowo, nawet różowe mi pasują mimo że poza ogrodem za różowym nie przepadam
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ale ta rabatka porosła
wygląda prześlicznie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Sądząc po tym jak rabatka się rozrosła będziesz w przyszłym roku przesadzać i dzielić roślinki. A wydawało się że wszystko już gotowe
Wcale nieźle ta rdza z fioletem pasuje. U kwiatów inaczej niż w ubiorze!
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Mnie też się podoba rudy z fioletem,przynajmniej jest barwnie jesienią
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Pięknie Ci się wszystko rozrasta Aniu a połączenie chryzantemy z marcinkiem bardzo udane! 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
W naturze kolory same się dobierają i jest wspaniała. Uważam, że rudy i fiolet pasują wyjatkowo dobrze 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, świetnie się roślinki zaklimatyzowały u Ciebie i super rosną. Bardzo fajne masz rabatki i robisz świetne zdjecia 
Aniu, rabatę będziesz w następnym sezonie przerzedzać i będą nowe zdjęcia.
Ten fiolet z rudym fajnie wygląda.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Mam nadzieję, że między perukowcem, a świerkiem jest co najmniej 3 metry odległości, bo będziesz je kilofem wykopywać
Mój perukowiec "pochłonął" kalinę, cztery hosty i setkę szafirków. Teraz musiałam to wszystko przesadzić, oczywiście cebule sobie odpuściłam, bo uszkodziłabym wszystkie korzenie.
Całe szczęście, że u mnie nie jest tak kamienisto, jak u Ciebie
Mój perukowiec "pochłonął" kalinę, cztery hosty i setkę szafirków. Teraz musiałam to wszystko przesadzić, oczywiście cebule sobie odpuściłam, bo uszkodziłabym wszystkie korzenie.
Całe szczęście, że u mnie nie jest tak kamienisto, jak u Ciebie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Hi, hi sadzisz tak samo jak ja.
Tylko, że ja robię tak od 10 lat i już zaczęłam pragnąc trochę przestrzeni na rabatach, bo zrobiło się zbyt ciasno.
Całe szczęście, ze u mnie koty nie mają takiej kuwety. Mój Fleszor chyba je wypłasza
Tylko, że ja robię tak od 10 lat i już zaczęłam pragnąc trochę przestrzeni na rabatach, bo zrobiło się zbyt ciasno.
Całe szczęście, ze u mnie koty nie mają takiej kuwety. Mój Fleszor chyba je wypłasza
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jule! Mimo upływu 2 sezonów (15 IX zaczęłam 3 rok w moim coraz mniej nowym domu) nadal zachwycam się, jak wszystko ładnie sie rozrasta
ZResztą jak na razie jestem na etapie ciągłego powiększania i tworzenia nowych rabat, więc nadal dokupuje nowe rośliny
I zapewniam Cię, że nie wszystkim tak sie rozrastają. Te same rośliny kupione przez moja bratową w tym samym czasie wcale nie wyglądają tak dobrze jak moje, a u nich klimat jest bardziej sprzyjający...
Teresko! "Troszkę" zarosła i "troszkę" się powiększyła
I masz tak jak ja- poza ogrodem różowy nie ma specjalnej racji bytu!
Lodziu (DuczekiOsia)! Dzięki
Jak to zobaczyłąm z góry, to postanowiłam się i z Wami podzielić radością, że wszytsko tak ładnie rośnie!
Marysiu (Maska)! Mam jeszcze tak dużo miejsca do obsadzenia, że sadzonki bardzo mi sie przypadzą, a i na forumkowe wymiany będzie
I jeszcze nie doszłam do tego etapu, że mi się wydaje, że już wszystko gotowe
Jeszcze chyba długo nie... Co do połaczeń kolorystycznych juz dawno doszłam do wniosku, że w przyrodzie obowiązują nieco inne zasady, a dokładnie - brak zasad. Jakbym się tak dobrze zastanowiła nad kolorem kupowanej chryzantemy, to pewnie wyszłabym z założenia, że w tym otoczeniu rudy jest wykluczony. A tak? Fajnie wyszło
Dorotka (dorcia7)! Prawda, że fajnie. 'Daje' nieco po oczach, ale aż mi się ryjek śmieje na ten widok
Maryniu (marpa)! (nie)Dziękuję - by nie zapeszać. Rabatka ma dokładnie 16 miesięcy. To chyba nie tak dużo, a zmiana kolosalna. Fioletowo - rude szaleństwo też mi się podoba
Ewo (ewa w)! Myślę dokładnie tak, jak Ty
Mariolu (kropelka)! Dzięki za takie miłe słowa. Fajnie, że Ci się podoba
Beatko (beata68)! Będę, będę... Ale mam do powiększenia i to znacznego inną rabatę, więc mam gdzie... Podejrzewam, że i tak będę miała za mało roślin. Ale lista chciejstw jest długa!
Iwonko (heliofitka)! 3 metry jest na pewno. Poza tym z tego, co widzę to świerk rośnie bardzo wolno (taki zresztą miał być). A jak widać na zdjęciach z góry mogę sobie powiększyć te rabatę i to sporo. A kamieni jest tyle, że kilof niespecjalnie sie sprawdza. Raczej sztychówka i mozolne wykopywanie ich po kolei. Choć juz wiele miejsc jest 'obrobionych' tzn. kamienie wykopane, a miejsca uzupełnione dobrą ziemią.
Gosiu (margo2)! Za czasów mojej Neski inne koty się nie zbliżały do ogrodu. Widziałam kiedyś, jak przyczajona leżała za domem i prychała na pręgowca, który zamierzał wejść na jej teren. Niestety Neska skończyła tragicznie, a ja nie umiem wziąć kolejnego kota, bo boję się, że skończy jak ona - pod samochodem. Co do nasadzeń... Taki busz mi się podoba i na tym etapie plewienie już nie jest taką męką. Może kiedyś zamarzę o innym typie rabaty, ale nie prędko
Ja tak po prostu lubię 
Teresko! "Troszkę" zarosła i "troszkę" się powiększyła
Lodziu (DuczekiOsia)! Dzięki
Marysiu (Maska)! Mam jeszcze tak dużo miejsca do obsadzenia, że sadzonki bardzo mi sie przypadzą, a i na forumkowe wymiany będzie
Dorotka (dorcia7)! Prawda, że fajnie. 'Daje' nieco po oczach, ale aż mi się ryjek śmieje na ten widok
Maryniu (marpa)! (nie)Dziękuję - by nie zapeszać. Rabatka ma dokładnie 16 miesięcy. To chyba nie tak dużo, a zmiana kolosalna. Fioletowo - rude szaleństwo też mi się podoba
Ewo (ewa w)! Myślę dokładnie tak, jak Ty
Mariolu (kropelka)! Dzięki za takie miłe słowa. Fajnie, że Ci się podoba
Beatko (beata68)! Będę, będę... Ale mam do powiększenia i to znacznego inną rabatę, więc mam gdzie... Podejrzewam, że i tak będę miała za mało roślin. Ale lista chciejstw jest długa!
Iwonko (heliofitka)! 3 metry jest na pewno. Poza tym z tego, co widzę to świerk rośnie bardzo wolno (taki zresztą miał być). A jak widać na zdjęciach z góry mogę sobie powiększyć te rabatę i to sporo. A kamieni jest tyle, że kilof niespecjalnie sie sprawdza. Raczej sztychówka i mozolne wykopywanie ich po kolei. Choć juz wiele miejsc jest 'obrobionych' tzn. kamienie wykopane, a miejsca uzupełnione dobrą ziemią.
Gosiu (margo2)! Za czasów mojej Neski inne koty się nie zbliżały do ogrodu. Widziałam kiedyś, jak przyczajona leżała za domem i prychała na pręgowca, który zamierzał wejść na jej teren. Niestety Neska skończyła tragicznie, a ja nie umiem wziąć kolejnego kota, bo boję się, że skończy jak ona - pod samochodem. Co do nasadzeń... Taki busz mi się podoba i na tym etapie plewienie już nie jest taką męką. Może kiedyś zamarzę o innym typie rabaty, ale nie prędko
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Aneczka , bardzo fajne te Twoje fotki przed i po...super wszystko rosnie
Motylki pykaj ile wlezie ...to juz nasze ostatnie
Kolorki przefantastic...dawaj wiecej bo mnie dołek dopada
Motylki pykaj ile wlezie ...to juz nasze ostatnie
Kolorki przefantastic...dawaj wiecej bo mnie dołek dopada