A takiej hortensji nie znam, ciekawe ma liście.
Nareszcie robię to co lubię
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: nareszcie robię to co lubię
Fantastyczne zakupy
Ja nie mam odwagi jeszcze kupić Magnolii, boję się że przemarznie.
Jolcia - ja największą głupotę zaliczyłam przy sadzeniu drzew. Najpierw posadziłam dwie brzozy, wierzbę, robinię i sumaka. A potam jak rozsiały mi się sumaki po całej działce i nie miałam sumienia ich wywalać to zaczęło się robić ciasno i jedne drzew zaczęły wchodzić na drugie, pokrzywiły się i zwłaszcza iglaki zaczęły brzydko rosnąć. We wszystkim należy zachować umiar. Szkoda tylko że wiem to dopiero taraz.
Z innymi roślinami jest mniejszy problem, zawsze można przesadzić. Z drzewami tak się nie da.
- kwiaciara
- 200p

- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witaj Jolciu
Rozpocznę od przeprosin. Tyle się działo u mnie w sezonie letnim, zaniedbałam koleżanki, zaglądałam , a nie odzywałam się i czas zleciał. W ciągu zimy będziemy wszystkie częściej kontaktować się. Serdecznie dziękuję za list!!
. (więcej na pw). Sporo musiałam się cofnąć od ostatniej mojej wizyty u Ciebie. Bardzo apetyczny ogród, roślinki nowo zakupione super - magnolie, azalie. I te kamulce super. Jak je przytachałaś? Domyślam się, że przywiezione. Cudny widok tego tarasu z piękną balustradą, kostka fantazyjnie ułożona i to wszystko sprawia taki ład, plus nasadzenia . Nie uszły mi uwadze skrętniki, na które nie zwracałam szczególnej uwagi , do teraz. Oczywiście podziwiam storczyki, jeszcze ani jednego nie posiadam i nie posiadałam. Pozdrawiam.
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Wszystkim tym, którzy zaglądają tutaj czasami bardzo dziękuję. Zapraszam częściej, chociaż gospodyni się nie spisuje i sama nie za często pozostawia ślad. Miałam ciężkie dwa tygodnie w pracy i to było głównym powodem. Dziękuję za milusie słowa pod moim adresem. W ogrodzie powoli rośliny przygotowują się do zimowego spoczynku. Dziś miałam zamiar dokończyć kilka małych robótek, ale było tak zimno że dałam spokój. Dla Was trochę kwiecia, który jeszcze w formie szczątkowej pozostał w ogrodzie

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Jestem znowu
Podziwiam Twoje krolestwo!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No jeszcze całkiem sporo kwitnie jak na tę porę roku. Też w lesie odnalazłam jeden kwiat naparstnicy który się rozsiał. Poza tym buro i ponuro. Wybitnie błąd ogrodnika w nasadzeniach 
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
powojnik bardzo ładny, a ta różowa różyczka ma takie cętkowane listki ??
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Bogusiu witaj w moich progach, wpadaj częściej. Wczoraj byłam z rewizytą u Ciebie.
April to nie jest naparstnica, chociaż łudząco podobna. Pan mówił jak się nazywa ale w moim wieku jak od razu nie zapiszesz to
DuczekiOsia ta różyczka to THE FAIRY a pod nią miodunka. To właśnie ona daje takie wrażenie. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi.
- bwoj54

Jolu , z wielką przyjemnością spaceruję po Twoim ogrodzie. Co to za kwiatek różowy / chyba pnącze?/ na 4 zdjęciu . Będę tu wracała. Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- kwiaciara
- 200p

- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
No niestety mamy jesień, idzie zima, będzie zimno i ponuro, ale niebawem nadejdzie wiosna i nasze roślinki znów będą cieszyć swym urokiem i kwieciemjolcia1212 pisze: Dla Was trochę kwiecia, który jeszcze w formie szczątkowej pozostał w ogrodzie
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Jolu, ale jesień to chyba jeszcze do Ciebie nie zawitała. Masz tak kolorowo 
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Piękne kwiaty październikowe. Oby utrzymały się jak najdłużej.
- bwoj54

Witaj Jolu!
Wpadłam przywitać się i życzyć przyjemnej niedzieli!
Jolu, jak na szczątkowe kwiecie - to całkiem ładne. Mi do gustu bardzo przypadła piękna różowa różyczka i penstemon. Myślę, że pięknie wyglądałby obok tej róży. Mam podobnego, ale w czerwonym i fioletowym kolorze, ale takiego jeszcze nie widziałam. Bardzo ładnie wygląda ten biały kolor muśnięty różem.