Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
grigori24 pisze:Gabi rośliny super , azalie rewelacja , już chciałem poczęstować się truskaweczką mniam mniam.Ogródek pod folia tylko pomarzyć ;:8 ;:8 ;:8 .
Pw.
Tak Grzesiu, azalie są śliczne, szkoda tylko że nie moje
Wiolu, część truskawek miałam przykryte całą zimę włókniną i dlatego będzie szybszy zbiór.violetta pisze:Dorodne masz już warzywka w swojej folijce i jak smakowicie wyglądaja twoje truskaweczki.U mnie dopiero kwitną.
Druga część nie była przykryta i w ten sposób - mam nadzieję - wydłuży mi się okres zbioru.
Dorotko nie pamiętam dokładnie kiedy wsadzałam pomidory do folii, wydaje mi się że gdzieś w połowie kwietnia.korzo_m pisze:Gabrysiu już któryś raz z rzędu dostałam u Ciebie szoku, ale duża kapusta, pomidory również![]()
![]()
kiedy Ty to wszystko sadziłaś?
Musiałabym sprawdzić posty, bo chyba pisałam o tym.
A kapustę sadziłam tydzień po świętach Wielkanocnych.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- grazyna45

- Od: 3 maja 2008, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Gabrysiu-byłam u Ciebie -przepiękny ogród ,a w nim jeszcze piękniejsze kwiaty,a funkie to moje wielkie marzenie.Lubie te kwiaty,ale mam dopiero dwa rodzaje ale z nadzieja szukam następnych. Piękne fotki-oj muszę sie podszkolić-pozdrawiam,,u nas susza ,prosimy o deszcz-grazyna45 -zapraszam do mnie w najblizszym czasie
- Gabriela

Ha... Bogusia, żebyś Ty wiedziała !bogusia177 pisze:Gabrysiu :P coś mi się zdaje ,że ja już w tej folii byłam ;:2 ale Ci wszystko podrosło :P
a teściom trzeba było azalie wykopać i przywieżć do domku ,takiej synowej to by pozwolili :P![]()
Teść to dałby mi wszystko, ale teściowa ?

No a w folii - też tak mi sie wydaje że byłaś

- Gabriela

Grażynko, ja miałam funkie już dawno, ale tylko trzy i jedną miniaturową.grazyna45 pisze:Gabrysiu-byłam u Ciebie -przepiękny ogród ,a w nim jeszcze piękniejsze kwiaty,a funkie to moje wielkie marzenie.Lubie te kwiaty,ale mam dopiero dwa rodzaje ale z nadzieja szukam następnych. Piękne fotki-oj muszę się podszkolić-pozdrawiam,,u nas susza ,prosimy o deszcz-grazyna45 -zapraszam do mnie w najblizszym czasie
Ale od kiedy jestem na forum, przybyło mi ich trochę i mam już całkiem sporą kolekcje.
Zobaczysz, i Ty będziesz miała więcej.
Deszczu mogę Ci odstąpić, u mnie już jest go dosyć, a do Twojego ogrodu oczywiście przyjdę.
- Gabriela

Witam Izo !liska pisze:Gabi nie wiem co powiedzieć. Ponad setka stron.... Dopiero zaczęłam oglądać....chciałam tylko szybko wyrazić swój zachwyt i wracam do zwiedzania ogrodu.
Sama nie wiem kiedy się zrobiła ta "setka".
Mnie też z początku przerażało to, że miałam nie jeden ogród zwiedzić w którym było sto stron.
Ale jakoś poszło, choć nie wszystkie zwiedziłam dokładnie.
Pomyślałam, że od wiosny zacznę je śledzić , to będzie tak jakby od początku.
I tak zrobiłam. Ale i tak nie jesteśmy w stanie być na bieżąco, i nie wiem czy kiedykolwiek się uda.