Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Cześć Aguś i M :wit
Ale niespodzianka! To że Aga jest supermenką to wszyscy wiemy :D
Aga, ja u Ciebie zakochalam się w kosodrzewinach i tej cudnej sosence, co rośnie niedaleko ławeczki (z długimi igłami) ;:180 Chciałabym je dosadzić do leśnego zakątka u mnie..
Zamiast żylistków widziałbym coś lisciastego, ale w kolorze bordowym - uwielbiam te kontrasty u Ciebie...kolory i formy tak fantastycznie się przenikają...a rabaty są wielowymiarowe, ale nie balaganiarskie. Brakuje mi u siebie takiej różnorodności krzewów iglastych i lisciastych, muszę nad tym popracować ;-)
Miłego dnia pracującego w domu! U nas słonko za oknem ;:3
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aguś, ale niespodzianka z twoim M ;:215
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Haha, ale się porobiło :lol: :lol: Skoro M. zawitał to teraz nowe części wątku trzeba będzie zakładać co 2 tygodnie :wink:

Widzę, że ogromne zmiany się szykują. Muszę to pokazać mojemu M., który twierdzi, że mam coś nie tak z głową (no trochę łagodniej to ujmuje), bo ciągle coś przesadzam i wywalam :roll: Ty, Aguś, wywalasz krzaki, ja - oprócz krzaków - płożące jałowce, bo mnie denerwują jednak i przestały mi się podobać :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dominiś, u mnie płożące jałowce mają swoje miejsce i lubię je. Jakby tak policzyć, to kilkadziesiąt się zbierze :) Możemy zrobić wymianę, chociaż skoro Ty wymieniasz też krzaki, to nie wiem, co mogłabym zaproponować :)
Czy ja mam coś z głową - na pewno. Ale tłumaczę sobie, że dążę do czegoś ładniejszego, co lepiej się sprawdzi na danym stanowisku, w otoczeniu konkretnych roślin, których możliwości już poznałam. Więc jeśli masz to samo, to nie miej wyrzutów, tylko przesadzaj i zmieniaj :)
PanM mnie dzisiaj konkretnie zaskoczył; widocznie ma już dość stanu zamkniętych ust ;-))
Aga, nie mam pojęcia co on wyczynia i jak to dalej będzie :) Coś czuję, że bezkarnie zacznie podważać moje pomysły ;-))
Robaczku, wydaje mi się, że pokrój himalajki idealnie wpasuje się w klimat ogrodu romantycznego... zobacz jaką ona ma piękną sukienkę... Nie zastanawiaj się zbyt długo, ale dobrze obmyśl dla niej miejsce :)
Bordo zamiast żylistków - masz na myśli tę tylną rabatę? Pomyślę, chociaż mnie tam pasuje biel. Masz jakąś konkretną roślinę na myśli? Bo ja planowałam wsadzić dwie brzozy o białych pniach między te kolumnowe jałowce, których to korony (brzóz) będę trzymać w ryzach, a w ich nogi kompaktowe kaliny.
M. oszalał normalnie :) Nie wiem, czy ktoś w ten sposób funkcjonuje na forum i nie wiem, czy taka symbioza się sprawdza ;-))
Miłego!
Kasiu, fajnie było pogadać :) Plany masz ciekawe i nie mogę się doczekać, kiedy to wszystko zobaczę na własne oczy. Hortensje chyba kupię u Ulińskich lub u Grąbczewskich - bliżej niż Szmit, a ceny podobne i łatwiej przewieźć.
Tak, też uważam że PanM powinien mieć avatar :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PanieM prosimy o avatar ;:333 i może wątek :;230 Pana spojrzenie może być bardzo interesujące ;:109
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

W takim razie jakoś będę musiała je wykopać i umówić się z Jolą przed Waszym zebraniem - to sobie zrobicie z nimi, co będziecie chciały :wink:
x-ag-a
---

Post »

Dominiś, dzięki wielkie, ale ja na razie miejsca nie mam :lol: A przed zebraniem możemy się umówić na kawę ;-)
Doris, nie prowokuj, proszę, bo założy :lol:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguś chciałabym zobaczyć fotki PanaM ...powaga,ciekawa jestem jak spostrzegacie ten sam ogród ;:108
x-ag-a
---

Post »

Na fotkach M. nie byłoby róż, to pewne ;-))

Tymczasem moi drodzy, złapał się kolejny kret! :twisted:

Mokro:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Piękne ujęcia ...w kroplach wody ...jakby zawieszone w próżni ...nie tylko mokro , ale i makro ;:138 .

Chwała Najwyższemu , że mój M w świecie wirtualnym nie umie się poruszać :tan .

P.S. Mam propozycję dla Twojego M ; może faktycznie założy wątek i pokaże ogród widziany jego oczyma .
A tak , nawiasem mówiąc ... to jest prawie (chociaż w pewnej reklamie , pewnego napoju - słowo " prawie " stanowi wielką różnicę ...podsłuch kontrolowany :;230 .

Aguniu , a co do kalin , to może skusisz się na Kalina bodnantska ' Dawn ' , Kalina japońska ' Cascade ' - są przepiękne .
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ale się porobiło ;:138 ;:138 ;:138 , PanM, do Ciebie się wpisał. Wiem, że działacie w doskonałej symbiozie, więc na pewno nic strasznego nie odkrył w wątku.
Popieram dziewczyny, że avatarek by się przydał, a może i wątek? Takie inne spojrzenie na ten sam ogród mogłoby byc fajne.
Agnieszko, teraz wiem jak ogromne krzewy na mnie czekają ;:180 . Dzięki Tobie i Kasi siedlisko od razu się zmieni nie do poznania (nie wiem czy dobrze to napisałam :oops: ). Na pięciorniki tez jestem chętna jakby co :wit . Mnie się podobają i z tego co wiem, nadaja się na takie stanowiska jak u mnie, więc jakby co to ;:168 je chętnie.
Twój Ogród jest zachwycający, w słońcu, w deszczu, o każdej porze roku.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Zdjęcia odjęły mi mowę :shock: ;:180 ;:167
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak długo masz różę Mr John Laing? Ja kupiłam w tym roku i ciekawa jestem jaki urośnie (zbieram doswiadczenia od posiadaczy), ale pewnie dość wysoki ;:173

Pieknie się wszystko przebarwia! :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu witam Cię w kolejnej części Twojego wspaniałego wątku. ;:196
Aż się za głowę złapałam, gdy zobaczyłam ilość stron.
Piękne deszczowe fotki.
Gratuluję złapania kreta. ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

A mnie się ta fotka podoba :D tytuł: Przenikanie