A faktycznie rano patrzę w lustro z pełnym zadowoleniem, bo jestem bez okularów. -8,5 i i - 5.5 dioptri plus astygmatyzm robi swoje
Ogród w dolinie część 2
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 2
Dziękuję Ci Grażynko
A faktycznie rano patrzę w lustro z pełnym zadowoleniem, bo jestem bez okularów. -8,5 i i - 5.5 dioptri plus astygmatyzm robi swoje

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Sweety, cudny przegląd Twojego świata w skali makro
Daturki dwukolorowe bajeczne, różyczki skąpane w porannej rosie i bardzo wesołe dalie - Twój ogród błyszczy kolorami i słońcem, jest cudnie 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu a jest jakaś wada wzroku która powoduje że wszystko szczuplejsze się wydaje
, bo mnie taka by się bardzo przydała jak rano koło lustra przechodzę 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Czyli każdym okiem inaczej patrzysz na świat - dokładnie tak samo jak ja........

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sweety

Tereska! Dokadnie mniejsze, szczuplejsze, ale i krzywe. O ile w ogóle coś zobaczysz 
Grażynko! Dokładnie, ale nie narzekam
A szkła kupuję indeksowane. Drogie, ale za to okulary nie wygladaja jak denka od butelek
Kłopot jest tylko wtedy, gdy trzeba wyregulować brwi ...
Grażynko! Dokładnie, ale nie narzekam
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ależ się uśmiałam - to samo widzę patrząc z rana w lusterko i mówię do siebie - cosik się nie starzejesz no bo zmarszczek nie widzę ...sweety pisze:Dziękuję Ci Grażynko![]()
A faktycznie rano patrzę w lustro z pełnym zadowoleniem, bo jestem bez okularów. -8,5 i i - 5.5 dioptri plus astygmatyzm robi swoje![]()
![]()
Trzy zabiegi za mną, sztuczne soczewki i nadal czasami błądzę we mgle ale ma to tez dobre strony bo szczegółów nie widać.
Aniu hydroponike zgłębiam od 3 lat i jestem nią zafascynowana - moje fiołki afrykańskie wszystkie tylko w hydro bo w ziemi nie umiałąm ich uprawiać i wiele pozostałych. Dla alergikó to wspaniała metoda bo zdrowiej a w ziemi zarodniki pleśniowe zdarzaja sie.
Chętnie służę pomocą jakby co ... a teraz pozdrawiam i uciekam na kawkę. Pa
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...przyszłam z rewizytą ... znam Twój Aniu ogródek,bywałam tu od pierwszej strony nie wpisując się...
..piękne róże skąpane w kroplach deszczu...
zobaczyłam koleusik czy możesz mi podać jego nazwę...
..piękne róże skąpane w kroplach deszczu...
zobaczyłam koleusik czy możesz mi podać jego nazwę...
- sweety

Nie będę Wam żałować... 

I znalazłam w ogrodzie grzyba. Szkoda, że nie jest to, jak u innych, np. maślak

Jak już niektórzy wiedzą, wczoraj za makulaturę dostałam 2 dęby czerwonolistne

A na koniec mały widoczek na ganek, gdzie ostatnio zamieszkała dodatkowo datura. Ma tam znacznie cieplej i wiatry jej nie straszne

Kasiu (robaczek_poznań)! Dzięki za takie miłe słowa
A wyżej ciąd dalszy mojego świata w skali macro
Tosiu! Skoro tylko Ci się podoba, zaglądaj kiedy tylko najdzie CIe ochota
Mam nadzieję, że pomogłam jeśli chodzi o wstawianie zdjęć!
Krysiu (christinkrysia)! Śmiech to zdrowiem, a dystans do siebie - bezcenny. Mogłabym narzekać, biadolić itd., że słabowidzę, a tak wielu nie zdaje sobie z tego w ogóle sprawy. Żyję normalnie i dobrze mi z tym. Co do hydroponiki na pewno skorzystam
Fiołki afrykańskie... I mnie dotyczas za bardzo nie wychodziły. Na razie mam znowu jednego i trzy listki w wodzie. Dobry moment, by spróbować
Misiu! Najważniejsze, że Ci się podoba. Bez względu, czy się wpisujesz, czy nie. Niestety nazw koleusików nie znam. To w ogóle tegoroczne odkrycie, choć dawno temu w liceum miałam 'pokrzywkę', jak się to kiedyś nokreślało. Nie wiedziałam jednak, że tak ładnie rosną na tarasie. Zrobiłam już odszczepki z tych dwóch, co mam. Dostałam od Niuni1981 trzy inne. Słowem, wzięło mnie. Podejrzewam, że pytasz o pstrokatego (a nie zielonego). Jeśli tylko masz ochotę, to jeszcze da się zrobić...

I znalazłam w ogrodzie grzyba. Szkoda, że nie jest to, jak u innych, np. maślak
Jak już niektórzy wiedzą, wczoraj za makulaturę dostałam 2 dęby czerwonolistne
A na koniec mały widoczek na ganek, gdzie ostatnio zamieszkała dodatkowo datura. Ma tam znacznie cieplej i wiatry jej nie straszne
Kasiu (robaczek_poznań)! Dzięki za takie miłe słowa
Tosiu! Skoro tylko Ci się podoba, zaglądaj kiedy tylko najdzie CIe ochota
Krysiu (christinkrysia)! Śmiech to zdrowiem, a dystans do siebie - bezcenny. Mogłabym narzekać, biadolić itd., że słabowidzę, a tak wielu nie zdaje sobie z tego w ogóle sprawy. Żyję normalnie i dobrze mi z tym. Co do hydroponiki na pewno skorzystam
Misiu! Najważniejsze, że Ci się podoba. Bez względu, czy się wpisujesz, czy nie. Niestety nazw koleusików nie znam. To w ogóle tegoroczne odkrycie, choć dawno temu w liceum miałam 'pokrzywkę', jak się to kiedyś nokreślało. Nie wiedziałam jednak, że tak ładnie rosną na tarasie. Zrobiłam już odszczepki z tych dwóch, co mam. Dostałam od Niuni1981 trzy inne. Słowem, wzięło mnie. Podejrzewam, że pytasz o pstrokatego (a nie zielonego). Jeśli tylko masz ochotę, to jeszcze da się zrobić...
Aniu......zdjęcia super!
a mój Avalonek kwitnie i pachnie niesamowicie! od wczoraj już siedzi w ziemi
teraz tylko poluje na Lancelota i Króla Artura.......pierwszego już niedługo zamówię zaś Artura poszukam......hehe a może i gdzieś wypatrzę Ginewrę i Merlina, no Morganą też nie pogardzę
coś wiem o okularkach.....hehe no w końcu -8 (no właściwie to -9) to ja mam ale od 7 już lat noszę soczewki i jest o nieeeebo lepiej!
a mój Avalonek kwitnie i pachnie niesamowicie! od wczoraj już siedzi w ziemi
teraz tylko poluje na Lancelota i Króla Artura.......pierwszego już niedługo zamówię zaś Artura poszukam......hehe a może i gdzieś wypatrzę Ginewrę i Merlina, no Morganą też nie pogardzę
coś wiem o okularkach.....hehe no w końcu -8 (no właściwie to -9) to ja mam ale od 7 już lat noszę soczewki i jest o nieeeebo lepiej!
- sweety

Marto! Z moich Avalonków także jestem bardzo zadowlona i nie mogę się wręcz napatrzeć na ich piękne kwiaty
A jak fajnie zmieniają swe kształty... Jak Ci się uda zdobyć resztę, to będzie niezła tematyczna rabata
Co do wzroku, soczewki przy astygmatyźmie są drogie, więc ja nadal jestem okularnicą 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ach, dech mi zaparło od tych piękności. Jestem pod wielkim wrażeniem bogactwa Twoich kwiatów, ich kolorów , kompozycji....po prostu szok. Ślicznie
będę do Ciebie zaglądała , by cos ciekawego podpatrzeć i poznać nieznane mi odmiany np. dalii , uwielbiam je. Jeśli mozesz zrób mi ściągawkę z tych odmian.Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Po prostu pięknie. Ja tu bynajmniej jesieni nie widzę i zapytuję, kiedy Ty masz czas na wszystko? Ogród zrobiony, zdjęcia są, odpowiadasz na bieżąco. Podziel się czasem lub powiedx jak zrobić sobie klona.
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Och, jaka piękna złota i kolorowa jesień w detalach 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.