W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Iwonko u Ciebie jeszcze tak pięknie kwitną mieczyki a moje już do wykopania się szykują.
Arbuz własnej hodowli smakuje rewelacyjnie ,kiedyś też sadziłam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko arbuz wygląda bardzo apetycznie, nawet nie wiedziałam, że są takie żółciutkie odmiany :D
Łany smagliczki prześlicznie wyglądają....wyobrażam sobie jak cudnie pachnie w okolicy :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,też mam aptenię,ale nie udaje mi się nigdy jej przechować,jak to robisz?Delosperme kupiłam we wrześniu i nie wiem czy mam ja nakrywać czy poradzi sobie w gruncie?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu moje mieczyki to jakieś niedobitki jeszcze kwitną większość już ma suche badylki i też nadają się już do wykopania, ale że jest jeszcze czas to niech sobie kwitną. Arbuza z własnej hodowli mam pierwszy raz, faktycznie był dobry, a drugi czekał aż wrócimy i wrony się nim poczęstowały a był żółty w środku :(
Aguś ja tez nie wiedziałam że są takie odmiany dostałam dwie maleńkie sadzoneczki i taki wyrósł drugi miał zieloną skórkę a był żółty w środku ale niestety wrony urządziły sobie w nim stołówkę.
Małgosiu moja aptenia stała w zimie na południowym oknie w kuchni podlałam ją jak sobie o niej przypomniałam i jakoś przetrwała, przechowywałam ja pierwszy raz nic o niej niewiedząc teraz narobiłam sadzonek i zobaczymy jak to będzie.
Ja z delospermy też zrobiłam sadzonki i bedę trzymać w domu ale to co zostało okryję i zobaczymy wiosną czy uda się jej przetrwać. Tadek mówił że one nie zimują w gruncie szczególnie te różowe, bo ja mam też żółtą z którą nie ma problemu zimuje i nic jej się nie dzieje jak chcesz mogę Ci podesłać sadzonki.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Datura pięknie zakwitła ;:138 Ho ho i jakiego arbuza się doczekałaś super :D Mieczyki i u mnie rozłożyły kwitnienie i jeszcze jakieś niedobitki są.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,jak zimuje w gruncie to chętnie.U nas na agrze kupowałam 4 gatunki,ale zółtej nie mieli.Trudno,niech radzą sobie same,ewentualnie natkne doniczki do góry dnem,dostepo powietrza bedzie,a do chowania mam tyle,ze juz nie bedę się z nimi bawić.Czym mogłasbym sie zrewanżować?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosia07 -Gosiu datura faktycznie pięknie zakwitła ale w nocy z piątku na sobotę tak wiało że się przewróciła i strasznie ją wiatr sponiewierał.
małgocha1960 -Gosiu ona zimuje bez problemu więc w poniedziałek Ci ją zapakuję i wyślę czy może chcesz coś jeszcze, napisz mi pw z adresem :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko ja chyba przespałam wichurę, gdyż w żaden sposób nie kojarzę, kiedy to było. :;230
Może dlatego, że nie wyjeżdżaliśmy na wieś, gdyż tam burzy i wiatru bardzo się boję. :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I u nas mocno powiało ;:oj Ale zaczęło się już wczoraj popołudniu, więc udało mi się zabezpieczyć doniczkowce ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,co to są za kwiatki na 35 stronie z 5 września takie niskie jakby miniaturka gerberry?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko nie pamiętasz bo mi się wieczory pomyliło to było z soboty na niedzielę :oops: a poza tym to u mnie w szczerym polu to mogło wiać mocniej niż u Ciebie w mieście.
Aniu u mnie to i dzisiaj wiało ale już nie tak, do tego jeszcze teraz leje deszcz, a mój M się cieszy bo wczoraj przeadzał kilka choinek i sadził poziomki i truskawki a to wszystko dlatego że ja się wziełam za mycie okien :wink:
Gosiu to jest osteospermum - stokrotka afrykańska
na dzisiejszy wieczór kilka aksamitek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Fakt, pięknie podlewa nam działki ;:138 ;:138 momentami pada bardzo gęsty i mocny deszcz ;:138 . :wit
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Oj pada pada cieszą się ogrodnicy.... Ale fajne te aksamitki ja osobiście nie przepadam za nimi ale jak tak patrzę na nie to myślę że jednak się skusze w przyszłym roku bo wnoszą dużo ciepła do ogrodu, a podobno są już białe odmiany to może i różowe wyhodują :lol:
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu masz racje wczoraj ładnie nam podlało działeczki, a ja dzisiaj miałam ciąg dalszy mycia okien ale jakoś nic nie pada jeszcze :(
Sylwio deszczyk popadał solidnie ale był bardzo potrzebny naszym roślinkom miałam nadzieję że i dziś popada ale jakoś nic nie kropi, może teraz czeka na Twoje okna :;230 Ja za aksamitkami też nigdy nie przepadałam ale one bardzo długo kwitną aż do mrozów i dlatego są u mnie. Masz rację chyba w tym roku pojawiło się kilka nowych odmian i kolorów może kiedyś będą i różowe...
Teraz kilka zdjęć z mojego ogródka tego co mi jeszcze kwitnie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka jeszcze dużo kolorów u ciebie sporo roślin kwitnie ja też mam aksamitki one tak długo ożywiają ogród podsadzam nimi inne rośliny,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”