Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
Witaj Agniesiu! Czy po posadzeniu teraz traw powinnam je ściąć? Tak mi poradzono, aby się lepiej ukorzeniły?
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Bogusiu, witaj! Trawy zawsze przycinam wiosną... moim zdaniem nie ma potrzeby obcinać ich teraz, kiedy są najbardziej dekoracyjne... ukorzenią się tak czy inaczej, mają jeszcze dużo czasu. Jakie kupiłaś odmiany? Pozdrawiam serdecznie!
Iwonko, mojego psa przycinał od początku M. skracając mu gałązki o 1/2. Teraz wystarczy wiosną obcinać młode przyrosty o 1/3, zabieg można powtórzyć w lecie, nie później niż na początku sierpnia. Dziękuję za odwiedziny!
Madziu, dobrze, że mi przypomniałaś! Powinnam znowu dokupić dynie, zarówno do konsumpcji (zupa, pieczony kurczak z dynią), jak i ozdoby wejścia do domu
Incrediball to piękna hortensja 
Ilonko, a ja się raczej wstrzymam do wiosny z nową rabatą, z różnych powodów... jeszcze zobaczę. Dzisiaj na szczęście piątek i póki co, planuję relaks, ale na pewno coś w ogrodzie też zrobię
Miłego weekendu!
Marzenko, to jakaś większa naprawa się szykuje... tak czy inaczej, niech pójdzie gładko.
Iwonko, mojego psa przycinał od początku M. skracając mu gałązki o 1/2. Teraz wystarczy wiosną obcinać młode przyrosty o 1/3, zabieg można powtórzyć w lecie, nie później niż na początku sierpnia. Dziękuję za odwiedziny!
Madziu, dobrze, że mi przypomniałaś! Powinnam znowu dokupić dynie, zarówno do konsumpcji (zupa, pieczony kurczak z dynią), jak i ozdoby wejścia do domu

Ilonko, a ja się raczej wstrzymam do wiosny z nową rabatą, z różnych powodów... jeszcze zobaczę. Dzisiaj na szczęście piątek i póki co, planuję relaks, ale na pewno coś w ogrodzie też zrobię

Marzenko, to jakaś większa naprawa się szykuje... tak czy inaczej, niech pójdzie gładko.
Ja mimo woli już zaczęłam weekend.Pogoda do bani, z domu wyjść się nie chce, dziecko chore.Siedzę więc w domku i odpoczywam.Chyba wezmę się za robótki na drutach. 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, dziękuję za przesyłkę
Fotki jak zawsze cudne, piękne różowe różności
Też mam jakąś ogrodowo-forumową niemoc
Ciepełko z kaloryferów, kocyk, komputer-uwielbiam piątki
Chyba upiekę czekoladowe ciasteczka

Fotki jak zawsze cudne, piękne różowe różności

Też mam jakąś ogrodowo-forumową niemoc

Ciepełko z kaloryferów, kocyk, komputer-uwielbiam piątki

Chyba upiekę czekoladowe ciasteczka

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nie wiem, czy tylko mi się wydaje, czy też odebrałaś mój post, jako atak na Twoją różową jesieńaguniada pisze: Iwonko, jesień w różu występuje - popatrz tylko na wrzosy...

...czyżby dowcip mi się stępił...

Aguś wprost przeciwnie

Wyobraź sobie, jak sunę otulona w fuksjowe kolory pośród szaro odzianych ludzi

Wspaniałego weekendu

Iwonko, atak bez powodu? w połączeniu z Tobą to jest niemożliwe
Nie odebrałam Twojego wpisu w ten sposób, wprost przeciwnie
Tak sobie bajkopisarsko odpowiedziałam, że jesień w różu występuje
Fuksję uwielbiam... musisz wyglądać jak królowa
Jestem już w domu, głowa co prawda ćmi, ale cieszę się ogromnie z wolnego, aż do poniedziałku
Dobrego odpoczynku!
Justynko, cieszę się, że przesyłka dotarła - niech Ci się uda z sadzonkami
Piątek - ja też uwielbiam ten dzień... czekoladowe ciasteczka pobudziły moje kubki smakowe... ja chyba mam do dyspozycji imbirowe
Udanego weekendu!
Aniu, jeśli tylko potrafisz używać drutów, to jak najbardziej zajęcie jest relaksujące
Zdrowia dla dziecięcia, a Tobie pogodnego nastroju życzę 

Jestem już w domu, głowa co prawda ćmi, ale cieszę się ogromnie z wolnego, aż do poniedziałku

Justynko, cieszę się, że przesyłka dotarła - niech Ci się uda z sadzonkami

Aniu, jeśli tylko potrafisz używać drutów, to jak najbardziej zajęcie jest relaksujące

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko to ja ci w takim razie życzę ciepłego i spokojnego weekendu przy imbirowych ciasteczkach. Ja jutro jadę znowu do Szmita, bo nie mogę sobie odpuścić jesiennej odsłony tego ogrodu.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No jasne że piękna ta różowa jesień, zwłaszcza jak ktoś ma fioła na punkcie różowego w ogrodzie

Ja właśnie piekę owsianeklarysa pisze:Chyba upiekę czekoladowe ciasteczka

Wandziu, czytałam o Twoich planach i wierz mi, że gdyby nie opór M. (chociaż może powinnam go najpierw zapytać, a nie przewidywać odpowiedź? ;-)) i chęć odpoczynku w domu, to przyłączyłabym się bez mrugnięcia okiem 
Wspaniałych wrażeń Ci życzę i zazdroszczę!
Dominiko, ha - czyli wszyscy mamy chrapkę na słodkie
Masz fioła na punkcie różowego?
a dlaczego akurat ten kolor?

Wspaniałych wrażeń Ci życzę i zazdroszczę!
Dominiko, ha - czyli wszyscy mamy chrapkę na słodkie

Masz fioła na punkcie różowego?

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Też zaszalałam z kolorem
Kupiłam chabrową kurtkę- płaszczyk i miodową czapkę. Mam też do kompletu taki szydełkowany szalik.
Teraz jesienna słota mnie nie ruszy.
Moje kolory to raczej zachowawczo: czerń, czary, biały i brąz
Fuksjowy mam sweterek i rewelacyjnie poprawia nastrój
Miłego i dziękuję

Kupiłam chabrową kurtkę- płaszczyk i miodową czapkę. Mam też do kompletu taki szydełkowany szalik.
Teraz jesienna słota mnie nie ruszy.
Moje kolory to raczej zachowawczo: czerń, czary, biały i brąz

Fuksjowy mam sweterek i rewelacyjnie poprawia nastrój

Miłego i dziękuję

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Aguś, żebym to ja wiedziała, dlaczego coś mi się podoba, a co inego nie
Uwielbienie do różu w ogrodzie chyba przejawiałam zawsze - najbardziej podobały mi się różowo kwitnące drzewka, różne kwiatki, no i oczywiście róże. Nie wiem, dlaczego, ale większość tych, które mi się podobają, jest różowa, albo ma jakiś różowawy odcień.

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agusiu! Aktualny nabytek traw jest skromny. W ubiegłym tygodniu byłam w Guben i kupiłam Miskanta Kleine Fontane i turzycę siną. Znajomy z Berlina przywiózł mi jakąś NN, a pampasowa mi wymarzła. Po niedzieli wybieram się do szkółki / już wybralam on - line/
1. Imperata cylindryczna Red Baron
2. Miskant Flamingo
3.Miskant Malepartus
4.Miskant Morning Light
5. Proso rózgowate
6. Rozplenica Rennisetum alopesuriodes
7.Turzyca Buchanana i włosista Bronz Forme
Ale zaszaleję, prawda? Pozdrawiam serdecznie.
Jestem pod wielkim wrazeniem Twojej różowej prezentacji. Hortensja oszołamia.
1. Imperata cylindryczna Red Baron
2. Miskant Flamingo
3.Miskant Malepartus
4.Miskant Morning Light
5. Proso rózgowate
6. Rozplenica Rennisetum alopesuriodes
7.Turzyca Buchanana i włosista Bronz Forme
Ale zaszaleję, prawda? Pozdrawiam serdecznie.
Jestem pod wielkim wrazeniem Twojej różowej prezentacji. Hortensja oszołamia.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Człapie po Twoim wyciszającym ogrodzie , chłonę kolory i zapachy babiego lata . Uwielbiam polską Złotą Jesień w kolorach purpury , odcieni pomarańczy , brązów , rudości - wszak urodziłam się jesienią .
Wiesz , tak sobie myślę ,że Twój ogród dla mnie - to swoista terapia na psyche - wycisza myśli rozbiegane , koi nerwy nadszarpnięte i ...odpływam ...nic wtedy dla mnie nie istnieje - tylko spokój , cisza .
Agusiu...dobrze ,ze samopoczucie się poprawiło - na tyle , że możesz funkcjonować .
Pozdrawiam Cię weekendowo

Wiesz , tak sobie myślę ,że Twój ogród dla mnie - to swoista terapia na psyche - wycisza myśli rozbiegane , koi nerwy nadszarpnięte i ...odpływam ...nic wtedy dla mnie nie istnieje - tylko spokój , cisza .
Agusiu...dobrze ,ze samopoczucie się poprawiło - na tyle , że możesz funkcjonować .
Pozdrawiam Cię weekendowo

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś
trzymaj się jakoś, będzie coraz lepiej a ten forumowy niebyt i przesyt ogrodem minie nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Też tak miałam ale parę dni bez forum i ogród w ograniczonym czasie wyraźnie zrobił mi dobrze. Z chęcią zaglądam do cudzych ogródków a i w swoim rada kopię i sadzę.
Ta różowa hortensja jest cudna.

Ta różowa hortensja jest cudna.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tak, to chyba najładniejszy egzemplarz Vanilki na forum. Nie moge się na nią napatrzec.
Przesyt forum i ogrodem? U Ciebie?
Aż mi sie wierzyć nie chce. Chociaz w tym roku faktycznie bardzo dużo pracowałaś.
Ja się cieszę, że niedługo bedzie kilka chwil odpoczynku. Ale potem będe przebierała nogami, kiedy bedzie można wyjśc do ogordu.
Jakos nigdy nie miałam parcia na całoroczne prace ogrodowe. Lubię każdą porę roku. Oczywiście ciepełko najbardziej.
A słodycze też wcinam równo. Nakupowałam sobie całą szufladę. Na razie na pieczenie nie mam ochoty. Zresztą i tak musiałabym sama zjeść całą blaszkę. Dlatego nie wolę nie kusić losu. Takie kupne słodycze zjem, ale mam umiar. Natomiast jeśli chodzi o domowe wypieki to rozsądek się szybko kończy.
Przesyt forum i ogrodem? U Ciebie?
Aż mi sie wierzyć nie chce. Chociaz w tym roku faktycznie bardzo dużo pracowałaś.
Ja się cieszę, że niedługo bedzie kilka chwil odpoczynku. Ale potem będe przebierała nogami, kiedy bedzie można wyjśc do ogordu.
Jakos nigdy nie miałam parcia na całoroczne prace ogrodowe. Lubię każdą porę roku. Oczywiście ciepełko najbardziej.
A słodycze też wcinam równo. Nakupowałam sobie całą szufladę. Na razie na pieczenie nie mam ochoty. Zresztą i tak musiałabym sama zjeść całą blaszkę. Dlatego nie wolę nie kusić losu. Takie kupne słodycze zjem, ale mam umiar. Natomiast jeśli chodzi o domowe wypieki to rozsądek się szybko kończy.