Asia
Mój wiejski bałagan.
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
Anetko! Nie moge oprzec się i zaglądam do Ciebie ponownie. To bagactwo roślin mnie oszołamia. Pięknie, bajecznie, kolorowo....Lubię takie klimaty ...i tam gdzie się da tworzę teraz kolorowe rabatki u siebie. Do tej pory ze względu na pracę zawodową i niewielką ilość czasu w większości ograniczałam się do trawników, nasadzeń drzewiasto - krzewiastych poprzeplatanych bylinami, skalniakami...i ogromnej około 2 arów typowo kwiecistej rabatki/ widać na zamieszczonych zdjęciach/ Teraz dysponując dużą ilością czasu, mając ogród pod " nosem" przeprowadzam totalną reorganizację.Pozdrawiam ! Bedę do Ciebie zaglądała i zapraszam do siebie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Atenko, jak fajnie u Ciebie. Koniecznie poproszę o nasionka nasturcji z czerwonymi plamkami na kwiatkach. dziękuję za odwiedziny
. Twoje drzewo obrośnięte bluszczem jest rewelacyjne
Cała gama kwiatów, kwiatków i kwiatuszków poprzelatana iglakami i trawwami to japradę wyrafinowana sztuka. Co będziesz dzielić?
Cała gama kwiatów, kwiatków i kwiatuszków poprzelatana iglakami i trawwami to japradę wyrafinowana sztuka. Co będziesz dzielić?
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ło matko, to zasypała nas fotkami!
Wspaniały ogród, nie wiem co chwalić bo w sumie wszystkie rośliny bardzo mi się podobają. Zwłaszcza spodobały mi się mieczyki, trawa w ciapki ta wysoka i kilka innych traw zresztą też. Pięknie, nie widać oznak jesieni co u mnie powoli staje się widoczne niestety
Wspaniały ogród, nie wiem co chwalić bo w sumie wszystkie rośliny bardzo mi się podobają. Zwłaszcza spodobały mi się mieczyki, trawa w ciapki ta wysoka i kilka innych traw zresztą też. Pięknie, nie widać oznak jesieni co u mnie powoli staje się widoczne niestety
Bogusiu, dziękuję. Tak, kwiatów mam sporo i uwielbiam ten festiwal barw, gdy kwitną. A pomyśleć,że gdy kupowaliśmy Zagórek miała być tylko trawa i iglaki
Marzko , na pewno będę wykopywać dalie,kanny,mieczyki. I pewnie część będzie do zbycia. A co Cię interesuje z moich roślinek?
Saro, dziękuję za wizytę. Kwiatów przybywa,trawnika ubywa.....
już myślę o kolejnych rabatach, bo właśnie odebrałam paczkę z cebulami lilii i na tych rabatkach, co już są robi się ciasnawo 
Marzko , na pewno będę wykopywać dalie,kanny,mieczyki. I pewnie część będzie do zbycia. A co Cię interesuje z moich roślinek?
Saro, dziękuję za wizytę. Kwiatów przybywa,trawnika ubywa.....
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piszesz że będzie wykopywać dalie a ja znam jedną daliomaniaczkęewa w pisze:Kurcze jak pięknieJak duży masz ogród? Fajnie poogladać zdjęcia z letniego ogrodu. Masz wiele roślin, które bardzo chętnie widziałabym u siebie. A zwierzyniec świetny. Czy on wędruje z Tobą z miasta na wieś czy któreś zostaje na stałe na wsi?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No cytuję ją!
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Atenko - Twoje zdjęcia są tak kwieciste i słoneczne, że aż się zdziwiłam że ciemno za oknem. Czary?
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Po takiej dawce kolorów,musiałam posiedzieć,żeby zebrać myśli
I pierwsze co Ci powiem,to...masz bardzo uporządkowany ten ...bałagan
Wzrok łapczywie oglądał wszystko,ale malwa czerwona,dubeltowa
I to drzewo porośnięte też super wygląda!Jesieni nie spieszy się na Zagórek
No i dobrze
Mówisz,że grzyby masz
U mnie jeszcze nic,liczę na gąski 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mireczko,
dzięki za odwiedziny. Malwa rzeczywiście jest urokliwa.....to takie klimatyczne kwiaty. A co do bałaganu......hmmm.....jak oglądam niektóre ogrody takie zaplanowane,przemyślane i uporządkowane.....to zaraz myślę, że w moim jest wielki miszmasz......wszystkiego po trochu.
-- 26 wrz 2012, o 15:20 --
Olga, jeszcze 2 tyg. temu jesień Zagórkiem się nie interesowała. W ostatni weekend nie byłam i kto wie, czy pani Jesień nie rozgościła się podczas mojej nieobecności. Sprawdzę już w piątek.....fotki po weekendzie
-- 26 wrz 2012, o 15:20 --
Olga, jeszcze 2 tyg. temu jesień Zagórkiem się nie interesowała. W ostatni weekend nie byłam i kto wie, czy pani Jesień nie rozgościła się podczas mojej nieobecności. Sprawdzę już w piątek.....fotki po weekendzie
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Rozchodnik,który cały czas pięknie zdobi, a jesienią obok marcinków,kwitnących traw i chryzantem jest głównym aktorem

-- 26 wrz 2012, o 19:10 --
I kosmosik, bez którego nie wyobrażam sobie wiejskiego ogrodu

-- 26 wrz 2012, o 19:13 --
No i jak dalie mogą nie urzekać.....ja nie mogą obok nich przejść obojętnie

-- 26 wrz 2012, o 19:10 --
I kosmosik, bez którego nie wyobrażam sobie wiejskiego ogrodu

-- 26 wrz 2012, o 19:13 --
No i jak dalie mogą nie urzekać.....ja nie mogą obok nich przejść obojętnie

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
Ewa05
- 500p

- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Rozchodnik piękny ja też mam 2 małe sadzonki.
Ewuniu, zobacz jak urosły rozchodniki purpurowe z dwóch małych sadzonek,które kupiłam wiosną do jednego z naszych forumowych przyjaciół

Zanim się obejrzysz będziesz musiała ze swoimi biegać po ogrodzie i rozsadzać w nowe miejsca

Zanim się obejrzysz będziesz musiała ze swoimi biegać po ogrodzie i rozsadzać w nowe miejsca
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan