Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Polsko-argentyńskie warsztaty tanga - brzmi cudownie... mam nadzieję, że okrasiliście tę wizytę odpowiednią ilością czerwonego wytrawnego ;-))
Udręczona ogrodnicza duszo, zatem i Ciebie dopada ludzkie znużenie i zmęczenie sezonem... już zaczynałam Cię podejrzewać o bycie cyborgiem vel terminatorem ;-) Ja już wcześniej odpadłam, chociaż też na ostatniej prostej... ale od wczesnej wiosny znowu zaczniemy szaleć!
Buziaki :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tam, oj tam. Jeszcze tyle czasu zostało do zimy. Wiosną też będziemy miały co robić, a więc teraz, gdy jeszcze jako tako pogoda sprzyja, trzeba nadal szaleć, przesadzać, poprawiać. Nie ustawajcie dziewczyny w biegu...
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu bukiet piękny ale ja wolę zdjęcia z Twojego ogrodu,mogę je oglądać ciągle i ciągle i czasem wracam do początku,pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Linetko, Martuś, Agnieszko, dziękuję ;:173
Lulka, róże dotrą dopiero w październiku, ale muszę zacząć planowanie nasadzeń ;:65
Justynko, rzadko kiedy sama zrywam kwiaty, jakoś mi to trudno przychodzi...ale spodobało mi się :D Stół ładnie ozdobiony i cudnie pachną...
Madziu, byłoby miło! Widziałam Twój przecudny bukiecik, zachwycający ;:170 Bardzo podobały mi się piwonie w ogrodach na Forum i chociaż nie miałam przekonania czy pasują do mojego ogrodu wybrałam kilkanaście sztuk na front i posadziłam w szpalerze po łuku. Wybrałam tylko białe odmiany, mają mieć sztywne pędy i duże kwiaty :D
Marzenko, dobrze, że powoli łapiesz oddech w tym ogrodowym szaleństwie ;:196 Bardzo się cieszę, że pakowanie zdało egzamin, miałam obawy, bo pierwszy raz pakowałam takie wielkie chabazie. Trzymam kciuki, żeby wszystko super się przyjęło, pogoda w każdym razie dopisuje! Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Ty sama masz tyle energii, pozytywnego nastawienia i pomysłów, że stworzysz ogród swoich marzeń, jestem pewna! ;:333
April, dzięki..jakieś wspomnienia...? ;:131
Beatko, mączniak na początku tak może wyglądać, ciężko wyczaić. Ale opryski można prewencyjnie robić - ja staram się powojniki prysnąć 2 razy w sezonie.
Aguś, widziałam ich w tańcu, coś pięknego ;:170 Spotkanie bardzo sympatyczne, czerwone wytrawne oczywiście było, tym razem wina Nowego Świata ;:333 Małe zniechęcenie mnie dopadło, ale już mi lepiej :wink: M też mówi, że jestem małym cyborgiem ogrodowym, krecikiem etc. :lol:
Wando, ja jeszcze nie odkładam łopaty ;-)) Czeka mnie sadzenie róż, cebulowych, bylin, drzewek, montaż architektury ogrodowej...i wszystko w październiku! To będzie dopiero pracowity miesiąc. Potem 4 m-ce laby w ogrodzie ;:209 Ale jak znam siebie, to już od grudnia będę tęsknić... ;:145 Dobrze, że mam Was ;:4
Monia, dzięki! W takim razie, weekendowe fotki..

Piano
Obrazek

Aspirine Rose
Obrazek

Szekspir
Obrazek

Kosmos
Obrazek

Zimowity
Obrazek

Poziomki
Obrazek

Vanilla Fraise
Obrazek

Chryzantemy
Obrazek

takie tam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakbyście jeszcze nie mieli dość, to coś potem dorzucę...korzystałam z pogody w weekend ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

A któż mógłby mieć dość takiego ogrodu?:) Vanilkę kupiłam w tym roku trzy marne badylki ale ubiegłoroczna Pinki też większa nie była a teraz cały bukiet, mam nadzieje że i Vanila za rok podobna będzie
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu,
wstawiaj jeszcze, tak mi się miło oglądało te kilka stronek.
Lubię Twój ogród, rób zdjęcia na zimowe wieczory ;:108
U mnie również październik jest miesiącem wytężonej pracy w ogrodzie.
Pewnie nie wszystko dojedzie i część róż trzeba będzie sadzić jeszcze w grudniu.
;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Vanilia Fraise, jak świecące lampiony :!: Pięknie się prezentują.
Dużo światła na Twoich zdjęciach - super 8-)
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Widzę Kasiu, że jesień będzie u Ciebie pracowita.Ja też planuję trochę prac ogrodowych na październik oby tylko pogoda dopisała.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, dziękuję za słowa otuchy i wparcia. Rzeczywiście dużo pracuję w ogrodzie, mam nadzieję, ze efekty choć wiosną będzie widać. Póki co sadzę cebulowe i efektów jak wiadomo nie ma teraz. Jak aura i inne szkodniki nie przeszkodzą to wiosna pokaże co narobiłam :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aspirinka znów zachwyca ;:167

Kasiu, jakie to drzewko rośnie kulkowate koło świerczków? Robiłaś tam ostatnio przemeblowanie, pod spodem hortensje. No tak, wszędzie robiłaś przemeblowanie Czwarte zdjęcie od dołu.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Zawsze mnie urzeka kolor Aspirinki - jest tak delikatny, że aż nierealny :D . Twoje zdjęcia to uczta dla oczu, ja proszę o więcej ;:173 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

robaczek_Poznan pisze:
takie tam...
Obrazek
Kasiu :wink: czy to Passiflora wspina się tu razem z powojnikiem ;:oj :?:
Piękne widoki. ;:138
Miłego dnia ;:3
:wit
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Widzę, że u Ciebie na rabatach ciągle lato! ;:3 Maja ma rację, rób jak najwięcej zdjęć, żeby mieć nas czym "karmić" przez najbliższe miesiące. Choć w ten sposób zatrzymamy słońce...
Pisałam do Gosi - Pashminy już nie ma ;:185 ;:145 ;:145 ;:145, spóźniłam się, ale za to w niemieckiej szkółce mam zamówioną Lovely Green :heja !
Wczoraj pojechałam na chwilę na ogród - zakwitła Nahema - ten zapach oszałamia... ;:170
Niestety, to był jedyny jasny punkt programu - z przerażeniem stwierdziłam, że czarna plamistość weszła mi już na większość róż... ;:202 Załamałam się... Przecież pryskałam... ;:185
A propos mojego pytania - parasolka się znalazła, oczywiście schowała się w czeluściach bagażnika M... :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu podwiązujesz czymś swoją Vanilkę? Moja się trochę pokłada i nie wiem, czy to efekt tego, że od kilku dni dopiero siedzi w ziemi, czy one tak mają i pod ciężarem kwiatków gałązki się uginają. W ogóle to się zastanawiam, czy nie posadziłam jej w zbyt ciemnym miejscu. Niby od rana do godz 11 jest słonko, potem jest cień i koło 15 znowu troszkę słonka ma. Za to Incrediball będzie rosła na patelence :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, dziękuję! Twoja w przyszłym roku też będzie szaleć! ;:333
Majeczko, bardzo mi miło, w takim razie robię zapasy foto na zimę ;:172 Ja będę ładować bateryjki u Ciebie ;:170 Jesień zapowiada się pracowicie...zamówiła sporo róż, nie wiem jak ogarnę to kopanie ;:124 Oby to była trafna decyzja, mam nadzieję, że się przyjmą i przezimują... ;:218
Jacku, dzięki! Zdjęcia robione w słoneczny dzień, próbuję magazynować słońce w katalogu zdjęciowym - na zimę będzie jak znalazł ;:173
Aniu, jak wielu z nas, będę ostro pracować. Niestety popołudnia krótkie a urlop już wykorzystany, więc muszę powoli zacząć przygotowanie rabat..
Marzenko, jestem pewna, że kolejny sezon będzie należał do Ciebie ;:172 Jak wszystko podrośnie, będzie niezły busz na nowej rabacie!
April, jak słusznie zauważyłaś..przemeblowań trochę u mnie było :oops: To drzewko to cyprys szczepiony na pniu, ma już kilkanaście lat (u mnie drugi sezon). Pod nim rosły tzw. pięcioraczki świerka srebrnego, teraz mają ciekawsze miejsce.
Francesca, dzięki! Zaraz ładuję kolejne ;-)) Aspirynka jest cudna, zdrowa i obficie kwitnąca, czyli to, co tygryski lubią najbardziej :lol:
Krysiu, tak to męczennica błękitna. Posadziłam ją do gruntu w maju i już ma ponad 4 metrowe pędy. Obrosła altanę z dwóch stron i kwitnie nieprzerwanie! A pomyśleć, że kupiłam tego zdechlaczka za 5 zł... ;:131
Asiu, Pashminy już nie ma od dawna, nikt się nie załapał ;:185 Musimy chyba jechać do producenta na wycieczkę :lol:
Czarna plamistość atakuje i u mnie, poza tym mączniak prawdziwy i rzekomy..ehh..takie uroki końca lata... ;:168
Lulka, Vanilla Fraise ma ogromne kwiaty, więc póki łodygi nie zdrewnieją mogą się uginać pod ich ciężarem. Moja jest już kilkuletnia, dlatego pędy trochę sztywniejsze. Twoja też w przyszłym toku będzie silniejsza, możesz ją też podpierać "balkonikami" do roślin - ja tak robię ;:333 Hortensja może bez problemu rosnąć w cieniu, u mnie kilka tak rosło i kwitnienie było bez zarzutu. Potem je przesadziłam w nowe miejsce i wiosna padły :-(
variegata pisze:Może jednak masz gdzieś leżące byle jak wiaderko, albo chwasta, czy może chociaż jakiś przekwitły kwiat pod krzakiem? No proooszę.
Specjalnie dla Madzi ;:196
Porzucone wiaderko ;-))
Obrazek

...i dorodny chwaściorek
Obrazek

A teraz niespodzianka....tadaaaaam!
Pierwszy kwiat James Galway ;:167
Obrazek

Gruss am Aachen
Obrazek

Chopin
Obrazek