Monia, dziękuję! Twoja w przyszłym roku też będzie szaleć!
Majeczko, bardzo mi miło, w takim razie robię zapasy foto na zimę

Ja będę ładować bateryjki u Ciebie

Jesień zapowiada się pracowicie...zamówiła sporo róż, nie wiem jak ogarnę to kopanie

Oby to była trafna decyzja, mam nadzieję, że się przyjmą i przezimują...
Jacku, dzięki! Zdjęcia robione w słoneczny dzień, próbuję magazynować słońce w katalogu zdjęciowym - na zimę będzie jak znalazł
Aniu, jak wielu z nas, będę ostro pracować. Niestety popołudnia krótkie a urlop już wykorzystany, więc muszę powoli zacząć przygotowanie rabat..
Marzenko, jestem pewna, że kolejny sezon będzie należał do Ciebie

Jak wszystko podrośnie, będzie niezły busz na nowej rabacie!
April, jak słusznie zauważyłaś..przemeblowań trochę u mnie było

To drzewko to cyprys szczepiony na pniu, ma już kilkanaście lat (u mnie drugi sezon). Pod nim rosły tzw. pięcioraczki świerka srebrnego, teraz mają ciekawsze miejsce.
Francesca, dzięki! Zaraz ładuję kolejne ;-))
Aspirynka jest cudna, zdrowa i obficie kwitnąca, czyli to, co tygryski lubią najbardziej
Krysiu, tak to
męczennica błękitna. Posadziłam ją do gruntu w maju i już ma ponad 4 metrowe pędy. Obrosła altanę z dwóch stron i kwitnie nieprzerwanie! A pomyśleć, że kupiłam tego zdechlaczka za 5 zł...
Asiu,
Pashminy już nie ma od dawna, nikt się nie załapał

Musimy chyba jechać do producenta na wycieczkę

Czarna plamistość atakuje i u mnie, poza tym mączniak prawdziwy i rzekomy..ehh..takie uroki końca lata...
Lulka,
Vanilla Fraise ma ogromne kwiaty, więc póki łodygi nie zdrewnieją mogą się uginać pod ich ciężarem. Moja jest już kilkuletnia, dlatego pędy trochę sztywniejsze. Twoja też w przyszłym toku będzie silniejsza, możesz ją też podpierać "balkonikami" do roślin - ja tak robię

Hortensja może bez problemu rosnąć w cieniu, u mnie kilka tak rosło i kwitnienie było bez zarzutu. Potem je przesadziłam w nowe miejsce i wiosna padły
variegata pisze:Może jednak masz gdzieś leżące byle jak wiaderko, albo chwasta, czy może chociaż jakiś przekwitły kwiat pod krzakiem? No proooszę.
Specjalnie dla Madzi
Porzucone wiaderko ;-))
...i dorodny chwaściorek
A teraz niespodzianka....tadaaaaam!
Pierwszy kwiat
James Galway
Gruss am Aachen
Chopin
The Pilgrim
i takie tam...
Sahara na magnolii