Co to za roslina?
Re: Co to za roslina?
To jest hoja woskownica, a te białe plamki to jej 'znak szczególny', nie choroba
Lubi stanowisko na północnym parapecie (wtedy kwitnie) i skąpe podlewanie, dopiero jak ziemia przeschnie.Swoją podlewam raz na jakieś 3 tygodnie niewielka ilością wody.Można umieścić bardziej w głębi pokoju jednak wtedy nie będzie kwitła.Na słońcu listki stają się żółtawe.

- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję znaleziska. Mam kilka takich znalezionych w okolicach śmietnika, rewelacyjnie rosną w podzięce za uratowanie: Fikus szerokolistny, "szable", nawet kwitły, coś kaktusowatego -2 rodzaje; cos pośredniego między trzykrotką a reo.
Ja, gdy pierwszy raz zobaczyłam hoję, pomyślałam,że ktoś nie domył jej po malowaniu pomieszczenia.

Ja, gdy pierwszy raz zobaczyłam hoję, pomyślałam,że ktoś nie domył jej po malowaniu pomieszczenia.

Waleria
Dziekuje za odpowiedzi ale znalazlam ja cala mokra a skoro nie lubi za bardzo podlewania czyli pewnie zginie.Zobaczymy jak bedzie.
To wymień jej ziemię, ale to silna roślina często jak się przeleje to tez potem można przesuszyc, wiele potrafią znieść;).