Tulipany - nasze zdjęcia i identyfikacja odmian
- Giecikowa
- 200p 
- Od: 13 lut 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipany
Miom zdaniem zdecydowanie za wcześnie. Ja sadzę conajmniej po 15 września.

Pozdrawiam Dorota

- _Kasia_
- 100p 
- Od: 26 lip 2012, o 08:54
- Kontakt:
Wpisuję się na wątek.... Czekają w garażu na posadzenie nast odmiany: (jeżeli gdzis zrobię błąd to prosze o wybaczenie, to moje pierwsze tulipany)
- Recerado; Dynasty; Memory; AAfke; Queen Night... po 1 sztuk po każdej z odmian

- Recerado; Dynasty; Memory; AAfke; Queen Night... po 1 sztuk po każdej z odmian

Mozna już sadzić.Najlepiej w doniczkach plastykowych aby zabezpieczyć się przed nornicami.

- _Kasia_
- 100p 
- Od: 26 lip 2012, o 08:54
- Kontakt:
Do poprzedniego postu  mojego - miało byc "po 10 szt każdego rodzaju"   

pasla3 ..... ... czekam własnie na takie koszyczki prostokątne, bo zamówiłam i bedziemy sadzić

pasla3 ..... ... czekam własnie na takie koszyczki prostokątne, bo zamówiłam i bedziemy sadzić

- mateo
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 12 kwie 2009, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic to nie daje. Musiałyby być druciane.pasla3 pisze:Mozna już sadzić.Najlepiej w doniczkach plastykowych aby zabezpieczyć się przed nornicami.
- 
				sylviaadam
- 50p 
- Od: 19 maja 2011, o 10:37
Ja wszystkie moje cebulowe sadzę w plastikowych koszyczkach kupionych na allegro i nigdy żadna cebulka mi nie zniknęła 

ile mniej więcej cebulek na koszyk? ile, na jaką średnicę koszyka? sadzę w doniczkach, ale w tym roku pierwszy raz chcę w okrągłych. Będę wdzięczna za wskazówkę, bo wydaje mi się, że do doniczek to jakoś gęściej niż podają na opakowaniu.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Oprócz tulipanów w ziemi, uprawiam co roku w wolno stojących donicach, bo wyglądają pięknie i są mobilne   , sadzę gęsto, koło połowy października, głębiej tulipany a płycej szafirki i inne maluchy. Donice wstawiam do spiżarki i trochę owijam włókniną, jak tylko puszczą mrozy, wynoszę na pole. Te są z zeszłego roku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252
 , sadzę gęsto, koło połowy października, głębiej tulipany a płycej szafirki i inne maluchy. Donice wstawiam do spiżarki i trochę owijam włókniną, jak tylko puszczą mrozy, wynoszę na pole. Te są z zeszłego roku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252

, sadzę gęsto, koło połowy października, głębiej tulipany a płycej szafirki i inne maluchy. Donice wstawiam do spiżarki i trochę owijam włókniną, jak tylko puszczą mrozy, wynoszę na pole. Te są z zeszłego roku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252
 , sadzę gęsto, koło połowy października, głębiej tulipany a płycej szafirki i inne maluchy. Donice wstawiam do spiżarki i trochę owijam włókniną, jak tylko puszczą mrozy, wynoszę na pole. Te są z zeszłego roku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=252Re: Tulipany
Ja sadzę tulipany, kamasje i inne w dołkach wyłożonych siatką do dociepleń z włóknem szklanym, tak mi doradził mąż.Ze względu na włókno zapewniam, że tego materiału nie ruszą, po wykopaniu zauważyłam tunele pod siatką, a cebule nieruszone.

- MirellaM
- 100p 
- Od: 13 cze 2011, o 17:52
może mi ktoś napisać ile mniej więcej centymetrów w dół ma dołek w ktym sadziny tulipana? Jaka głębokość?

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 61&t=75966" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja robię 'na oko'   , ok.15cm.
 , ok.15cm.

, ok.15cm.
 , ok.15cm.- 
				sylviaadam
- 50p 
- Od: 19 maja 2011, o 10:37
Ja sadzę tulipany tak około 10cm w głąb. 3 cebule w koszyczkach o średnicy 18-21 cm, 5 cebul w koszyczkach 28 cm.

Seli jaki kształt nadajesz takiej siatce ( żeby wzeszły kwiaty?, czy jest całkiem zamknięta?

duduś

Zielonajagoda faktycznie sporo tych cebul na doniczkę miałaś   Sylviaadam dzięki, wygląda na to, że mogę ciasno.
  Sylviaadam dzięki, wygląda na to, że mogę ciasno.

Sylviaadam dzięki, wygląda na to, że mogę ciasno.
  Sylviaadam dzięki, wygląda na to, że mogę ciasno.- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja sadzę w doniczkach po chryzantemach. Zielone koszyczki nie sprawdzają się... no chyba, że moje nornice jakieś wybitne...  

pozdrawiam Renata  Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!   
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
 )Nadzieja umiera ostatnia...

Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja