Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
W netto mieli za 3,99 mnóstwo różnych tulipanów i innych cebulek, ale to było w ub. tygodniu
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Na pewno po posadzeniu roślinek ta rabatka będzie cudowna, a wiosną to już w ogóle cudo 
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Saro na PW wysłałem Ci ofertę cebul, których w tamtym roku kupywały moje siostry( ja oczywiście nie miałem ani grosza
) cebulki były duże, zdrowe i przepiękne i żadnych problemów. mam zamiar w tym roku kupować tam jak tylko będę miał pieniądze. Niektóre oferty bardzo się opłacają a jeśli zrobisz z kimś składkę to będzie jeszcze taniej
Wiosną bedzie cudo! 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Aniu, rozejrzę się. Szkoda mi trochę kasy teraz tracić. Zobaczymy co jeszcze kupimy 
Mam nadzieje,że tulipany przetrwają pierwszą swoją zimę u mnie. Jestem dobrej myśli.
Leokadio, mam nadzieję że będzie cieszyć moje i wasze oczy
bardzo lubię wiosenne kwiaty, dają taki zastrzyk życia w człowieku po zimie.
Przemku dziękuję za chęci pomocy ale nie trzeba. Nie chce kupować na internecie, jak mam coś pod nosem to wolę kupić w sklepie
Jednak mimo to spojrzę co tam jest
gogo76p, miejmy nadzieję że ta zima będzie łagodniejsza niż poprzednia i oszczędzi cebule
No to teraz opowiem co dzisiaj zrobiłam!
Z rana wyrwałam wszystkie słoneczniki, niestety zasłaniały dostęp światła innym roślinom i trzeba było
Potem nowe rabatki nieco obsadziłam, tę większą floksami. Wszystkie jakie miałam wsadziłam w jedno miejsce więc przyszły rok będzie kolorowy
Potem ten czas tak szybko minął,że nie wiem. Mniejsza rabate też obsadziłam, są na niej trawa cylindryczna Red Baron która ani trochę mysli być czerwona
Zresztą co będę gadać, pewnie wolicie zobaczyć niż czytać

i jeszcze hibiscus syryjski

Mam nadzieje,że tulipany przetrwają pierwszą swoją zimę u mnie. Jestem dobrej myśli.
Leokadio, mam nadzieję że będzie cieszyć moje i wasze oczy
Przemku dziękuję za chęci pomocy ale nie trzeba. Nie chce kupować na internecie, jak mam coś pod nosem to wolę kupić w sklepie
Jednak mimo to spojrzę co tam jest
gogo76p, miejmy nadzieję że ta zima będzie łagodniejsza niż poprzednia i oszczędzi cebule
No to teraz opowiem co dzisiaj zrobiłam!
Z rana wyrwałam wszystkie słoneczniki, niestety zasłaniały dostęp światła innym roślinom i trzeba było
Potem nowe rabatki nieco obsadziłam, tę większą floksami. Wszystkie jakie miałam wsadziłam w jedno miejsce więc przyszły rok będzie kolorowy
Potem ten czas tak szybko minął,że nie wiem. Mniejsza rabate też obsadziłam, są na niej trawa cylindryczna Red Baron która ani trochę mysli być czerwona
Zresztą co będę gadać, pewnie wolicie zobaczyć niż czytać

i jeszcze hibiscus syryjski

Coraz ładniej wokół tej przyczepy. A może w końcu przestawisz ją w inne miejsce, a tam w środek wstawisz sobie altanę? Będzie miło posiedzieć w takim roślinnym otoczeniu. 
- wielkakulka

Ja posadziłam trochę cebulek, zobaczę ile przezimuje - pierwszy rok chyba najgorszy, potem już spoko.
no Saro.......akcja zabieranie trawnika i u Ciebie trwa na całego
rany my to jesteśmy dobre.....siejemy, dbamy a potem........podbieramy
nowe rabatki są przepiękne!
rany my to jesteśmy dobre.....siejemy, dbamy a potem........podbieramy
nowe rabatki są przepiękne!
Ale pracuś z ciebie, działeczka chyba coraz mniejsza się robi przez to podcinanie trawnika
Oj jest na co popatrzeć 
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ach te rabatki
w następnym sezonie zasypiesz nas zdjęciami z masą nowych nasadzeń, ale fajnie 
- wielkakulka

Wtedy jak popatrzymy na swoje działki będzie nam wstyd...
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Saro i jak? jak zobaczyłem tego roczną ofertę to teraz nie zasnę dopóki czegoś stamtąd nie kupię. A najbardziej mnie kusi Tulipan Alba Courulea Oculata
cudny okazik ketmii
cudny okazik ketmii
- wielkakulka

KUP
POSADŹ
jak sie rozrosną odkupimy

POSADŹ
jak sie rozrosną odkupimy
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Saro, ja często bywam u Ciebie i obserwuję Twoje poczynania, ale nie zawsze piszę, bo mi ostatnio czasu brak, teraz też w doskoku, bo chcę jeszcze wykorzystać ten moment dopóki jest jasno na dworze. Nowe rabatki ekstra, oczyma wyobraźni już je widzę wiosną, ale się będzie działo. Dzięki za słowa uznania co do mojego ogrodu, bardzo się cieszę, że tak go odbierasz, ale przecież Twój też w ciągu jednego roku przeszedł taką metamorfozę, że aż wierzyć się nie chce, jest pięknie, a to dopiero rok, wyobraź sobie jak to wszystko urośnie jak będzie on wyglądał po pięciu latach.
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Linetko, nie przestawię. Nie ma takiej opcji bo uwielbiam ten camping. Dzielę go razem z bratem,a rodzice mają domek
A altankę to nawet mamy ale jakoś czasu nie mam żeby w niej przesiadywać
Aniu mobilizujesz mnie
Tylko każdy wydatek wiąże się z kosztami. A ja na razie kasy wolałabym nie wydawać ponieważ zbieram na pewien cel
Marta, to jest straszne! Szkoda że działki nie idzie powiększyć
kozino,
Leokadio mam nadzieję,że tak własnie się stanie
Przemku, zajrzalam i widziałam że sporo odmian już mam. Zobaczę sobie jeszcze raz ze spokojem i może...
Ilonko, mi się wydaje że wiele osób robi podobnie wchodzi i podglada ale nic nie pisze. Ja zresztą także. Nie zawsze starcza mi czasu,a w niektórych ogrodach no brak słów po prostu...są tak piękne.
Wyobrażam...
i nie mogę się doczekać!
A altankę to nawet mamy ale jakoś czasu nie mam żeby w niej przesiadywać
Aniu mobilizujesz mnie
Marta, to jest straszne! Szkoda że działki nie idzie powiększyć
kozino,
Leokadio mam nadzieję,że tak własnie się stanie
Przemku, zajrzalam i widziałam że sporo odmian już mam. Zobaczę sobie jeszcze raz ze spokojem i może...
Ilonko, mi się wydaje że wiele osób robi podobnie wchodzi i podglada ale nic nie pisze. Ja zresztą także. Nie zawsze starcza mi czasu,a w niektórych ogrodach no brak słów po prostu...są tak piękne.
Wyobrażam...
i nie mogę się doczekać!