Mammillaria zeilmanniana

Gymnocalycium aff. anisitsii

zdjęcia w większym rozkwicie pod żarówką niestety w sztucznym świetle

druga sztuka ma pąki, ale nie wiadomo czy się zdążą otworzyć, no i jeszcze liczę na kwiatek stapeli

nie kończmy tak szybko sezonu. Słyszałam, że ma być jeszcze ciepło i to dobrze ponad 20 st
 nie kończmy tak szybko sezonu. Słyszałam, że ma być jeszcze ciepło i to dobrze ponad 20 st  śmierdziuszki nie dadzą tak szybko o sobie zapomnieć, a teraz właśnie pojawiają się na forum
  śmierdziuszki nie dadzą tak szybko o sobie zapomnieć, a teraz właśnie pojawiają się na forum  

piękny kolor

tak , ja jestem pod wrażeniem tego zabójczo wybarwionego na czerwono echinocereusaTo nie jest zbyt profesjonalne podejście, ale uwielbiam kiedy inne (niż celowo fotografowana) rośliny pchają się w kadr.

Może nie jest to profesjonalne, próbowałem robić zdjęcia z jednolitym tłem (niebieskim) z podpisanym każdym zdjęciem, ale trochę za dużo z tym zachodu szczególnie jak obok siedzi czterolatek, który też chce "pomagać" i wtykać wszędzie swoje paluszki, dlatego łatwiej jest mi zrobić właśnie takie zdjęcia chociaż staram się aby było tych "niepożądanych" w dalszym kadrze jak najmniej.theoria_ pisze:To nie jest zbyt profesjonalne podejście, ale uwielbiam kiedy inne (niż celowo fotografowana) rośliny pchają się w kadr.

Może na forum jest więcej takich jak ja, bo do tej pory raczej nikt się nie skarżyłchaveiro pisze: Może nie jest to profesjonalne, próbowałem robić zdjęcia z jednolitym tłem (niebieskim) z podpisanym każdym zdjęciem, ale trochę za dużo z tym zachodu szczególnie jak obok siedzi czterolatek, który też chce "pomagać" i wtykać wszędzie swoje paluszki, dlatego łatwiej jest mi zrobić właśnie takie zdjęcia chociaż staram się aby było tych "niepożądanych" w dalszym kadrze jak najmniej.
 Za kilka lat będziesz miał dobrego pomocnika przy opiece nad kolekcją
 Za kilka lat będziesz miał dobrego pomocnika przy opiece nad kolekcją 

dziekuje za pomoc przy identifikacji moich klujacych
  dziekuje za pomoc przy identifikacji moich klujacych  dopiero zaczynam czytac twoj watek, gdyz jest strasznie dlugi, ale jestem pod wrazeniem twojej kolekcji klujakow
  dopiero zaczynam czytac twoj watek, gdyz jest strasznie dlugi, ale jestem pod wrazeniem twojej kolekcji klujakow  naprawde bardzo wiele informacji mozna sie stad dowiedziec
  naprawde bardzo wiele informacji mozna sie stad dowiedziec   masz spora kolekcje sukulentow, co mi sie podoba, gdyz tez lubie roznorodnosc sucholubnych w domu
  masz spora kolekcje sukulentow, co mi sie podoba, gdyz tez lubie roznorodnosc sucholubnych w domu