Norma, że nigdy nie ma 100% pewności co do kupowanych roślin/nasion chyba, że to stały 'dostawca' u którego się zaopatrujesz i z doświadczenia wiesz, że możesz mu zaufać. Sądzę jednak, że pomyłki to raczej pojedyncze przypadki w tych polecanych źródłach, nikt nie jest doskonały. Sam wysiewałem nasiona echinocereusów z MG i trafiło się nasionko z, którego wyrosła siewka zupełnie inna niż pozostałe. Nie mniej to drobiazg. Mając do wyboru MG czy all wybiorę wiadome źródło.
Jestem po prostu ambitnybanditoo pisze:A trzeba było nastawiać się na takie chwaściory
 Nie no, po prostu echinocereusy bardziej mnie rajcują niż buraczki. Co mi po gymnakach kiedy wiem, że można je zewsząd dostać, jaka to frajda - żadna
 Nie no, po prostu echinocereusy bardziej mnie rajcują niż buraczki. Co mi po gymnakach kiedy wiem, że można je zewsząd dostać, jaka to frajda - żadna  Stąd forum zalewa powódź tych roślin. Być może ludziom się podobają bo podświadomie wiedzą, że są one stosunkowo łatwo dostępne więc i jest większa możliwość, żeby zaspokoić swoją chęć ich posiadania
 Stąd forum zalewa powódź tych roślin. Być może ludziom się podobają bo podświadomie wiedzą, że są one stosunkowo łatwo dostępne więc i jest większa możliwość, żeby zaspokoić swoją chęć ich posiadania  

, astraki również, a te ciernie wow.
 , astraki również, a te ciernie wow.

gymnole są piękne
 gymnole są piękne  

tylko czekac jak zakwitna w przyszlym roku.. to musi byc cos niesamowitego
 tylko czekac jak zakwitna w przyszlym roku.. to musi byc cos niesamowitego