AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Post »

Podobają mi się bardzo takie pąki róż które dopiero się zaczynają rozwijać, nawet bardziej niż w pełni rozwinięte. Kolorek lidlowskich bardzo ładny, zresztą wszystkie róże masz piękne. Moje w tym roku się nie popisały, większość potraciła już liście i raczej szpecą niż zdobią.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak nic, na wiosnę robię różyczkowe zakupy w Lidlu :wink:
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Hortensja 'bombshell' jest świetna, podobna do mojej Limelight. W tym roku bardzo zauroczyły mnie róże, a Twoje pięknie komponują się na rabatach z pozostałymi roślinami, zmierzam zapolować na nowe odmiany wiosną ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agatko, pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to płot, mam bardzo podobny, no i wilkość ogródka jakby zbliżona :;230 Generalnie bardzo mi się u Ciebie podoba, kolorowo, klimatycznie..tak jak lubię. Pozwolisz, że będę do ciebie zaglądać :wit i podziwiać cudne zdjęcia ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, Bombshell jest moim marzeniem... jakie śliczne ma kwiatunie ;:167 czy rośnie u Ciebie dłużej czy to świeży zakup?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agatko, jak u Ciebie w większości jest tak pogoda jak u nas dziś to nie zazdroszczę, nawet psa nie szły wywalić na dwór. Fakt, że to psa niewiele podobne, ale musiałam ja wynieść i postawić na środku ogrodu. ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Iga - lato było okropne... lało, lało... lało.... masakra. Teraz pogoda się poprawiła, choć już jest dość zimno. Ale przynajmniej bardziej sucho.

Aguniada - Aguś, ta hortensja to zakup na wystawie w Edim w poprzednim roku. Kupiona wiosna, jesienią przesadzana bo niezbyt dobre miejsce miała. Ładnie przezimowała ale teraz słońce i miejsce zabiera jej rozchodnik 'Matrona' która okropnie się rozłożyła na boki. Muszę coś tam podziałać i matronę gdzieś pewnikiem przesadzę :lol: Z hortensji jestem na razie zadowolona choć słabo kwitnie, ale to pewnie z powodu częstego przesadzania ;:173 ... Sporo już podrosła.
Ma być kompaktowych rozmiarów, więc w sam raz coś dla mnie.

Lulka - witaj :)
Miło mi ciebie gościć :) Zajrzałam na chwilę w twoje progi - przy moim skrawku ziemi u ciebie to prawdziwe hektary :lol: Ja mam raptem siedemdziesiąt parę metrów ;:224 Niektórzy maja większy salon w domu ;:333
Zapraszam częsciej :)

Aniu - mam też posadzoną Limelight - ale ona będzie sporych rozmiarów. Bombshel przy niej to mikrus ! Ma dorosnąć najwyżej do metra.

AniaDS - ja wiosną też bedę sledzic różaną ofertę lidloską :uszy Może znowu uda się trafić cos ciekawego :)

Megi - u mnie jedna z pnących też dziś juz bardzij straszy niz zdobi. Liście 'Zephiryne' złapały taka plamistoć że aż strach :shock:

Sweety - dzięki ;:196

Loki - zaglądałam - wiem.

Jule - czyli wychodzi na to, że można się nieźle w lidlu obkupić ;:215
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hebe zaczyna powoli kwitnąć.... jesień nadciąga ;:173
Zostawiam fotkę i zmykam do ogrodu, bo pogoda dziś dopisuje :D Może uda mi sie posadzić choć część cebulowych 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak - w przyszlym roku tez zapodam sobie jakas NN z Lidla, bo od kiedy we wszystkich innych marketach sprzedaja roze Florpaku, to nie ma nic ciekawego - bo u nich jedno i to samo. A w tym roku tutaj w Lidlu byly z jakiejs Francuskiej szkolki, to cos innego mozna bylo trafic. No chyba ze bedzie kraj produkcji Polska, to sobie odpuszcze, bo przewaznie wszystko jest juz takie oklepane jak wszedzie.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Hebe piękne ;:138 Mnie jakoś w Lidlu nie udało się kupić nic do posadzenia może mało bywam ,ale zawsze widzę doniczki i kwiaty cięte ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aga.Czytam o róży,ktora Cię wkurza bo ma zlepione platki i szybko gnije gdy jest dużo opadów.
Piękna jest więc daj jej szansę- może w przyszłym roku nie będzie tyle opadów.Lidlowskie piękności do zachcenia.
Ja kupiłam Cinderellę pienną ale okazała się czerwoną nn.Poza tym jakoś nie wytrzymują naszego klimatu.Ogólnie ślicznie się wszystkoi rozrosło ,że trudno poznać Twój ogródek. :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..... hmmmm..... deszcz znowu pada.... ;:145 i znowu nic nie posadzone :evil:

Elu - w lidlu na wiosnę był taki tydzień ogrodniczy i było wtedy sporo roślin. Nawet rhododendrony tam kupiłam te co mam posadzone przed domem, bo były duże i dorodne sadzonki za niewielkie pieniądze.

Jule - czyli wiosną będzie polowanie na lidlowską ofertę :lol: ja też chcę jeszcze jakąś nn-kę :wink:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

an-ka pisze:Witaj Aga.Czytam o róży,ktora Cię wkurza bo ma zlepione platki i szybko gnije gdy jest dużo opadów.
Piękna jest więc daj jej szansę- może w przyszłym roku nie będzie tyle opadów.Lidlowskie piękności do zachcenia.
Ja kupiłam Cinderellę pienną ale okazała się czerwoną nn.Poza tym jakoś nie wytrzymują naszego klimatu.Ogólnie ślicznie się wszystkoi rozrosło ,że trudno poznać Twój ogródek. :wit
yhhhh.... sama juz nie wiem co z tą różą robic... jestem bliska jej wykopania... jedak deszcze w szkocji to raczej standard ;:108 Ale dziś ta różyczka super się prezentowała, to fakt. Sucho od ładnych paru dni, dzisiaj niegroźnie tylko pokropiło i ładnie kwitła ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cebulowych dziś nie posadziłam, coś tam tylko w ziemi podłubałam, pozastanawiałam się co by tu przesadzić ( i gdzie :lol: ) zrobiłam fotki i tyle. Zaczęło kropić więc sadzenie przełożone na jutro ;:224

Biała nn baaardzo powoli otwiera pierwszy pąk:
Obrazek

na zielonej trawce leżakują rozchodniki 8-)
Obrazek

fason trzymaja jedynie te:
Obrazek

-- 19 wrz 2012, o 22:20 --

Lilie ciągle kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensja szykuje się do drugiego kwitnienia :shock: ( coś mi teraz jej nazwa wyleciała z pamięci... :oops: chyba Bavaria, bo ma takie bało różowe kwiaty )
Obrazek

kupowałam kwitnącą wczesną wiosną. Potem ciachnełam uschnięte kwiatostany, i teraz znowu się szykuje ;:oj
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”