Kilka fotek z Ogródka GERTRUDY
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gertrudo, w tym ogródku byłam już jakiś czas temu. Powaliły mnie cudne róże. Są niesamowite, a reszta roślinek równie piękna. A czy ten iglaczek to świerk biały Maigold? Bo też mam taki, zakupiłam sobie kilka dni temu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- GERTRUDA
- 1000p

- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
kocico i chattechatte pisze:Ja też czekam na Twoje róże, ale jak widać z powyższych zdjęć, nie tylko róże zdobią Twój ogród. Piekne tulipany, kolekcja host, rododendrony... Ten żółtawy iglaczek jest uroczy. Czy znasz jego nazwę? A jak nazywa się trzecia z kolei serduszka różowa?
Mój świerk biały nazywa się " Daisy White" i jak na tą odmianę przystało rośnie strasznie wolno , mam jeszcze świerk biały o igłach niebieskich [ zdjęcie wkleję jutro ] . Maigold też mam ale jest jeszcze dość mały , ma igły troszkę bardziej złote niż Daisy . Co do serduszki tej na ostatnim zdjęciu to serduszka wspaniała - Dicentra eximia , bardzo piękna delikatna roślinka - kwitnie dłużej niż inne serduszki i jest znacznie mniejsza , ma bardzo ładne delikatne mocno powycinane listki [ jedyna jej wadą jest kruchość - łatwo się łamie ] . Pozdrawiam
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Te iglaczki prawie się nie różnią na pierwszy rzut oka, dopiero jak się je ze sobą zestawi to widać różnicę:-). I rzeczywiście wolno rosną, a ich ceny w związku z tym są dość wysokie. W szkółce też widziałam tę odmianę, ale jakoś tak Maigold wpadł mi w oko
.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Widzę że też jesteś wielbicielką funki ,róże są bajeczne chyba i ja zacznę kolekcjonować angielskie będę tu często zaglądać
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- GERTRUDA
- 1000p

- Kontakt:
Zanim nadejdzie czs róż jeszcze troszkę różności [ między innymi biała kocimiętka , która pojawiła się w kępie zwykłej niebieskiej
] oraz mój kawałek buszu utkanego z rogownicy kutnerowatej .

Troszkę azalii [ niestety dostały od przymrozku i nie ma takiej burzy kwiecia jak zazwyczaj ] i trzy z pierwszych obudzonych Rh .

Na koniec następna z moich funkii i kilka pierwszych w tym roku orlików [ uwielbiam je
] no i żółty bukszpan [ moja duma , posiadam go od 2 lat wyhodowany z tyci patyczka ] oraz żurawka
[ ostatnia fotka to borówka amerykańska ]

Troszkę azalii [ niestety dostały od przymrozku i nie ma takiej burzy kwiecia jak zazwyczaj ] i trzy z pierwszych obudzonych Rh .

Na koniec następna z moich funkii i kilka pierwszych w tym roku orlików [ uwielbiam je
[ ostatnia fotka to borówka amerykańska ]

- GERTRUDA
- 1000p

- Kontakt:
Daisy - Buszkpanika skubnęłam [ troszkę nielegalnie ] na wycieczce z przed restauracji - a potem z drżeniem serca ukorzeniałam chuchałam itd ta zimę spędził w ogrodzie , więc najgorsze już za nami
. Orliki są z siewu -to mieszanka z PNOS orlik niski mix - mam też inne ale jeszcze nie kwitną . Siałam do doniczek potem pikowałam i do ogrodu , kwitną w drugim roku .
Poniżej jeszcze jeden rzut na rabatkę z rogownicą [ niestety susza daje się we znaki trawie ] i mój najukochańszy czworonożny szkodnik ogrodowy [ okaz objęty bezwzględną ochroną
]

Poniżej jeszcze jeden rzut na rabatkę z rogownicą [ niestety susza daje się we znaki trawie ] i mój najukochańszy czworonożny szkodnik ogrodowy [ okaz objęty bezwzględną ochroną
]