Widoczki cudne
Ogródek Robaczka cz. 4
- Maddy77
- 500p

- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Robaczka cz. 4
Kasiu widzę, że planujesz kolejną aranżację z metalu do ogrodu
Ciekawe co rozumiesz pod słowem "wiata"
Jestem bardzo ciekawa co tam się urodziło w tej Twojej głowie
Widoczki cudne
Moja Waltztime Climbing też puściła 1 taki długaśny pęd, który nawet jest wyższy niż ogrodzenie i nie wiem co z nim robić, bo rośnie pod płotem 
Widoczki cudne
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu mnie też zaintrygowała piertuszka........
Bardzo podobają mi się twoje kule z bukszpanu i widać, że różą dobrze jest u ciebie, takie piękne okazy ci porosły
No i ta wiata 
Bardzo podobają mi się twoje kule z bukszpanu i widać, że różą dobrze jest u ciebie, takie piękne okazy ci porosły
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,czy te fiolki alpejskie zimują w gruncie?
Świetny pomysł z obwódką z pietruszki
Czy sieje się ją wprost do gruntu?
Kasiu, co Ty robisz z tą lawendą, że tak Ci rosnie? Długo ją masz? Co z nia robisz? Moja wypusciła po parę nedznych kwiatków na każdej, efektu nie ma żadnego. Miłego dnia. 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kasiu,robaczek_Poznan pisze:... Większość rzeczy jednak robię sama, M głównie kopie doły ...
Moja glicynia ponownie zakwitła - to 5 kwiat w tym roku..
Twoja Glicynia, to dzielna dziewczynka.
Kasiu, zaglądam codziennie, ale czasu na sensowny wpis mi brakuje - wybacz 
Czytam, że się nie poddajesz i cały czas walczysz w ogrodzie... podziwiam
Ja mam stany euforii i zapału, gdy jestem w biurze - wtedy aż się palę do prac ogrodowych ;-)
Podziwiam ognikowe piękne owoce... mam ten sam egzemplarz co Ty (bodajże Orange Glow), ale skubaniec w ogóle w tym roku nie zakwitł, tym samym nie wydając owoców... drugi, posadzony na frontowej rabacie, też strajkuje... wykopię w cholerę i tyle.
Bukszpany w nowym miejscu prezentują się bardzo elegancko... wzrok przyciagnął również powojnik Diamond Ball (co za adekwatna nazwa!) i piękna Piano...
Co to są barbule?? Po raz pierwszy spotykam się z tą rośliną...
Nie wiem co zrobić z Pashminą... postaram się po południu zadzwonić do Duńczyków; może będzie alternatywa...
Udanego dnia
Czytam, że się nie poddajesz i cały czas walczysz w ogrodzie... podziwiam
Podziwiam ognikowe piękne owoce... mam ten sam egzemplarz co Ty (bodajże Orange Glow), ale skubaniec w ogóle w tym roku nie zakwitł, tym samym nie wydając owoców... drugi, posadzony na frontowej rabacie, też strajkuje... wykopię w cholerę i tyle.
Bukszpany w nowym miejscu prezentują się bardzo elegancko... wzrok przyciagnął również powojnik Diamond Ball (co za adekwatna nazwa!) i piękna Piano...
Co to są barbule?? Po raz pierwszy spotykam się z tą rośliną...
Nie wiem co zrobić z Pashminą... postaram się po południu zadzwonić do Duńczyków; może będzie alternatywa...
Udanego dnia
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ech...och...ach...
Twój ogród Kasiu...
odpłynęłam
Zachwycam się aranżacją z bukszpanami i poważnie myślę o plagiacie
Ale myślę, że zanim u mnie będzie stworzone odpowiednie miejsce pod taka aranżacje to Ty już będziesz miała nowy ogród
. Zresztą w tempie z jakim tworzysz, to już za rok może się zdezaktualizować obecny pomysł 
Twój ogród Kasiu...
odpłynęłam
Zachwycam się aranżacją z bukszpanami i poważnie myślę o plagiacie
Ale myślę, że zanim u mnie będzie stworzone odpowiednie miejsce pod taka aranżacje to Ty już będziesz miała nowy ogród
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasiu, gratuluję 5 kwiatu glicynii, trzymam kciuki za tego potwora, niech pięknie kwitnie za rok. Kurde ty jak sprzątasz i przesadzasz, to masz zawsze ład i porządek, a u mnie wiecznie bałagan
Fajne te bukszpanki na nóżce
Fajne te bukszpanki na nóżce
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiu, ledwo jedno skończyłaś a tu kolejne plany
Powiedz coś więcej o tej wiacie, z jakiego materiału, jakie przeznaczenie. Pewnie metalowa i obrośnięta czymś pięknym. Czy pomysł to znów jakieś senne marzenia, które natychmiast wcielasz w życie
Napisz coś więcej o Indigolette, bo zaczęłam robić listę róż, żeby się z nimi lepiej przez zimę zapoznać, a od wiosny, no cóż, chyba się przełamię
I bardzo mi się podoba ta barbula, zaraz o niej poczytam ale Twoje doświadczenia z tą roślinką też by mi się przydały
Napisz coś więcej o Indigolette, bo zaczęłam robić listę róż, żeby się z nimi lepiej przez zimę zapoznać, a od wiosny, no cóż, chyba się przełamię
I bardzo mi się podoba ta barbula, zaraz o niej poczytam ale Twoje doświadczenia z tą roślinką też by mi się przydały
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie Orange Glow przemarzl do ziemi, fakt odbil po zimie ale wywalilam, bo nie będę trzymac takiego chabazia ... czerwone Kuntay przetrzymaly bez problemu, nawet lisci w zimie nie zrzucily ale to jeszcze maluchy i kwitly tak sobie.
Tez ciekawi mnie ta pietruszka ... nie zebym chciala sadzic ale tak z ciekawosci pytam
Tez ciekawi mnie ta pietruszka ... nie zebym chciala sadzic ale tak z ciekawosci pytam
Ja jak zwykle odzywam się tylko po to, żeby poumierać z zachwytu.
Ale, Kasiu, Twój ogród jest po prostu nadzwyczajny. Oczywiście, jako fanka białych kwiatów oglądam z rozkoszą Twoje powojniki, passiflorę i fiołki alpejskie. I też chciałabym wiedzieć, jak chronisz te ostatnie zimą. 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiek, też jestem ciekawa wiaty? U ciebie widziałabym przeszklony domek taki w całkiem angielskim stylu....ale się rozmarzyłam.
Czy twoja barbula ma dwukolorowe listki? Ja mam właśnie taką ale nie wiem jaka to odmiana
widzę, że już donice obsadzone, to te po różach? Bardzo ładnie to wygląda, ja chyba nie zdołam....
Aguniu, tu koło mnie są barbule po 25 zł cudaśne są. U ciebie ładnie by im było...
Czy twoja barbula ma dwukolorowe listki? Ja mam właśnie taką ale nie wiem jaka to odmiana
Aguniu, tu koło mnie są barbule po 25 zł cudaśne są. U ciebie ładnie by im było...
Kasieńko, a mogłabym się w Tobą umówić po te barbule? 
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
Wszystkie nowości i zmiany wprowadzane do ogrodu robisz bardzo konsekwentnie i trzymając się wybranego, wyrazistego stylu i kolorystykirobaczek_Poznan pisze: LaViol, dawno Cię u mnie nie byłoBardzo mi miło, że pergole przypadły Ci do gustu - opinia fachowca jest dla mnie szczególnie cenna
![]()
Nie tylko u Ciebie mnie dawno nie było, brak czasu jak jasny gwint :/ A rozpoczęcie roku akademickiego tuż tuż....
Teraz troszkę nadrabiam
Barbuli nie znałam, poczytałam sobie i kolejna roślina nie do mojego ogrodu - za dużo wody u mnie
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2