Moje miejsce-ogródek majowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje miejsce-ogródek majowej

Post »

A widzisz, nie mam rozplenicy! :roll: Może powinnam sobie sprawić. Trawy mi przynoszą ludzie , chociaż nie zamawiam :;230 I tak już kilka odmian mam. Może rozplenicę też ktoś przywlecze :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

a ja słuzę radą codo piwonii. Nie możesz posadzić za głęboko, bo nie zakwitnie. 5 cm nad karpą, dokładnie. ;:333
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super :D Będziemy startowały w tym samym czasie z brzozowymi zakątkami ;:215
Fajnie, że masz dodatkowe metry na nowe pomysły. Masz bardzo mi bliskie poczucie estetyki i na pewno będę tutaj bardzo cieszyć swoje zmysły ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Droga Majowa Iwonko, na razie zaznaczam wątek do wieczornej lektury, ale to co zobaczyłam na pierwszych zdjęciach już mnie zachwycilo :) Wiem już, że tworzysz piękne i interesujące miejsce, z przyjemnością zgłębię jego zakątki ;-)
Do napisania!
Awatar użytkownika
Ana21
50p
50p
Od: 6 sie 2012, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie tworzysz Iwonko ;:63 , będę również zaglądać jak u Ciebie prace idą, ja również uwielbiam brzozy, są śliczne, tylko wiem,że sa delikatne i moga się nie przyjąć-u mnie tak było-kilka nie dało rady,pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Iwka, ta nowa działka, to przedłóżenie "starej"?, bo nie pamiętam :roll:
Wiesz, że każdy kto do mnie przyjdzie musi koniecznie dotknąć kamyczków :;230 :;230 :;230, jest sensacja :;230
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Aniu (Lady-r) - dziękuję za info o sadzeniu piwonii, tak zrobię. A możesz mi napisać w wolnej chwili jak Ty pielęgnujesz piwonie? ;:196 jest dużo informacji w necie, ale nie ma to jak sprawdzone metody z innych ogrodów.
Madziu (variegata) - no to startujemy z brzozami ;:65 . Moje już siedzą w gruncie, są to zwykłe brzozy. A jak u Ciebie? Dziękuję za miłe słowa.
Agunia - już nie mogę się doczekać ;:173 Zapraszam ;:180
Ana21 - a brzózki były sadzone z bryła czy czy z gołym korzeniem, o jakiej porze roku? Mam nadzieję, ze moje przeżyją zimę i będą już niedługo cieszyć oczy.
Madziu (lulka) - nowa działka jest idealnym przedłużeniem starej.
O tutaj widać granicę końca działki. ZA tym "skalniakiem" (tzn. na samym początku to był skalniak - pierwsze zdjęcie na pierwszej stronie ) był kojec pieska, teraz muszę jakoś wykończyć tę rabatę od tyłu. Problemem jest też koniec kostki na podjeździe. Nagle kończy się kostka i zaczyna pole :;230
Obrazek

A tu od tyłu, ziemia leży na granicy końca starej i nowej

Obrazek

U mnie z kamyczkami to samo :;230
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Niezłe przejście z ogrodu w pole :lol: . U mnie brzozy jeszcze w głowie i na papierze, ruszam wiosną z rabatami. Ale drzewka upatrzone już mam w zagajniku u koleżanki :wink:
A może na łączeniu, tam gdzie koniec kostki zrób pomost jak u Tamaryszka?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Czy masz na myśli mostek u Tamaryszka z takimi kutymi poręczami? Fajny pomysł, widziałam też mostki całe drewniane, bardziej jak kładka z poręczami. Tylko ta moja kostka na podjeździe ma szerkość ok. 3 metrów, więc żeby to wyglądało płynnie kładka też musiałaby być podobnej szerokości. Na szybko popatrzyłam w necie, gotowe przeważnie mają szerokość 60-100 cm. Chyba że na zamówienie... ;:131 Myślałam też o przejściu od kostki (kostka jest typu kamiennego, trochę przypomina granit) w kamienną ścieżkę z płaskich kamieni (jak u robaczka, asi, oli), która na początku będzie szersza i stopniowo się zwęzi do 70-80 cm. Docelowo prowadziłaby do altany, którą chcę postawić po prawej stronie działki.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Hmmm bardzo ciekawy pomysł. Musisz to przemyśleć. Chociaz mostek dawałby taki fajny efekt kolejnego "pokoju" w ogrodzie. Chociaż ścieżka taka z zawijaskiem też. Sama nie wiem, koszty myślę podobne.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

No właśnie - muszę przemyśleć, ale przynajmniej jest nad czym :;230 No chyba, ze ktoś podrzuci jeszcze jakis pomysł ;:131
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziewczyny, a ten mostek ma być nad kostką? Napisz Iwonko coś więcej o tym miejscu. Ścieżka wyglądałaby naturalnie, ale czy pomost?nad podjazdem dla aut?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nie chodzi o mostek nad podjazem. Najlepiej jak pokażę na zdjęciu. Przepraszam za jakość, jest ciemno i pada i za bałagan (ale tu się pracuje :;230 )

Obrazek
tu kiedyś był koniec mojej działki, na szerokości kostki była brama, aby można było tez od tyłu wjechać na posesję. Teraz brama jest na samym końcu, ale nie będę prowadzić podjazdu aż tam bo nie ma takiej potrzeby. Chciałabym jakoś łagodnie przejść od tej kostki do ogrodu ....no właśnie jakoś....Madzia zaproponowała kładkę, pomost cos takiego
http://www.ceneo.pl/15074101
tylko, ze one są wąskie.

zdjęcie od strony nowej działki

Obrazek

namotałam....??
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Nie namotałaś, ale czy chcesz zachować szerokość alejki do bramy? Chyba nie, bo szkoda terenu pod nasadzenia. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Nie chcę prowadzić alejki do bramy, tu nie jest mi potrzebny żaden podjazd. Jedynie myślę nad kamienną ścieżką prowadzącą do altanki (po prawej stronie, mniej więcej w połowie działki)
Pozdrawiam, Iwona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”