ogród Agaty (sure) - cz.4
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.4
Rozchodnik i zawilec w ładnych kolorach, czy ten rozchodnik to jest z niskich czy wysokich? Zdjęcia traw super no i ta rozplenica
Miałam dwie różne i obie wymarzły w tym roku.

Fantastyczne zdjęcia, Agatko! Klimaty wrześniowe: trawy, wrzosy, rozchodniki, bardzo mi odpowiadają - lubię nastrój, który te rośliny budują w ogrodzie... pokaż jeszcze proszę te wysokie, rosnące przy samym domu...
Dobrego dnia (u nas bura szmata na niebie i nic się nie chce...)
Dobrego dnia (u nas bura szmata na niebie i nic się nie chce...)

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i trawy się znalazły
Rozchodnik pięknie wygląda z bliska. Odętka potrzebuje trochę czasu, potem da Ci wycisk 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Rozchodnik na baczność u ciebie stoi

A trawy już jesienny nastrój wprowadzają, to fakt

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Witaj Małgosiu, ja bardzo lubię trawy i mam ich u siebie trochę, tylko w tym sezonie mało je fotografuję. Rozchodnik ze zdjęcia jest najciemniejszy ze wszystkich, które mam, odmiananazywa się Postman's Pride i rzeczywiście prezentuje się dumnie!
Gosiu - Margo, to całkiem przeciwnie jest z moim prosem,tzn. z tym pod oknem. Bardzo wyrosło przy tych naszych deszczach i może dlatego tak się kładzie w tym roku? To mu trochę uroku odbiera, niestety...
A w rogu ogrodu jeszcze mam mała kępę prosa kwitnącego na bardziej czerwonawo, to sobie radzi dobrze i nie wylega. Ale jest niższe...
Olu rozchodnik ma około 50cm, to jeszcze młoda roślina, jest taki smukły...
Aga, dzięki za miłe słowa, też lubię jesienne barwy, jeśli jutro będzie lepsza pogoda, spróbuję trochę zdjęć zrobić. Proso też będzie mieć fotkę - jeśli się podniesie!
Ewka, straszysz mnie tą odętką, co ona takiego będzie robiła??
Ale chyba tez masz ją w ogrodzie, o ile pamiętam? To znaczy - da się wytrzymać?
Aga, mój rozchodnik stoi na baczność, bo to odmiana Postman's Pride, jak pisałam powyżej. No to musi się starać, prawda?

Gosiu - Margo, to całkiem przeciwnie jest z moim prosem,tzn. z tym pod oknem. Bardzo wyrosło przy tych naszych deszczach i może dlatego tak się kładzie w tym roku? To mu trochę uroku odbiera, niestety...

A w rogu ogrodu jeszcze mam mała kępę prosa kwitnącego na bardziej czerwonawo, to sobie radzi dobrze i nie wylega. Ale jest niższe...
Olu rozchodnik ma około 50cm, to jeszcze młoda roślina, jest taki smukły...

Aga, dzięki za miłe słowa, też lubię jesienne barwy, jeśli jutro będzie lepsza pogoda, spróbuję trochę zdjęć zrobić. Proso też będzie mieć fotkę - jeśli się podniesie!

Ewka, straszysz mnie tą odętką, co ona takiego będzie robiła??

Ale chyba tez masz ją w ogrodzie, o ile pamiętam? To znaczy - da się wytrzymać?

Aga, mój rozchodnik stoi na baczność, bo to odmiana Postman's Pride, jak pisałam powyżej. No to musi się starać, prawda?

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moje niskie Proso ladnie sie rozroslo i czaruje ale to wyzsze jakos tak slabo sobie radzi. Dosc dlugo nie chcialo sie ruszyc i tak wylazilo po pare zdzbel a niby w jednym miejscu tz kolo siebie rosnie i to i to.
- Sure
To moje wysokie jest ogromniaste. Chyba aż za bardzo wyrosło, bo teraz jest chyba słabsze i się wywraca. Pewnie na zimę je zetnę,wyjątkowo w tym roku...
jeszcze nie chwaliłam się, że uporządkowałam trochę teren za płotem, poszła tam imperata Red Baron,jakoś nie było na nią miejsca w środku

jeszcze nie chwaliłam się, że uporządkowałam trochę teren za płotem, poszła tam imperata Red Baron,jakoś nie było na nią miejsca w środku

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Trawkami i ja sie zaraziłam na tym naszym forum
Niezależnie, czy trawy, czy co innego, strasznie ładnie wygląda na tle kamiennego murku, czy po prostu kamieni

Niezależnie, czy trawy, czy co innego, strasznie ładnie wygląda na tle kamiennego murku, czy po prostu kamieni

- Sure
Dzięki, Aniu. Ale zdradzę Ci, że ten murek chcę trochę zasłonić, bo jest za wysoki jak dla mnie. A trawki zdobią wszędzie, ja je lubię i mam ich sporo... 
tu moje dwie aktualnie największe - proso i rozplenica na wrzosowisku:

i inne widoczki "przedjesienne"

A przy okazji, czy znacie może te roślinki?

były w mieszance roślin skalnych, niestety, nie podano składu. A te jako pierwsze zakwitły...

tu moje dwie aktualnie największe - proso i rozplenica na wrzosowisku:

i inne widoczki "przedjesienne"

A przy okazji, czy znacie może te roślinki?

były w mieszance roślin skalnych, niestety, nie podano składu. A te jako pierwsze zakwitły...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Hej Agus

W rozpoznaniu rośliny nie pomogę, nie mam pojęcia co to

Rozrosły się te trawy u ciebie

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Agato -Twoje trawy na wrzosowisku będą mi się śniły w nocy. Wyłączam kompa, bo już dzisiaj nic ładniejszego nie zobaczę i idę spać
Dobranoc!

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Trawki i wrzosowisko to u Ciebie istne cudo
A z murem w sumie Ci się nie dziwię
U mnie na końcu działki sąsiad postawił mur oporowy - zasadziliśmy wspólnie pnącza, które mają go porosnąć, ale na razie efektu jeszcze nie widać. Zastanawiam sie w przyszłym roku nad kilkoma sadzonkami powojnika tanguckiego, ale musze sprawdzic, czy na pewno będzie tam rósł.

A z murem w sumie Ci się nie dziwię

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Agato - chciałam Cię zapytać czy Red Baron zimował już u Ciebie, czy to jest tegoroczny zakup. Ja kupiłam go wiosną i czytałam różne opinie na temat jego zimowania ( oczywiście - najpierw kupiłam, potem czytałam
). Podobno łatwo wymarza 

- Sure
Aga, dzięki za miłe słowa. Te trawy na wrzosowisku to jedne z bardziej widocznych, nie wszystkie rośliny tak bujnie rosną u mnie, niestety...
Marysiu, bardzo mi miło to słyszeć!
to jeszcze ujęcie prosa "od tyłu" (i ostnicy)

Aniu,widzę, że rozumiesz problem... a co do pnączy, to nie wiem, jakie posadziłaś, ale czasem potrzebują trochę, żeby się rozrosnąć. Ja mam w jednym miejscu bluszcz pospolity, dopiero w trzecim roku bierze się do roboty!
Marysiu, Red Baron zimuje u mnie całkiem dobrze, ale fakt, że w zacisznym miejscu - w kąciku przy śmietniku. Zobaczymy, co będzie w tym roku. Bo postanowiłam wydłubać trawkę z tego kąta, mocno zaczęła się rozrastać i musiałam wyplątywać ją z modrzewnicy i jeszcze czegoś. Teraz będzie rosła przed płotem, co prawda od południa, ale tam bardziej dmucha. No, zobaczymy...
Ale przynajmniej zimowity mają teraz lepsze tło... ;)

i pochwalę się jeszcze sadźcem:

Dostałam sadzonkę od Magdy, która dostała krzaczek od Izy. Cudny jest!
Ech... widać, że jesień blisko. Wszystkie zdjęcia takie jakieś zamazane...

Marysiu, bardzo mi miło to słyszeć!

to jeszcze ujęcie prosa "od tyłu" (i ostnicy)

Aniu,widzę, że rozumiesz problem... a co do pnączy, to nie wiem, jakie posadziłaś, ale czasem potrzebują trochę, żeby się rozrosnąć. Ja mam w jednym miejscu bluszcz pospolity, dopiero w trzecim roku bierze się do roboty!

Marysiu, Red Baron zimuje u mnie całkiem dobrze, ale fakt, że w zacisznym miejscu - w kąciku przy śmietniku. Zobaczymy, co będzie w tym roku. Bo postanowiłam wydłubać trawkę z tego kąta, mocno zaczęła się rozrastać i musiałam wyplątywać ją z modrzewnicy i jeszcze czegoś. Teraz będzie rosła przed płotem, co prawda od południa, ale tam bardziej dmucha. No, zobaczymy...

Ale przynajmniej zimowity mają teraz lepsze tło... ;)

i pochwalę się jeszcze sadźcem:

Dostałam sadzonkę od Magdy, która dostała krzaczek od Izy. Cudny jest!

Ech... widać, że jesień blisko. Wszystkie zdjęcia takie jakieś zamazane...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Cześć Agatko
Trawy mnie kręcą niesamowicie, a u Ciebie czują się fantastycznie o czym świadczy ich dorodność oraz bujność kłosów... widok przy domu - marzenie... piękne połączenie z wrzosami... chciałam zapytać o ostnicę, która ostatnio zwraca moją uwagę... nie miałaś kłopotów z jej przemarzaniem?
Pozdrawiam Cię i życzę miłego piątku!

Trawy mnie kręcą niesamowicie, a u Ciebie czują się fantastycznie o czym świadczy ich dorodność oraz bujność kłosów... widok przy domu - marzenie... piękne połączenie z wrzosami... chciałam zapytać o ostnicę, która ostatnio zwraca moją uwagę... nie miałaś kłopotów z jej przemarzaniem?
Pozdrawiam Cię i życzę miłego piątku!